Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Ratna tehnika

Post od BAJKER »

Bojim se samo da ne ode tema u totalni OFF.

Izmedju ove dve fotografije cinjenica je da postoji paralela ali i veliko ALI, na prvoj je Americki vojnik koji je poslat od strane svoje vlade, poginuo negde daleko od kuce u vrletima npr Avganistana ili Iraka nebitno, dakle profesionalni vojnik predpostavimo koji je lebac zaradjivao o trosku poreskih obveznika Sad-a, isti je ostavio dete i suprugu iza sebe sto jeste tuzno. Na drugoj slici vidimo jedno beznadje rata, slika koja govori hiljadu reci i koja je po meni potresnija nego ova gore iznad. Sad zamisli da je neki Americki avion izbacio bombu koja je pala u naseljeno mesto i izazvala ovu dole fotografiju, naravno kod Amera je to kolateralna steta, e pa sad da Vas vidim sta bi ste rekli za pilota Americkog aviona koji je oboren negde na zadatku posle ovakve misije koja seje smrt neduznima zarad njihove demokratije i vladavine anglosaxonskog prava.
Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

samo da te malo ispravim, mislim da je druga slika iz sirije a, ove zrtve je izazvala regularna armija nemilosrdno gadjajuci nahuskane pobunjenike (zna se ko ih je naoruzao i nahuskao), a medju njima su naravno i civili i deca, zalosno al ko sto reko zna se ko je kriv ali propaganda je cudo CNN :glavomuzid:
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Pa nebitno da li je Sirija ili Irak, ovo se moglo desiti a i desavalo se upravo u tim zemljama, gde su Ameri imali dejstva, a ne trebamo ici nigde dalje imali smo i kod nas takve primere, setite se male Milice Rakic iz Batajnice i uporedite sa drugom slikom i Komentar je izlisan.
Slika
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2012, 00:03

Post od robbief »

BAJKER napisao:
Izmedju ove dve fotografije cinjenica je da postoji paralela ali i veliko ALI
Paralela je jedino bol na licima onih koji su izgubili najblizeg i uopste nisam mislio da se upustam u dublju analizu. Ali kao sto vidis, ne mogu svi da prepoznaju to.
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:

Post od robbief »

kvcali napisao:Ovo gore je cista propaganda, a ti nasedas na to, da ne budem proglasen ludakom, ove slike su autenticne , ali to su oni sami izazvali, mislim na amere i jednu i drugu sliku, a kako ti ne pade napamet hiljade ovakvih slika naseg naroda, da li znas ti sta se desavalo na kosovu, sta se desava i sta ce ek desavati, malo mi je mnogo da vodim brigu o tudjim mukama a ne mogu svoje da ublazim !
Kosovo se pise velikim slovom, kao sto znas, to je najskuplja srpska rec.

Nego da se vratimo na temu:

Slika
Gle, odmah ispod Mi-24, gomila mrtvih SSSR vojnika u Avganistanu...ali to je ok, posto je to propaganda a i oni su "to oni sami izazvali".
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Poslednja izmena od robbief u 07 Apr 2013, 01:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Naravno velikim slivom kao i sva imena, ali ko sto si primetio na forumu sve pisem malim slovom, prva slika je montaza iz nekog filma verovatno, i sto se mene tice na ovu pricu ide tacka, ko hoce zna o cemu pricam.
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Slika

:rofl:
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

^^^ :kezo:

krece na zadatak full naoruzan

A.B perm april 2013.

Slika Slika

i da ne bude da bas toliko mrzim amere, evo nesto i od njih :kezo:

Slika

jolle
Reactions:
Pridružio se: 05 Mar 2013, 14:25

Post od jolle »

