Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Po gsm areni, S4 bi trebao da bude jako blizu N2 kad je u pitanju autonomija.

Slika

Slika

To je S4 sa Snapdragon-om...onaj sa Exynos octa bi trebao da je jos stedljiviji.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Super ako bude stvarno tako.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Odlican rezultat Nota 2 to mi se bas svidja,ja bas cesto punim svoj tel. dodouse auto je spas za punjenje ali sta bez njega :D
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Floyd napisao:
NexT napisao:
Floyd napisao: Sto se samog sistema tice upakovanog u Nokia pakovanju, tu nema greske ;)
:doubleup:

Od septembra cu moci da dobijem Lumiu 920 za jako smesne pare, tako da ne razmisljam vise koji mi je sledeci telefon.
Razmisljao sam jedno vreme da predjem na android, ali ne vidim ni jedan razlog za to. Koristio sam WP8 juce i neverovatno je brz. Cela firma sa kojom saradjujem ih koristi kao sluzbene i vrlo su zadovoljni...
Pa kao sto rekoh na sam rad telefona i sistema nemam apsolutno nikakve primedbe.
Problem su te hebene aplikacije, posebno ako si navikao na neke od njih.
Ne sumnjam da ce ih biti i za WP8 ali sada ih nema ili neke od njih ne rade dobro.
Ma koje aplikacije, sve sto koristim on vec ima u sebi. Jedino jos WhatsApp i neki bolji browser. Nisam zahtevan toliko oko aplikacija koliko da mi otvara PDF u roku od odma, da duze traje baterija...
Jedini drugi fon koji bih uzeo je Note 2, ali mi je on vec preveliki.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Imaju ovi externi punjaci, pokazao mi je drugar.

Slika

Extra stvar, tri puta moze da napuni full bateriju, pre nego se sam potrosi.
Gde ovo ima kod nas i po kojoj ceni?

EDIT:
meni uz racionalno koriscenje, baterija na Skate gura i po 5-6 dana.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Ja sam kupio online, minimarket.rs,
a i Pedja isto... Dobra stvar, mada ja mogu 1.5 puta da napunim bateriju na Dezire Z -u... Chiony beše marka...

sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Imas na onom dx-u takav punjac u koji idu 4xAA baterije. Prost je, kosta 3$, mozda bi vredelo probati kako radi s nekim punjivim AA baterijama od 2000-2500mAh. Mozda ima jos slicnih ali nisam gledao.

Kako stoje ove Lumie s autonomijom, 99% ce sledeci telefon biti 820.

I da li neko zna, koliko vremena pre isteka ugovora kod mts-a moze da se produzi ugovor i da se uzme novi telefon, ako je tako nesto uopste moguce?

Edit: Ovaj mrtvi Cha Cha punim uvek preko noci, preko dana kad stignem, i u autu uvek, tako da izdrzi, mozda nekih 8 sati u proseku.
TT post.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Kazu da uz normalno koriscenje drzi 2 dana. Doduse, to je bilo sa relativno malo koriscenja interneta. Ako je stalno upaljen ili nakacen na WiFi, verujem da lagano pada na jedan dan.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Uroš S. napisao:Imas na onom dx-u takav punjac u koji idu 4xAA baterije. Prost je, kosta 3$, mozda bi vredelo probati kako radi s nekim punjivim AA baterijama od 2000-2500mAh. Mozda ima jos slicnih ali nisam gledao.

Kako stoje ove Lumie s autonomijom, 99% ce sledeci telefon biti 820.

I da li neko zna, koliko vremena pre isteka ugovora kod mts-a moze da se produzi ugovor i da se uzme novi telefon, ako je tako nesto uopste moguce?

Edit: Ovaj mrtvi Cha Cha punim uvek preko noci, preko dana kad stignem, i u autu uvek, tako da izdrzi, mozda nekih 8 sati u proseku.
TT post.
3 meseca pre isteka ugovora bi trebalo mozes novi da sklopis

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

NexT napisao:Kazu da uz normalno koriscenje drzi 2 dana. Doduse, to je bilo sa relativno malo koriscenja interneta. Ako je stalno upaljen ili nakacen na WiFi, verujem da lagano pada na jedan dan.
Na 920 uz normalno koriscenje nema sanse da sastavi ceo drugi dan...znaci kao i konkurencija.
Pod normalno koriscenje smatram i malo surfovanja, skype, whatsup i sl.
Ako cekas samo da te neko pozove ili eventualno ti pozoves...onda moze i 3 dana da traje :)
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Laki021 napisao:
nuk napisao:Strašno bi bilo da nije tako na jednom high-end uređaju. Strašno je što većina ne izdrži ni 12h uz prosečno korišćenje, ja se nekako navikao te punjače trošim redovno :)

Sent from my BlackBerry using Tapatalk

Pa dal bi bilo strasno ili ne, cinjenica je da je Note 2 jedini high-end telefon sa takvom baterijom, jedino jos iPhone moze da mu parira.
Slazem se potpuno, svestan si cinjenice da fizicki gabariti Note2 daju prednost u odnosu na konkurenciju po ovom pitanju.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Stigle su dve S3 iz Svice, pa malo testirao ekrane. Napisao sam neka svoja zapazanja, al' prosudite i vi sami...

Test1 - Galaxy Samsung S3 SuperAmoled (gore) vs HTC One S SuperAmoled (dole)

Slika Slika Slika Slika
Slika Slika Slika Slika

Test2 - Galaxy Samsung S3 SuperAmoled (gore) vs Sony Xperia T TFT (sredina) vs HTC One S SuperAmoled (dole)

Slika Slika Slika Slika
Slika Slika Slika Slika

Zakljucak:
- Galaxy S3 ima najjaci kontrast, odmah iza njega je One S, dok Xperia T dosta kaska za njima. Na ovim slikama se ta razlika i ne vidi toliko, ali je uzivo dosta primetna, boje su ispranije na Xperii T.
- Uglovi vidljivosti kod GS3 i One S su odlicni, boje se vide iz bilo kog ugla, dok kod Xperie boje postaju sve bledje i bledje.
Slika
- Xperia T ima najprecizniju tastaturu.
- Po brzini otvaranja slika i stranica dok sam uporedjivao ekrane, poredak po brzini je sledeci: Galaxy S3 > One S > Xperia T. Mora se uzeti u obzir da One S ima brdo naknadno istaliranih aplikacija, dok su druga dva "klot" - fabricko stanje.

EDIT:
Cackao sam bratovu Xperiu Z malo... ni malo mi se ne svidja, glomazan, kockast, slab blic, isprane boje, kamera i nije neka :)
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Danas sam skoro 2 sata koristio Nokiu N9. Kakav telefon!!! Prosto sam očaran!

Izrada fenomenalna, stoji u ruci kao saliven. MeeGo je neverovatno dobar operativni sistem (šteta što je umro), sve klizi kao podmazano, nigde nikakvog laga, nikakvog zaglupljivanja, a telefon je krcat aplikacijama... Ekran fantastičan, touch idealan...

Potrebno je malo vremena da se savladaju osnovne fore, ali nakon toga je savršen... Oduševio sam se... Ne mogu da mu nađem manu... :klanjamse:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa Lumia 920 je isto to, samo jos bolje ;)

Evo i jednog "svezeg" testa:

http://www.b92.net/tehnopolis/gadgets.p ... _id=701494
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Nokia N9 koristi isto kuciste kao i Lumia 900, jedina razlika jeste OS.

EDIT: Moja greska, N9 je malo manja... al to je to, identican dizajn.
Odgovori