Letnje gume
Re: Letnje gume
Ove godine je par kolega uzeo Sava Adapto, trenutno za moje potrebe, je to idealna opcija. Izbegavacu kolko god mogu to vucaranje 2 seta pneumatika, muka mi je kad dodje vreme za zamenu. Te Save nek izguraju 2-3 sezone i puna kapa.
Realno ja sam zimu opusteno pregurao sa letnjim, tj najvecu dramu sam imao na Zl. na zimuljama sa Astrom.
Bas sam juce vozio Adapto na starom Z10 do Segedina, i auto se ponasa najnormalnije, za klasu bolje nego sa Winterama po kisi i suvom.
Realno ja sam zimu opusteno pregurao sa letnjim, tj najvecu dramu sam imao na Zl. na zimuljama sa Astrom.
Bas sam juce vozio Adapto na starom Z10 do Segedina, i auto se ponasa najnormalnije, za klasu bolje nego sa Winterama po kisi i suvom.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Re: Одг: Letnje gume
Bax, potpisujem svaku tvoju

Upravo tu varijantu upražnjavam i veruj mi, posle par godina se pojavljuju i loše strane ...Sloba napisao:Polovne čelične felne i čuvanje kod prijatelja ili rođaka (koji žive u kući) i eto rešenja.
Drugarima se smucilo 
Za normalnu voznju, sa povecanom paznjom u zimskim uslovima, Adapta zavrsava posao, pogotovo na Punticima 1.2

Za normalnu voznju, sa povecanom paznjom u zimskim uslovima, Adapta zavrsava posao, pogotovo na Punticima 1.2
Naravno. Za bilo kakav zahtevniji put ili auto, zimske gume su jedino ispravno resenje...
I onda imaš pola godine ružan auto, a pola godine lep?Sloba napisao:Polovne čelične felne i čuvanje kod prijatelja ili rođaka (koji žive u kući) i eto rešenja.

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ili dva para alu felni sa letnjim i zimskim gumama pa nisi siguran kad je auto lepsi 
Sent from my BlackBerry using Tapatalk

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
nuk napisao:Ili dva para alu felni sa letnjim i zimskim gumama pa nisi siguran kad je auto lepsi

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Ja stavih danas letnji set. Na izgledu nisam dobio nista, jer su oba seta ista jbg tako je kupljeno odavno,na performansama takodje bar ne za normalnu voznju i voznju na oko 10ak stepeni, gde su zimske bile odlicne. Ni na udobnosti nista ne dobih, jednostavno ne znam sto sam ih i stavljao tj. sto sam bio nestrpljiv. 

Sta si bese stavio? I koja dimenzija?
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Istina, smo ja govorim o uštedi, ne o lepoti. Ja sam za Pežoa uzeo čelične felne za 60 eura, sam menjam točkove, ne vozim gume tamo-amo kada su najveće gužve po servisima, plus što su felne od 14" i što mi je guma tu drastično jeftinija od 195/55/15 koje imam na letnjem setu.Heinz napisao:I onda imaš pola godine ružan auto, a pola godine lep?Sloba napisao:Polovne čelične felne i čuvanje kod prijatelja ili rođaka (koji žive u kući) i eto rešenja.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
RT 235/45R17, a skinuo 3D 225/45R17.McGruja napisao:Sta si bese stavio? I koja dimenzija?
Po danasnjoj temperaturi i kisi mogu reci da mi je sigurnije sa 3D.
Pisem utiske kad malo otopli, i predjem bar 500km. Totalno je drugacija od RT 205/55R16, tvrdja je dosta, dok u 16'' auto skoro pa pliva. Uspeo sam da proklizem, previse sam ocekivao pa me je ESP vratio, ali lepo klizi u smislu da ne odletis. A pre neki dan sam preterivao malo po Iriskom vencu, a bilo tek tek vlazno-najgore plus ima jedno 5 vrsta asfalta, pa mi je tako pobegao zadnji kraj i da nisam imao ESP okrenuo bio se sigurno, i ovako je bilo vrtenja oko 30 stepeni. Tada sam imao 3D na autu.
Mada za 16'' ko voli udobnu voznju odlicna mu je BluResponse Kaze juce decko sto je montirao sve cetiri, kao da vozi po tepihu, takaj je osecaj. RT je ipak guma ko ne prelazi puno, jer se brze trose.
Takodje i GY EffiGrip performans, kazu osecaj odlican. Nisam vozio za sad ni jednu od te dve, pa cisto prenosim prva iskustva ''zamorcica''.

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ko nema gde da čuva drugi set guma i za to postoji rešenje.
Hotel za gume
U auto servisu UNO mozete čuvati Vaše van sezonske gume. Više ne morate da brinete, gde su Vam gume, ne morate da ih teglite i skladištite. Da brinete da li će vam neko mozda ukrasti iste iz podruma. U našem posebnom magacinu, van spoljšnjih atmosferskih uticaja, cuvaju se Vaše vansezonske gume, Vaše je samo da dodjete, sve ostalo ćemo mi uraditi.
http://www.uno.rs/index.php?strana=usluge#Hotel_za_gume
Hotel za gume
U auto servisu UNO mozete čuvati Vaše van sezonske gume. Više ne morate da brinete, gde su Vam gume, ne morate da ih teglite i skladištite. Da brinete da li će vam neko mozda ukrasti iste iz podruma. U našem posebnom magacinu, van spoljšnjih atmosferskih uticaja, cuvaju se Vaše vansezonske gume, Vaše je samo da dodjete, sve ostalo ćemo mi uraditi.
http://www.uno.rs/index.php?strana=usluge#Hotel_za_gume
Posetite www.garaza.rs !
Nabavljene dodatne polovne felne za Fiat Seicento, pa je cascen sa letnjom obucom, sa dve Dunlop Streetresponse 155 70 13. DOT 4012. Made in Thailand. Nisu preterano skuplje od npr. Tigra sto me je iznenadilo na neki nacin.