Delta Motors (BMW) - iskustva
Re: Problemi sa novim BMW F30 Delta auto
Svasta, nisam ni znao da postoje f30 iz januara prosle godine, mislio sam da su prvi iz februara...
Ebi ga, da su to lepo sredili u servisu odmah kako dilikuje nebi bilo nikakvih problema.
I ja sam proslo leto eb...o sve po spisku ovde po forumu svim bmw servisima u Srbiji, strasno koja sabanija, kontam da dacia ima bolji podrsku...
Ebi ga, da su to lepo sredili u servisu odmah kako dilikuje nebi bilo nikakvih problema.
I ja sam proslo leto eb...o sve po spisku ovde po forumu svim bmw servisima u Srbiji, strasno koja sabanija, kontam da dacia ima bolji podrsku...
O'ma pisati centrali BMW-a.
Istog sam misljenja. Posle svi znaju da kukaju kako su prodali par stotina automobila u prvih par meseci...Floyd napisao:Apsolutno tacno, ja najvise i krivim Deltu u ovom slucaju jer su oni bili u obavezi da auto pripreme pre isporuke...to podrazumeva izmedju ostalog i detaljnu kontrolu funkcionalnosti sistema na autu.
Sumnjam da je ovakav primerak mogao da izadje iz fabrike. A ako i jeste, sigurno je bio "odvojen sa strane".
Treba da trazis svoja prava, prvo zbog OBMANJIVANJA. Kvarovi se otklone, ali neke stvari su slagali. To nije u redu, i ako su premium servis premium-marke-ja bih drugi auto trazio.
Mozda izgleda preostro i neopravdano(s obzirom na neispravnosti), ali mislim da im treba zagorcati situaciju iz principa.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
I ja mislim da je glavni problem u kontroli, sad da'l BMW fabrike ili dilera nebitno, ali zato postoji nulti servis, tj. propisan je.
Iako nulti servis mislim da retko kad odrade, jer prosto ne moze se desiti da fali antifriza, da su gume naduvane na 3.5bara zbog skladistenja i druge banalne stvari.
Greske se desavaju svima, to je neminovno, ali zato postoji kontrola kvaliteta, koja je realno najvvaznija funkcija u svakom poslu.
Iako nulti servis mislim da retko kad odrade, jer prosto ne moze se desiti da fali antifriza, da su gume naduvane na 3.5bara zbog skladistenja i druge banalne stvari.
Greske se desavaju svima, to je neminovno, ali zato postoji kontrola kvaliteta, koja je realno najvvaznija funkcija u svakom poslu.
Ovde se ne radi o kvaru na autu koji je vožen nego o nečemu što je novo i prodato kao ispravno, znači ne sme da postoji bilo kakav defekt
Sto se tice start/stop, vrlo je moguce da sistem nije neispravan, nego da se ne aktivira upravo jer auto stoji i ne vozi se. Uslovi da se aktivira su da je motor iole zagrejan i da je napon u akumulatoru dovoljan. Moguce da je nivo napona konstantno nizi od zadovoljavajuceg, pa zato ne aktivira start/stop.
Meni se desi (kad ga ne iskljucim manuelno cim upalim auto) da kada stanem na semaforu start/stop ugasi motor i ako predugo stojim ponovo ga upali iako nisam pritisnuo kvacilo. Cim oseti da nema dovoljno napona, to uradi, pogotovo leti kada radi i klima (uz svetlo, muziku...)
Kazes da nisi vozio auto, tako da je moguce da je to problem. Inace bih vrlo rado voleo da je na mom autu zaista neispravan start/stop.
Sto se tice podizaca stakla, tu je gotovo izvesno neko u kontroli zakazao, ne znam ko je zaduzen za to. Meni je logicno da bi trebalo da prekontrolisu to i oni u fabrici i ovi u prodaji.
sent from my HTC Sensation
Meni se desi (kad ga ne iskljucim manuelno cim upalim auto) da kada stanem na semaforu start/stop ugasi motor i ako predugo stojim ponovo ga upali iako nisam pritisnuo kvacilo. Cim oseti da nema dovoljno napona, to uradi, pogotovo leti kada radi i klima (uz svetlo, muziku...)
Kazes da nisi vozio auto, tako da je moguce da je to problem. Inace bih vrlo rado voleo da je na mom autu zaista neispravan start/stop.

Sto se tice podizaca stakla, tu je gotovo izvesno neko u kontroli zakazao, ne znam ko je zaduzen za to. Meni je logicno da bi trebalo da prekontrolisu to i oni u fabrici i ovi u prodaji.
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: BMW 320d F30
mr.Y čitam i ne mogu da verujem.
Ovo je po meni bezobrazluk prodavca, da ne proveri da li najvidljivije stvari rade pre nego što preda auto kupcu. Strašno, bezobrazno i neprofesionalno.
@swemir i Floyd
Off topic
Kakva Makita i hilti, Metabo je babo!

