Šta kupiti - Kia Ceed ili Hyundai i30

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Šta kupiti - Kia Ceed ili Hyundai i30

Post od Bax »

Imas za 11800 stari Auris sa alu felnama, licno mislim da je to masina za Korejca.

Moj rodja je uzeo ProCeed 1,6, stize ovih dana, pa javljam kakvi su utisci....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Što se tiče motora u Aurisu, tu nema zbora da je daleko bolji izbor, a i sam Auris je odličan automobil. Jedino što je malo bledog dizajna pa nije nikad ni napravio "karijeru" vrednu pomena, barem ne kod nas.
Drugar ga je razmatrao, baš taj 1.6 u nekoj dobroj opremi, ali je na kraju uzeo Astru 1.4 atmo jer mu se više sviđa i imao je povoljniju ponudu (staro za novo).
Posetite www.garaza.rs !
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

pricate o 15000 eur,predlazete Koreance ali jedno ste zaboravili da je bazni G7 tata za sve.Kada ga probate bice svima jasno zasto je tako,da ne govorimo posle o postprodaji i ostalom.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

jocas napisao: Gledao sam još dosta modela (bio 2 puta na sajmu) - Civic otpao zbog servisa u Bg-u ili Čačku, Mazda 3 stari model mi je tesna, Focus mi se ipak ne dopada (osim sedana koji je jako skup), 500L ni da razmislim :D, novi Auris - ne hvala, stari - slab motor. Golf VII - dosta skuplji, skup kasko, veći rizik krađe.
Razmišlajo i o Sportage-u, za 16000 nudi sve što mi treba, ali je to preveliki auto za moje potrebe sa većom potrošnjom i skupljim održavanjem.
Otvoren sam za svaki konstruktivan predlog, imam par dana da odlučim dok traju sajamske akcije, cena 12-13 K.
Prijatelj hoće da čeka na isporuku do početka maja, ja njega da čekam za deo para - vezana trgovina :D
:pardon:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Dok sam stigo s' posla već puno odgovora :D

Dakle, cena koju dobijam je korektna , nudi 7000 , spustiću malo i zadržaću zimski komplet (čelične 15, fulda km3 vožene 2 ili 3 sezone, poslužiće za novi, ide na oba). Plaćen 12854 decembra 2008., iskoristio popust od 1500 eur na kraju godine, inače je bio 14000 :D
Nisam imamo problema do sada, samo redovno održavanje. Jedino što me nervira je što pomalo lupka na nastavcima, verovatno je do guma, proveravali par puta trap , sve je ok, stabilizatore još nisu menjali. Ako ga zadržim, stavljam 4 nove gume i vozim. Jeste da kod sledećeg pokušaja prodaje pada cena, ali pada cena i novom koji bi sada kupio, do leta ne planiram neki duži put, možda do Soluna ili Ohrida.

Ceed - sviđa mi se većina stvari. Minus - osvetljenje instrument table, lepše mi je u i30, isto važi i za dizajn radia, kao da je generaciju iza onog u i30, moj osećaj. Plastike mi deluju bolje nego u i30, možda zato što su crne. Oprema - sve na strani Ceed-a.
Minus - problemi sa kvačilom na prethodnoj generaciji Ceed-a, nisam čuo da se neko žalio na i30. Nema točak, set za reparaciju, to bi morao nekako da rešim, pisao sam u onoj temi o setu za reparaciju guma. Dosta se ljudi žali na potrošnju Ceed-a, ja sam prezadovoljan potrošnjom svog i30, a trebalo bi da su isti motori u oba.
Servis za i30 je bio oko 12000, za Ceed je oko 16000, nije velika razlika. Hyndai nudi 24x7 pomoć na putu, Kia ne - to se reševa AMS članarinom.
Spolja mi je i30 u nekim elementima lepši (led svetla), u nekim Ceed, naročito mi se sviđa malo staklo na vratima ispred retrovizora. Muž moje koleginice kupuje 3. Kiu - rio, ceed, sad opet rio. Kupi nov, vozi par godina pa opet...
Vrata se na mom i30 zatvaraju lagano, na Ceed-u mora malo jače.
Opet, Ceed mi deluje ubedljivije, i30 jeftinije unutra.

Sve u svemu - velika dilema, a mislim da su sve tri odluke dobre - zadržati i voziti stari i30, ili kupiti neki od ovih novih.
Da, Elantra mi se dopala, ali je predugačka, jedva ulazi na parking pored moje zgrade.
Rapid mi se ne sviđa, nova Oktavija ok ali nisam baš siguran da je TSI dobar izbor, TDI je preskup za ono koliko ja vozim.
Kod Renoa ništa, kod Pežoa dolazeći 2008 ali verovatno će biti oko 16000.
Poslednja izmena od jocas u 02 Apr 2013, 17:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

trojanac napisao:Što se tiče motora u Aurisu, tu nema zbora da je daleko bolji izbor, a i sam Auris je odličan automobil. Jedino što je malo bledog dizajna pa nije nikad ni napravio "karijeru" vrednu pomena, barem ne kod nas.
Drugar ga je razmatrao, baš taj 1.6 u nekoj dobroj opremi, ali je na kraju uzeo Astru 1.4 atmo jer mu se više sviđa i imao je povoljniju ponudu (staro za novo).
Auris je 1.33 , proverio sam
MC AURIS 1.33 DUAL VVT-i HB 5D M/T6 SUPER TERRA 4YOU - 12.400 € . Kolega ima taj motor u Yarisu, nije zadovoljan. http://www.toyotaadria.com/rs/pdf/misc/ ... ponuda.pdf