kvcali napisao:Naravno velikim slivom kao i sva imena, ali ko sto si primetio na forumu sve pisem malim slovom, prva slika je montaza iz nekog filma verovatno, i sto se mene tice na ovu pricu ide tacka, ko hoce zna o cemu pricam.
robbief ta prva slika je iz filma '9. rota" i stvarnost Ruskog rata u Avganistanu je potpuno razlicita od ove sadasnje izmedju SAD i Avganistanaca, jer za razliku od Amerikanaca Rusi su gradili skole i bolnice dok su ih ovi drugi kasnije bombardovali i sve one vesti o masovnim ubijanjima civila koje su Rusi vrsili je Americka propaganda . Ali sve jedno ,ne znam zbog cega ova tema ali ako je u pitanju zlo i smrt ,bez obzira sta ko misli zna se ko je zasluzan za najveci broj poginulih u svetu zbog potrebe da neko ratuje zarad zarade. Spisak je podugacak a zrtve su milionske. I ne vidim sta bi strani vojnik radio 3000km od kuce navodno braneci slobodu svoje zemlje a istovremeno zarad te slobode ubija starosedeoce drzave u koju je dosao. Njegova slucajna pogibija je njegov licni rizik za koji prima platu od njegove vlade koja stvara kolonije iskoriscavajuci tudje resurse. Takvog vojnika se ne moze zaliti on uglavno biva zaveden i proklet i uglavnom ogrezao u ratnom zlocinu protiv (kolateralne stete) civila. Mogu zaliti one koji od takvih izgube zivot a da nisu povredili nicije interese ,ognjista ili ugrozili zivote nacije koja ih porobljava. I mogu zaliti vojnike koji svojom hrabroscu i pozrtvovanjem takve stite od placenika. Ali mislim ipak da je to tema za neki drugi portal i ne treba nasedati onima koji iz neznanja velicaju snagu takve vrste porobljavanja i kolonizacije neduznih ,malih i nemocnih zemalja ,koje su u 90% slucajeva mete ovakvoj "SNAZI".
Poslednja izmena od jolle u 07 Apr 2013, 15:00, izmenjeno 2 puta ukupno.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Scuderia napisao:Slika

:rofl:
:rofl: :rofl: :rofl:

kvcali koje su ovo rakete na 31-ci?
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:

Post od robbief »

kvcali napisao:Naravno velikim slivom kao i sva imena, ali ko sto si primetio na forumu sve pisem malim slovom, prva slika je montaza iz nekog filma verovatno, i sto se mene tice na ovu pricu ide tacka, ko hoce zna o cemu pricam.
kvcali napisao:A celu stvar sto je i naj vaznije nalozio je Putin licno, dakle o ozbiljnoj nameri je rec nije neka zezancija, i takodje u izradi se mora poceti od nule nikakva modernizacija iL-96.
Vidim, sve pises malim slovima, samo je veliki vodja izuzetak :rofl:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... SQ#t=4627s
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Standardi paket, 4x R-33 pod trupom i 2x2 R-60 na krilima
Slika

Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

superboss napisao:Off topic
gresite jer situaciju gledate jednostrano...naravno da su odlikovali svoje pilote, svoja naredjenja su izvrsili casno(sa njihovog gledista) i posteno. Ovo se nista ne razlikuje od oslobodjanja Generala gotovine ili Tacija, jednostavno ljudi se izborili za svoje-mozemo mnogo da naucimo.
Imao sam priliku da upoznam americke vojnike stacionirane na Kosovu, i zamislite prilicno normalni ljudi, otvoreni za razgovor itd
Nemojmo kriviti citav svet za nesto, za sta smo realno sami krivi. Mislim bas na nas, koji svo svi veliki internet-borci, a dozvoljavamo da nas kao ovce vodi grupica nikogovica. Ovo nije politicki post, i nema nikakve veze sa njom.
Nismo se razumeli ocigledno.Nisam ja nista posmatrao jednostrano i slazem se sa napisanim u potpunosti.Oni su uspesno obavili svoj deo zadatka,za to su nagradjeni i to je potpuno u redu.Slazem se i sa tim da za veliki deo (mozda najveci) odgovornosti za gubitke u ratovima snosimo sami,ali sve je to druga tema.
Samo sam hteo da kazem da ja nikako ne mogu da zalim one koji mi zele zlo i koji su se trudili da to zlo sproveli u delo.Da li je to bio njihov zadatak ili ne,da li su to zeleli ili ne,to je druga prica i u to uopste ne ulazim.Ili si ucinio dobro ili si ucinio lose delo,pa u skladu s tim istom merom treba i da ti se vrati.
U vezi s tim hocu da kazem i da je ona slika sa detetom koje place krajnje maliciozna jer zaliti nekoga ko je izgubio zivot na ratnom zadatku s ciljem da nekoga unesreci je aspolutno nepotrebno.Nije taj amerikanac izgubio zivot braneci tudje zivote zarad mira i pravde,vec braneci sopstveni interes krseci tudji mir i zivote i tu je kljucna razlika.

End off.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja na prvoj slici vidim bol deteta zbog gubitka roditelja, na drugoj bol roditelja zbog gubitka deteta, i necu dalje ni da razmisljam od toga. Ako bih trebao pausalno da predpostavim, rekao bih da su za obe slike odgovorni isti ljudi (USA vojni/drzavni vrh), pa bih negativno usmerio eventualno ka njima. A da se radujem sto je poginuo neko kome ne znam ime, lice, proslost itd samo zato sto mu nesto pise na avionu, to mi je degutantno. Mogu da sumiram misljenje u citatu iz Velikog Cirkusa: "Prvi koji se usudio da naslika kokardu na krilo aviona bio je podlac", ko je citao, shvatice...
Odgovori