Ratna tehnika
Re: Ratna tehnika
Uglavnom nasi su zapeli za modernizacijom G-4 sto je meni malo cudno. Ne vidim sta bi smo to mnogo dobili sa njegovom modernizacijom a koliko sam cuo svaka ce kostati nekoliko miliona dolara.(nisam dao cifru zbog razlicitosti informacija). Mozda sa orlom ali sto kazes on ce sluziti jos malo pa odose resursi. Da cak i ta Kineska verzija je za nas novo kako kazu nasi piloti "daj sta bilo samo da je novo".
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Kako stvari stoje tesko da ce i biti modernizacije G4..
Nije kineski model ništa lošiji od ruskog. Koriste isti motor http://en.wikipedia.org/wiki/Progress_AI-222, ali je kod kineza verzija sa forsažom.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Nema se para, ali nadam se da ce neki novi buduci poslovi nase namenske da nam donesu nesto para za modernizaciju armije. Medjutim sto se tice vazduhoplovstva nista bez kredita. Ja znam sta bi voleo da vidim u nasem vojnom vazduhoplovstvu ali bi nam trebalo bar 3-milijarde. 2-eskadrile MIG-29 M2, 1-eskadrila SU-30 MK, 5-aviona SU-35 UB i 2-eskadrile YAK-130. S,obzirom da pojam "eskadrila" kod nas broji negde 12 aviona to bi znacilo da cemo imati 50 aviona lovaca (racunajuci i ona 4 MIG-29 koje vec imamo) i 20 aviona za podrsku pesadiji i kopnenim trupama i to je tshnika koja bi bila nova. A vec imamo i dosta nasih galebova i orlova koji bi sluzili za obuku i za nedaj boze.
Spisak želja ti je 
Ja sam mnogo realniji. 12 Migova 29-M2, 12 L-15 Falcon, 6 Orlova i 6 galebova (isključivo za obuku), 5 transporthih aviona, plus 20 helikoptera. Za održavanje većeg broja vazduhoplova mi jednostavno nemamo novca.

Ja sam mnogo realniji. 12 Migova 29-M2, 12 L-15 Falcon, 6 Orlova i 6 galebova (isključivo za obuku), 5 transporthih aviona, plus 20 helikoptera. Za održavanje većeg broja vazduhoplova mi jednostavno nemamo novca.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

To su samo zelje ,naravno da se nema para. Voleo bi da se ispuni bar ono sto nam je Sojgu obecao i to nece ici bez znacajnijeg kredita. I naravno da bi imali respektabilnu avijaciju trebali bi da imamo para i za odrzavanje iste a preduslov je da smo ekonomski bar normalna zemlja sto trenutno nismo.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Ako već nabavljamo nove avione, šta bi bila prednost a šta nedostatak da se pređe na SU-30 MK ?
Znam da bi bilo uštede u tome da već "znamo" da vozimo MiG-29 ali ipak ... mislim da je SU dosta bolja ptica ?!
Kad je bal - nek je bal
Znam da bi bilo uštede u tome da već "znamo" da vozimo MiG-29 ali ipak ... mislim da je SU dosta bolja ptica ?!
Kad je bal - nek je bal

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Jeste SU bolja ptica ali je i daleko skuplji, uz to idu i rezervni delovi za novi tip aviona koga nema u nasem naoruzanju, kosta obuka pilota, osoblja za odrzavanje, novi alati, ima gomila stvari koje poskupljuju. Najrealnije je da ce nabaviti Mig-29M2, voleo bih od transportnih da vidim nekog Spartana u transportnoj avijaciji 

- maxer
OK, predpostavljao sam da će odgovor biti takav ... ali napr. pitanje je koliko "rezerni" delovi sa starih idu na nove verzije MiG-29-ke ?
Sa druge strane treba odmeriti koliko su skuplji a koliko su bolji ?
A što se Spartan-a tilče ... i ja bih voleo da to imamo u vazduhoplovstvu ... ono što smo videli letos je
avionče!
Sa druge strane treba odmeriti koliko su skuplji a koliko su bolji ?
A što se Spartan-a tilče ... i ja bih voleo da to imamo u vazduhoplovstvu ... ono što smo videli letos je

Da SU-30 MK kosta negde oko 55 miliona sa opremom ili 40 mil.bez , MIG-29 M2 oko 30 miliona, SU- 35 oko 65 miliona sa opremom ili 50 bez . Da ne misli neko da favorizujem Ruse ali njihovi avioni su u svakom slucaju jefitiniji od zapadnih i ne postoje nikakva ogranicenja o kupovini opreme. Naravno oko kupovine zapadnih aviona sem cene ulogu igra i sam NATO . On odlucuje o vrsti i tipu naoruzanja koje ce vam prodati kao i broj . A u dobrom delu ucestvuje i u formiranju cene za obuku i odrzavanje koja je malo je reci papreno ljuta. Za to ima mnogo primera ali otom potom.
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
Su-30MKM je vrlo mocna avioncina, sa eskadrilom tih masina i sa nezaobilaznom komponentom a to je nov PVO, kojeg ste zaboravili
4 baterije S-300PMU2, 6 baterija BUK-M2E, 12 sistema Pantsir-S1
i sve to uvezati u jedinstven sistem, sa ovakvim vazduhoplovstvom bi mogli da se branimo od celokupnog napada svih komsijskih snaga od jednom
4 baterije S-300PMU2, 6 baterija BUK-M2E, 12 sistema Pantsir-S1
i sve to uvezati u jedinstven sistem, sa ovakvim vazduhoplovstvom bi mogli da se branimo od celokupnog napada svih komsijskih snaga od jednom

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Kod M2 verzije najvise je poradjeno na avionici tako da je elektronika svetlosnu godinu ispred sadasnje 29 koju mi imamo, Poboljsani su i motori i ucinjene su neke izmene na konstrukciji aviona, povecan mu je kapacitet goriva samim tim i dolet, izmenjen je oblik radarskog nosa i oblik kabine radi poboljsanja aerodinamike itd. Sigurno je da ima dosta delova koji odgovaraju i starijoj verziji Mig-a kojeg imamo ali ako se uzme eskadrila nove verzije onda ovih 4 komada sto je preostalo i nece biti tesko odrzavati.

- maxer
Gledajući ponešto o SU-30, naleteh na ovo (predpostavljam da će biti zainteresovanih da pročitaju):
http://www.defenseindustrydaily.com/rus ... ore-04969/
http://www.defenseindustrydaily.com/rus ... ore-04969/
Da miimamo verziju MIG-29 fulcrums koji je poleteo davne 1977 .
http://lifthereserbia.wordpress.com/201 ... 29-in-148/
Sve je skoro zamenjeno od motora do avionike i elektronike tako da se veoma mnogo stvari ne hvata na nase.
http://lifthereserbia.wordpress.com/201 ... 29-in-148/
Sve je skoro zamenjeno od motora do avionike i elektronike tako da se veoma mnogo stvari ne hvata na nase.
Odakle ti ova konstatacija? Ti si licno video ugovore? Nemoj, molim te....jolle napisao:....... i ne postoje nikakva ogranicenja o kupovini opreme.....