Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Ne brže od života!

Post od Grujic »

Ovde je definitivno podeljena odgovornost, ako ne za sam uzork onda za posledice, jer da ovaj nije leteo veoma moguće da bi šteta bila samo materijalna
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

:plusone:
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

....da BMW nije "leteo", ne bi udario u kamion. A kamiondžija je izlazio, verovatno je primetio BMW u daljini i procenio da može da se ubaci ispred istog - ali nije procenio brzinu kretanja BMW.
U suštini, jbš ograničenje. :thumbdown:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ko bi od nas predvideo da u maloj ulici gde je ograničenje 40, neko pegla 100 na sat? Verovatno sa razlogom stoji ograničenje na tom mestu, između ostalog da imaju vremena da te vide oni koji se uključuju.

Imao je tačno 2.5x manje vremena da ga vidi kad se uključivao.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Trebao je i vozac kamiona da bude pijan onda bi ga oslobodili odgovornost za udes.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Večeras sam naišao na bogami dobru saobraćajku na raskrsnici ulica Ilariona Ruvarca i Jovana Popovića na Telepu ovde u NS-u. Škoda Fabia (kratka) prve generacije udarila je direkt (celom širinom prednjeg kraja) Punta Classica u leva prednja i zadnja vrata i dobro mu ih uterala, a ona sama se bukvalno "rascvetala" i zgužvala napred. Asfalt na raskrsnici pun ulja i goriva, curilo je ozbiljno. Neko očigledno nije ustupio prvenstvo prolaza, a pošto su već pomerili/sklonili auta kada sam naišao, nisam mogao da procenim ko je tačno kriv. Čini mi se Punto koji je valjda vozio kroz Jovana Popovića, ali nisam siguran. Reč je o raskrsnici na kojoj su relativno skoro promenjena prvenstva prolaza jer je Ilariona Ruvarca spojena sa novim Somborskim bulevarom pa je potom dobila prvenstvo, a ranije je bilo obrnuto. Tu uvek zastajem i gledam ima li koga (iako imam prvenstvo) jer nikad nisam siguran zna li to i onaj ko nailazi... :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od Sloba »

Pola Telepa je kritično po tom pitanju, pre svega raskrsnice na kojima poprečne ulice seku ulicu Petefi Šandora.

I na Klisi, tj. Slanoj bari, su napravili istu papazjaniju kada su ulici Otokara Keršovanija dali prednost u odnosu na Čenejsku i Povrtarsku koje su prednost imale od kada ih je. Ok su i znakovi i sve, ali navika je čudo.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

kapor napisao:Trebao je i vozac kamiona da bude pijan onda bi ga oslobodili odgovornost za udes.
hahaha, bravo, i da nagari taj kamion bar 70 :kezo:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sloba napisao:I na Klisi, tj. Slanoj bari, su napravili istu papazjaniju kada su ulici Otokara Keršovanija dali prednost u odnosu na Čenejsku i Povrtarsku koje su prednost imale od kada ih je. Ok su i znakovi i sve, ali navika je čudo.
I to mi je poznato, pošto sam baš tim pravcem/ulicama vozio sve do nedavno do starog sedišta firme u kojoj radim... Sada je u stvari bolje nego ranije jer ta ulica kratko povezuje Sentandresjki put i Temerinsku i vrlo je prometna (prometnija puno i od Čenejske i Povrtlarske koje su istina mnogo duže), pa si ranije morao svako malo zastajkivati na raskrsnicama (iako najčešće nikoga nema)... I tu takođe usporim i doro gledam jer znam za jadac... :-|
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

I danas naiđoh na saobraćajku: NS, raskrsnica Miše Dimitrijevića i Kola srpskih sestara, Laguna udarila nekog na skuteru. Skuter dobro razbijen i leži u ćošku, a na Laguni se ne primeti ništa (provukao sam se iza nje - stajala na sred raskrsnice - pa joj nisam mogao videti prednji kraj). Valjda je vozač skutera o.k... Još jedna od problematičnih raskrsnica po pitanju prava prvenstva prolaza... :(

Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Postaću izgleda izveštač o saobraćajkama u komšiluku.... :kezo:

Malopre, semafor na Futoškom putu kod Satelit pijace, crvena nova Fiesta "overila" pošteno sivog Clia 2 otpozadi dok je stajao na semaforu (iz pravca grada prema Veterniku). Prednji deo joj zgužvan, hauba... haos... :kuku: Cliu razbijen prednji desni far i ćošak, moguće i da je on potom naleteo na još nekog ispred, no nisam video koga i da li je zaista... ili mu je to od ranije.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

i ja sam naisao na tu nesrecu u M. Dimitrijevica juce oko 17:00h, scooter je izgledao lose ali nisam vidjeo vozaca motocikla... Ja u prolazu nisam vidjeo velika ostecenja na Laguni (mada sam kasno skontao auto pa nisam relevantan), nadam se da je vozac scootera dobro...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Put Veliko Gradiste - Pozarevac. Vozac na svu srecu nije povredjen.
- Do nezgode je došlo kаdа je vozаč Andrej Ć. iz Beogrаdа, ne prilаgodivši vožnju uslovimа putа, izgubio kontrolu nаd uprаvljаčem i nаglo skrenuo s putа. Pošto je zаkаčio zemljаni deo bаnkine, vozаč je oštrim mаnevrom volаnа, pokušаvаjući dа vozilo vrаti nа put, izаzvаo njegovo prevrtаnje nа krov – kаžu u policiji.
Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Brz, a ne zna. Nema ništa gore.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

U udesu kod Šapca vozač poginuo, suvozač teško povređen

U saobraćajnoj nesreći, koja se jutros dogodila u mestu Mrđenovac kod Šapca, jedna osoba je izgubila život, a druga zadobila teške telesne povrede opasne po život, saopšteno je iz Policijske uprave Šabac.

Nesreća se dogodila na lokalnom putu Orid - Mrđenovac u 5.20 časova, kada je vozač putničkog vozila "fijat stilo", šabačkih registarskih oznaka, usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo s kolovoza i udario u stablo drveta, a potom u betonski stub električne mreže.

Povredama je na licu mesta podlegao vozač "fijat stila“, dok je suvozač zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Uviđaj mesta saobraćajne nesreće izvršio je istražni sudija Osnovnog suda u Šapcu, u prisustvu zamenika Osnovnog javnog tužioca i pripadnika saobraćajne policije, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori