Kvalitet goriva u Srbiji?
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Kvalitet goriva u Srbiji?
Jedno upozorenje za sve mada ne znam koliko ono ima utemeljenja u realnosti - na NIS-u, tamo gde ja sipam, a koliko cujem, i na drugim pumpama, nema vise obicnog BMB-a te su u te tankove sada sipali Evro BMB. Sumnjam da su ispirali nego su samo sipali preko onog sto je vec bilo unutra. Ja znam pistolj tako da sipam sa onog koji je oduvek bio Evro BMB.
Poslednja izmena od Ogi u 06 Apr 2013, 21:29, izmenjeno 1 put ukupno.
Je*em ti Bg.
U Sapcu preuzmem auto, odem na MOL pumpu, sipam pun plina i dodjem za Bg.
U Bg sam sipao na Euro Petrolu, ali nisam preterano zadovoljan, tako da sam odlucio da probam nesto drugo.
Odem u Visnjicku na MOL (srecom, ne samo zbog toga), kaze lik nema plin. Aj sto nemaju oni, nego ni jedna pumpa u Bg nema, osim neke na pancevackom putu
Je*em ti MOL.
Spustim se do Dejtonke u povratku, reko renovirana je, mora da ima, kad ono sok, nemaju ni oni.
Popizdim na kraju i odem na Zmaj (i to samo ulaz u Bg ima) i sipam plin.
Nedostaje mi dizel.
@Ogi, na Dejtonki su pistolji sa BMB zatvoreni i imaju veliki natpis NEMA.
edit: Sad kontam da je ovo o kvalitetu, al jbg
U Sapcu preuzmem auto, odem na MOL pumpu, sipam pun plina i dodjem za Bg.
U Bg sam sipao na Euro Petrolu, ali nisam preterano zadovoljan, tako da sam odlucio da probam nesto drugo.
Odem u Visnjicku na MOL (srecom, ne samo zbog toga), kaze lik nema plin. Aj sto nemaju oni, nego ni jedna pumpa u Bg nema, osim neke na pancevackom putu

Spustim se do Dejtonke u povratku, reko renovirana je, mora da ima, kad ono sok, nemaju ni oni.
Popizdim na kraju i odem na Zmaj (i to samo ulaz u Bg ima) i sipam plin.
Nedostaje mi dizel.

@Ogi, na Dejtonki su pistolji sa BMB zatvoreni i imaju veliki natpis NEMA.
edit: Sad kontam da je ovo o kvalitetu, al jbg

Treba malo iskustva 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Tako je bilo i ovde par dana pa su sipali Evro BMB na to mesto. Nece oni dugo drzati taj pistolj van upotrebe.NexT napisao:Ogi, na Dejtonki su pistolji sa BMB zatvoreni i imaju veliki natpis NEMA.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Knez vrši prevoz za NIS od skoro... Najviše voze za one koje su uzete pod zakupmr.Big napisao:Danas na NIS-ovoj, tek renoviranoj pumpi pored pijace u Rakovici (kod bivše RK) cisterna ,,Knez Petrol'' istače gorivo. Prvi put vidim tako nešto, pa se pitam jel' postoji neka priča oko toga...

sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Na Europetrol su tankove i pistolje za D2 precili na ED a da li su ispirali, ne znam.
Neki dan ja sipam i onako zamisljen vidim da pistolj za ED bleji pored onog koji sam ja uhvatio i samo mi prodje kroz glavu "sta tocim"??? Tek sam ondaa skapirao da su oba pistolja ED
Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Neki dan ja sipam i onako zamisljen vidim da pistolj za ED bleji pored onog koji sam ja uhvatio i samo mi prodje kroz glavu "sta tocim"??? Tek sam ondaa skapirao da su oba pistolja ED
a za sta im sluze onolike cisterne sto imaju?TheWickerMan napisao:Knez vrši prevoz za NIS od skoro... Najviše voze za one koje su uzete pod zakupmr.Big napisao:Danas na NIS-ovoj, tek renoviranoj pumpi pored pijace u Rakovici (kod bivše RK) cisterna ,,Knez Petrol'' istače gorivo. Prvi put vidim tako nešto, pa se pitam jel' postoji neka priča oko toga...
Sad sam na Zmaju video novi Actros NIS-ov...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Pre par dana sam se zbunio kada sam video dva pistolja za ED. Kad sam uzeo da tocim, pitam radnika na pumpi koja je razlika izmedju ova dva i kaze da nema razlike. Posto sam zurio, nisam puno ni razmisljao o cemu se radi pa ga nisam puno zapitkivao. Uzeo sam desni pistolj, sipao gorivo i otisao. Sada bar znam da dci ide i na D2.nuk napisao:Na Europetrol su tankove i pistolje za D2 precili na ED a da li su ispirali, ne znam.

Hoćeš da kažeš da NIS daje pumpe pod zakup? Taj Knez Petrol mi ostao u glavi kao neki švercer i muljator sa lož uljem...TheWickerMan napisao: Knez vrši prevoz za NIS od skoro... Najviše voze za one koje su uzete pod zakup
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
NIS je izdao veliki procenat pumpi u zakup. U obavezi si da poštuješ NIS ova pravila i da kupuješ gorivo od njih, bukvalno franšiza... Isto kao i OMV ...
@next
Ima tu raznih igrarija, pokušavali su da unište NISov prevoz, raznorazni matrapazi unutar NISa... Tipa, tenderi za prevoz koji se nameštaju. Zorpeks iz Čačka npr. vrši prevoz TNGa za NIS iako RC Čačak ima 3 cisterne za TNG...
@next
Ima tu raznih igrarija, pokušavali su da unište NISov prevoz, raznorazni matrapazi unutar NISa... Tipa, tenderi za prevoz koji se nameštaju. Zorpeks iz Čačka npr. vrši prevoz TNGa za NIS iako RC Čačak ima 3 cisterne za TNG...
Pretpostavljam da pumpe tipa Zmaj i Dejton nece nikada otici u fransizu?
Nemam ja poverenja u njih, kod nas svi gledaju maksimalno da zakinu svuda.
Dizel i dalje sipam na Euro petrolu, odlicno se pokazao.
Trenutno ekperimentisem sa TNG, videcu kako ce se ponasati sa NISovim. Ako je isto, onda ja verovatno previse ocekujem od plinskog uredjaja i vraticu se na EP i za to.
Na malim pumpama ne kupujem ni tecnost za stakla.
Nemam ja poverenja u njih, kod nas svi gledaju maksimalno da zakinu svuda.
Dizel i dalje sipam na Euro petrolu, odlicno se pokazao.
Trenutno ekperimentisem sa TNG, videcu kako ce se ponasati sa NISovim. Ako je isto, onda ja verovatno previse ocekujem od plinskog uredjaja i vraticu se na EP i za to.
Na malim pumpama ne kupujem ni tecnost za stakla.
Kvalitet goriva ne bi trebalo da ima sa franšizom, jer o tome vode računa matične kompanije. Ne bi trebalo da dozvoljavaju po bilo kom pitanju neke veće slobode (ako je recept kao kod OMV).
Tapatalk HD
Tapatalk HD
malivuce, ja vec nekoliko rezervoara sipam tng na eko-u u tosinom bunaru, a i u RS-a sam sunuo rezervoar-dva ep bmb95ice kod njih, i zadovoljan sam, pogotovo sa plinom.
prvo jer mi uspu neku normalnu kolicinu ( tipa 42-43l u rez od 48l, a ne 45-46 ko na nekim mestima gde sam sipao, a uvek sa rezervoarom predjem slicno ), a drugo jer mi je i potrosnja normalna, izmedju 8 i 9 u normalnoj kombinovanoj voznji...
probaj tamo...
prvo jer mi uspu neku normalnu kolicinu ( tipa 42-43l u rez od 48l, a ne 45-46 ko na nekim mestima gde sam sipao, a uvek sa rezervoarom predjem slicno ), a drugo jer mi je i potrosnja normalna, izmedju 8 i 9 u normalnoj kombinovanoj voznji...
probaj tamo...

Sinoc odem na Dejtonku da sipam ep bmb, kad iznenadjenje! Vrsi se istakanje goriva, a cisterna Knez Petrol. Vrlo neprijatno iznenadjenje da Nisu ep bmb vozi Knez.
TT2
TT2