Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Letnje gume

Post od dag81 »

@Milose ove su odlicne i nije puno para, a vidi se po sari da su skoro nove.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Letnje gume

Post od Saša »

nidza napisao:Ne bih kupio polovne gume, sem da znam sa čijeg auta su skinute, ako su prešle manje od 3000km i do 2g. Sve ostalo je rizik koji se ne isplati.

Tapatalk HD
:)

Ma, ko će skinuti takve gume sa auta? Ja toliko pređem za manje od 3 meseca. To su potpuno nove gume... Nerealan si... :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kako neće, ja sam takve zimske kupio za jugića svojevremeno, od prijatelja. Imaš sad na arcs forumu oglas, takođe od poznatog lika 17ice za 159tku. Doduše, on je preterao sa cenom. Kupio čovek nove gume, naletele mu onda vrhunske felne 18", pa je opet kupio gume, a ovo ostalo.

Uzimati gume koje je razgazio drugi auto, plus su možda popasle neku rupu. Prvo, nije dobro za trap, jer ko zna kako će da cima trap takva guma, a ovo drugo može da trese volan da ne možeš da se sastaviš sa životom, a naizgled sve ok.

Ne treba uzimati polovne gume, prodaj felne ako nemaš para i uzmi broj manje. Veća je razlika između starih i novih guma, nego između najbolje i najgore nove gume. Dobar drugar je uzeo 8g skladištene Bridgestonke prošlo leto. Nove, ali 8g. Neka hvala, ni na poklon, a ne da ih platim.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Upravo je to i poenta cele priče: ne kupovati polovne. Po meni su bolje i najjeftinije nove nego bilo kakve polovne... :)
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Narucio sam ove Dunlopove sa oglasa, pa nek ide zivot :)
Nisam imao problema do sad sa ljudima koji imaju pozitivne ocene, a ovaj ima lepe komentare za kupljene gume. Garantuje za stanje svake gume, kaze da su perfektne, i da prihvata reklamacije (mada zna da ih nece biti).
Ponudio mi je i felne, na kojima su bile gume, sa popustom, al ne bih iste: http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... iat_extra/
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

Dag koje su preporuke za letnje 205/55 r16 ?
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Zavisi šta očekuješ od gume?
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Naleteh na ovaj oglas, pa ako su nekom potrebne gume 195/50 R15 82V, nek pogleda -> DUNLOP SP2000
Vlada BCS
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2013, 12:34

Post od Vlada BCS »

Drugari šta mi preporučujete kao letnju gumu?

U igri je neka srednja klasa da kažem u dimenziji 195/50/15
Ono što sam ja razmatrao su Uniroyal rainsport2, Dunlop SP fastresponse, Fulda Caratprogreso,

Vidim da je i Semperit SpeedLife guma tu negde sa cenama, kakva je ona nešto sam skeptičan za nju?

Po netu sam i ja manje više gledao, tako da ako ima neko ko je koristio ove gume neka mi prenese svoje mišljenje o istim...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Od pobrojanih fast.
A mozes pogledati i Hankook k115, lepa guma za oko 50e, Semperit Speed grip takodje dobar izbor a on je jos malo jeftiniji.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Semperit svaka preporuka. Takođe fenomenalno prolazi na ADAC testu već drugu godinu zaredom. Ja sam ih stavio prošlo leto na Alfu i svaka preporuka.

Speed-Life se zove letnja verzija. Ne znam da li postoje manje od 16". Doduše dobro su prošle na i na testu manjih guma, takođe u grupi sa premium markama.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Pre 2h skinute zimske Continental, i montirane Dunlop SP FastResponse... nisam verovao da cu onakvu razliku osetiti, auto bolje upija neravnine. :klanjamse: Mogu misliti kako bi tek bilo da su nove.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja bi trebao do kraja nedelje da se vratim na letnje, ali se Ivancho negde izgubio. Moracu da cimam njegovog zamenika, Nexta.

WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Pa on se i krije od NexTa. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Drugar me pita da mu preporucim gumu 195 65 15, vozi Oktaviju 1.6 benzin. Kaze do 6-7k po gumi. Koliko su GY Efficientgrip i Dunlop Fastresponse, ne verujem da mogu za toliko? Ako ne, koje u tom cenovnom rangu ili u rangu dve navedene pa neka se nategne jos malo?
Odgovori