Civic nove generacije je meni tesan, stari mi je bio lepši, pri tome užasno nepregledan pozadi - detaljno sam zagledao na sajmu. Dok ga nisam detaljno pogledao na sajmu bio je prvi pik. Sad se kajem što nisam ugrabio neki od poslednjih primeraka prošlog, bio je 1.8 sport oko 14000 :klanjamse: na nekoj akciji pre pojave novog.

Doplata od 1000 eur za 1.6 GDI umesto 1.4 mi deluje prevelika, meni je na starom bio dovoljan motor, samo malo bučniji oko 130, preko 130 opet tih, naročito sa nekim kulturnim gorivom :D Sad ima 6. brzinu i tempomat :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Jesi li razmisljao o novoj Astri?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

1.2TSI 105KS 6 brzina u Octaviji ne vidim zašto bi bio loš izbor. Tražih cenovnik ali ne nađoh za novu Octaviu, kao ni spisak opreme. Bojim se da je preskupa za ono što nudi.

Za Auris se slažem da nije dobar izbor 1.33, mislio sam da Bax navodi na 1.6 motor.

Za Civic, stvar ukusa. Jeste stari lepši, ali meni je i ovaj odličan. No dobro, definitivno otpada.
Posetite www.garaza.rs !
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

Pogledaj malo oglase i automobile stare godinu do dve,za te pare mnogo bolje od pomenutog dvojca,opet novo sa minimalnim km.
Jbg da me pogresno ne shvatis ali meni je zapeo za oko jedan GT line 1.5 dci,29000 km za 11 i nesto,kupljen u Srbiji,prvi vlasnik jos uvek u garanciji mada ima vec i G6 ali CIVICa 1.8.
Da li si razmislajo o welt autu ili o testnom autu nekog dilera?
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

jocas napisao: Nisam imamo problema do sada, samo redovno održavanje. Jedino što me nervira je što pomalo lupka na nastavcima, verovatno je do guma, proveravali par puta trap , sve je ok, stabilizatore još nisu menjali. Ako ga zadržim, stavljam 4 nove gume i vozim.
Vidis ovo to je meni znak da je auto kilav na trapu, te neke vibracije, sam imao i ja na Puntu oko 40-50.000km, takodje je i Ogi imao neki osecaj lufta, koji je resio zamenom puske.

Meni je ovo znak da je taj kvalitet, uglavnom izvikan, na koleginom Yarisu na 130.000 nije menjan trap, nema tog lufta, kao ni na Obicnim Astrama G na 60.000km.

Ko se malo razumeu vozila, ne treba mu mnogo da na kaldrmi oseti da je nesto proluftiralo na trapu, batali te preglede, oni su ionako vecinom svi "strucnjaci"...

Zato sam ti savetovao da uzmes Aurisa, meni su ti Korejci konfekcija kao i Fiat, i Francuzi, prerano brzo se sve to rasklima...
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

Da, Astra sedan mi se možda još više sviđa (mala Insignia) ali su meni cene delovale znatno veće. Nisam mnogo proveravao, diler u Nišu se raspada. Nervira me njihov sajt na kome nema cena, bar ono što sam ja gledao.
2008. se vodila trka između Megana sedan, Astre H i i30 (pomalo i tadašnji ceed).

Nisan više nema servis, kola servisira Hyundai servis (ranije je bio i za Nisan) pa papire šalju za Beograd, dokle - niko nema pojma).
Suzuki je zatvorio odavno.
Pre par godina zatvorena prodaja Honde, i servis.
Ok ako bude samo redovan servis, ali mi se ne sviđa da za svaku sitnicu (a vidite da ih sad ima kod svih marki) moram u bg, naročito ako je nešto krupnije (letva kod honde, lamela kod starog ceed-a...).
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

A, nova Astra 1.4 100ks za 13000 evra? To bih vozio pre bilo kakvog koreanca.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Naravno, uzmi krsten auto, za te pare....
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Na koje delove konkretno mislis?
Mozda mogu da pomognem.
Meni je skoro crkao npr dis modul i tu su me odrali po usima..
Sto se tice redovnog odrzavanja, cene su uglavnom jednake kod svih.. Ne znam kako se krece cena astre sedan, ali sigurno ce biti skuplja od verzije sa 5 vrata

Edit:
Za 13.500 mislim da dolazi sa paketom (kozni volan + tempomat)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori