Nema tu sta da bude pregrubo, takve stvari su radile a i danas rade zemlje koje su najglasnije kada su demokratija i "ljudska prava" u pitanju... Ili se boris za svoju zemlju i svoj narod ili te nema..
Ja sam siguran da se ovde opet sprema neko sranje i to uskoro otuda i stalno pominjanje Kosmeta na TV kako neko rece. Nije tu samo u pitanju KiM verovatno se jos nesto krije iza tih "pregovora"! Nadam se da gresim..
Amere boli tuki za sve nas u paketu, njima je nabitnija svoja korist sto je normalno...
Poslednja izmena od Heineken u 03 Apr 2013, 17:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Neka zaista bude end of offtopic da se ovo ne pretvori u politicku diskusiju koja uopste nije za ovaj forum. Ako pak nastane politicki off tema ce biti zakljucana. Hvala na razumevanju.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ovo nikako nije off topic, ovo je jedino moguce objasnjenje koje se moze dati na pitanje zasto je Srbija tu gde jeste. Zamisli psa koji je u jednom kavezu i ima jos 10 kaveza ispred sebe koji su medjusobno zakljucani a kljuceve drzi neko drugi. E mi smo taj pas a ti koji drze kljuceve su ameri... I onda slusas da moramo da popravimo ovo ili ono, kako moramo da se borimo, a u sustini za sta god da se borimo, a da njima to ne odgovara, to je borba sa vetrenjacama. Zasto bi oni nama dali da razvijamo privredu i da nasi ljudi pocnu da zive kako treba kad onda njihove banke nece moci da nam "daju" kredite u kojima smo vec zakopani do guse. Mi smo samo jos jedno trziste koje su osvojili i ko misli da ce nesto promeniti, grdno se vara... Nisu nasi ljudi toliko losi, cak smo mi daleko "topliji" narod od vecine, ali kad ti toliko neko radi o glavi kao sto su nama radili i sto rade, da vidim ko bi ostao normalan...
A isto to sto su oni izrezirali ovde o netrpeljivosti nas i suseda koja je svakako prisutna kod odredjenog broja ljudi, ali ne i kod svih, isto to moze da se izrezira kod njih po pitanju crnaca i belaca. Da vidis kako bi se tek tamo zaratilo, samo da ima ko da ih "prodzaga"... I opet su oni bog zna sta a mi smo teroristi, najgori ljudi na svetu... Smesno...
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
H4wkeye napisao:Nije nama Amerika niti bilo ko drugi kriv sto je drzava u ovakvoj situaciji.
To je jedna divna nacija koja se nikada nije mesala u nase stvari i nije nas primoravala na sporazume koje bi samo lud, pijan ili onaj kome preti sravnjivanje sa zemljom potpisao Uz to za nase dobro su nas zasuli bombama i kontaminirali nam sve zivo, ali mi to ne razumemo da je to za nase dobro
Sve to kako danas stoje stvari su posledica sranja o kojima sam pricao... Izgubio je narod duh i bilo kakve vrednosti koje bi trebale da krase coveka. Dobro dosli u dzunglu
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
H4wkeye napisao:Nije nama Amerika niti bilo ko drugi kriv sto je drzava u ovakvoj situaciji.
To je jedna divna nacija koja se nikada nije mesala u nase stvari i nije nas primoravala na sporazume koje bi samo lud, pijan ili onaj kome preti sravnjivanje sa zemljom potpisao Uz to za nase dobro su nas zasuli bombama i kontaminirali nam sve zivo, ali mi to ne razumemo da je to za nase dobro
Sve to kako danas stoje stvari su posledica sranja o kojima sam pricao... Izgubio je narod duh i bilo kakve vrednosti koje bi trebale da krase coveka. Dobro dosli u dzunglu
Da se razumemo, ja ne volim Americku politiku uopste niti ih podrzavam. Smatram da je Amerika jedna velika stetocina i da bi svet bio bolji bez njihovog mesanja.
Ali, ipak, nisu iskljucivo oni krivi za sve.
Danas brat ode malo do voća, da vidi šta se dešava. On negde na polovini i nailazi neki kombi u voćnjak nekih 200 metara od nas. Čovek izlazi i čupa jabuke.... Brat javi vlasniku da izađe jer mu neko uništava zasad voća. Dok je ovaj došao čovek sa kombijem je spakovao koliko mu je trebalo i otišao. Kasnije je saznao da je u poslednjih mesec dana nestalo oko 180 sadnica...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
sebekkg napisao:
@ljuvitelj kontam ja da 80.ih si mogao na kredit da uzmes ali logicno je i bilo da se forsira kupovanje domaceg proizvoda a ne stranog auta.
Kupovina domaceg proizvoda je bitno pitanje i ja uvek kada mogu gledam da kupujem domace ali je ovde nesto drugo u pitanju.
SFRJ nije nudila domaci proizvod u auto industriji preko 1300/1400 kubika.
Ono sto se proizvodilo, sklapalo ili samo lepila nalepnica je u sustini bio licencni odnos ili cisto preprodavanje u organizaciji drzave.
Strani auto je bilo zabranjeno zakonom kupiti u inostranstvu i uvesti od strane gradjana SFRJ nevezano za visoke poreze i carine.
Bila je zabranjena kupovina racunara...
Iz danasnje perspektive izgleda kao nemoguce, SFRJ je bila ekonomski zatvorena kao bunker.
Pravilnik napisao:Forum Garaža je apolitičan. Pokretanje tema i postavljanje sadržaja političke i dnevnopolitičke prirode nije dozvoljeno kao ni komentari koji sadrže imena i nadimke političkih organizacija i političara.