+1 za boldovano.dragvorl napisao:Ko zna sta su nasi dundjeri petljali po autu ako vec toliko lazu. Postoji naravno i mogucnost da je BMW napravio propust u fabrici. Nego, ja bih na tvom mestu odmah poslao mail centrali i detaljno opisao. Ovako nesto je generalno nedopustivo, a narocito za BMW. Jos jednom se dokazuje taj bahati odnos prema musteriji, iako su dosla zaista gadna vremena.
@swemir i Floyd
Off topic
Kakva Makita i hilti, Metabo je babo!

Širim haos!
Cek malo. Kod vas je ovih dana hladno?
Start stop ne radi ispod 3 stepena...
Start stop ne radi ispod 3 stepena...
- mr.y
- Pridružio se: 24 Feb 2013, 20:20
- Garaža: Mercedes GLK,poluispravan F30
@dag81
dobro si me podsetio.Kada sam preuzeo automobil primetio sam da je neobično tvrd i da skače na najmanju izbočinu.Nisam mogao da predpostavim da su ostavili gume na 3,2 bara.
Još jedna sitnica koju sam tek posle nedelju dana primetio je da fali upaljač pored pepeljare.To mi je u principu nebitno jer sam nepušač ali govori opet o odnosu.
@Tex
Znam na šta misliš ali Start stop sistem mi definitivno ne radi u bilo kojoj situaciji nakon što motor postigne željenu temperaturu.Posle mog prvog odlaska u servis kada su ga kao popravili rekli su mi da je u pitanju sitan propust jer nije izvršena "inicijalizacija sistema" ali nakon par dana sistem je opet prestao da radi.Pomislio da je to posledica niskih temperatura i nevoženja tih dana ali kada se živa popela iznad 5 stepeni shvatio sam da se Start stop sistem opet pokvario.
@dragvorl,methane.master jaksa i ostali
ne znam šta dobijam pisanjem centrali.Koga boli uvo u Minhenu za moj felerični primerak?
dobro si me podsetio.Kada sam preuzeo automobil primetio sam da je neobično tvrd i da skače na najmanju izbočinu.Nisam mogao da predpostavim da su ostavili gume na 3,2 bara.
Još jedna sitnica koju sam tek posle nedelju dana primetio je da fali upaljač pored pepeljare.To mi je u principu nebitno jer sam nepušač ali govori opet o odnosu.
@Tex
Znam na šta misliš ali Start stop sistem mi definitivno ne radi u bilo kojoj situaciji nakon što motor postigne željenu temperaturu.Posle mog prvog odlaska u servis kada su ga kao popravili rekli su mi da je u pitanju sitan propust jer nije izvršena "inicijalizacija sistema" ali nakon par dana sistem je opet prestao da radi.Pomislio da je to posledica niskih temperatura i nevoženja tih dana ali kada se živa popela iznad 5 stepeni shvatio sam da se Start stop sistem opet pokvario.
@dragvorl,methane.master jaksa i ostali
ne znam šta dobijam pisanjem centrali.Koga boli uvo u Minhenu za moj felerični primerak?
Upaljac je dodatna oprema i kosta 50ak e (ne secam se tacno).
Kod tebe bi trebalo da je ovako:

Kod tebe bi trebalo da je ovako:

- mr.y
nije dodatna oprema.I u cenovniku i u zvanicnoj ponudi piše da spada u standardnu opremu.Tako je bar kod nas
441.Smoker's package XXXX ashtray and cigarette lighter front 0
441.Smoker's package XXXX ashtray and cigarette lighter front 0
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Pa u principu boli ga uvo za tebe lično, ali itekako ne želi da ima nezadovoljnog klijenta, koji em neće ponovo kupiti njihov auto, što je manji problem, em će svima živima okolo ka su mu zastupnici kreteni, samim tim da su i BMW kreteni, i time izgubiti još kupaca. Ja bih pisao sitnu knjigu za Minhen.mr.y napisao: @dragvorl,methane.master jaksa i ostali

Širim haos!
Ovde a i u DE i FR je dodatna oprema...znam jer ga ja imam i lepo mi u fakturi pise da je dodatna oprema i koliko kosta.
Kolko sam ja razumeo on ima pripremu za upaljač a njemu fali samo taj krajnji deo tj. deo sa kojim pališ cigaretu i to je nedostatak koji treba reklamirati. Na primer to skinu na sajmu automobila jer bi u suprotnom ostali bez toga.
Ne znam da li provera pri nultom servisu obuhvata rad podizača ali sam siguran da obuhvata proveru pritiska u gumama i to čisto sumnjam da nisu proverili.
Ne znam da li provera pri nultom servisu obuhvata rad podizača ali sam siguran da obuhvata proveru pritiska u gumama i to čisto sumnjam da nisu proverili.
- mr.y
@ftj
možeš da sumnjaš koliko hoćeš ali NISU PROVERILI i ostavili su mi prenapumpane gume što su i priznali
možeš da sumnjaš koliko hoćeš ali NISU PROVERILI i ostavili su mi prenapumpane gume što su i priznali