Meni se ne svidja od pozadi,stop svetla su previse mala,a ove 2 izduvne cevu su previse blizu jedna drugoj (podseca me na kugu) ceo zadnji kraj mi je nekako sabijen ne znam da objasnim...
Pa, ne može da bude veća cena jer mora prati Range s cenom, a i prethodni Sport je imao vrlo visoku cenu. Jedino što će sada imati manju zaradu na tom modelu. Ali, s obzirom da im dobro ide, da deru sa Evoque - može im se.
Pravo da ti kazem nisam nadgledao razvoj u fabrici pa ne znam detalje, definitivno da je bilo transfera znanja i to u oba smera, ali ono sto znam je da su sasije vrlo slicne, jer sam radio na oba auta. Uglavnom, evidentno je da je razvoj bio pod uticajem BMW-a, jer je ta generacija na samonosecoj karoseriji i sa nezavisnim oslanjanjem napred i nazad. Elektronika i mnogi uredjaji su sa E39 i te generacije sedmice.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Kad kupiš fabriku, onda nema transfera znanja u pravom smislu te reči. Transfera znanja je bilo u odnosu sa Hondom, mada je i ona više dobila nego izgubila sa Roverom, a BMW se poneo poprilično loše prema Roveru i iskristio što mu je trebalo, a pričali su drugu priču. No, dobro nije BMW jedini loš gazda...U svakom slučaju ko zna kad bi bilo X5 d anije bilo te kupovine, jer su sa konstruisanjem krenuli kada su kupili "engleze". Oko toga nema nikave dileme, ko je stariji i od koga je krenulo.
Kao što Audi nije znao da napravi auto sa motorom-pozadi-u-sredini dok nije kupio Lamborghini. Ni BMW nije znao, takođe, pa je morao Lamborghni da im pokaže...
Naravno, da bi znali da naprave i bez njih, ali ovako štede sebi ogromna sredstva i izbegavaju mnoge greške u konstruisanju vozila.
Moja namera ovde nije da teram mak na konac jelte, nego sam rekao, eto, izgleda nedovoljno jasno da su dva auta od dole vrlo slicni. Sad, da li je casa do pola puna ili pola prazna...Uglavnom, slazem se da se sigurno BMW ovajdio znanjem za konstrukciju SUV tipa vozila kupovinom Rovera.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money