Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Ratna tehnika

Post od Ji 4Tze »

guglajte "mig 29 ovt mortal combat"
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

ovo ?

http://www.youtube.com/watch?v=d14r2torYis

Ameri jos nisu i verovatno nece jos dugo ovladati tehnikom 3D vektorskog potiska, na raptoru, najskupljem lovcu na svetu postoji usmeravanje u 2 smera gore-dole za brzo poletanje i mozda neke brze promene pravca.
kakav li ce tek biti T-50 kad dobije nove motore (AL-41F1)sa po 147 kN potiska svaki :o i trapezaste mlaznike sa vektorskim potiskom, to je poslednja rec u ovoj oblasti
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

A sto ne napises zasto im to ne treba, i sta to americki avioni cetvrte generacije imaju vec 40 godina sto ruski nemaju?

Ajmo malo aerodinamike...
jolle
Reactions:
Pridružio se: 05 Mar 2013, 14:25

Post od jolle »

zuzazu napisao:A sto ne napises zasto im to ne treba, i sta to americki avioni cetvrte generacije imaju vec 40 godina sto ruski nemaju?

Ajmo malo aerodinamike...
Ajde ne preteruj, ako imas "NATO" prijatelje pitaj ih malo da ti objasne stanje.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Imam poznanike, a ne prijatelje, ako si citao sta sam napisao.

Ne moram da pitam, jer znam. Neka se obavesti ko ne zna.

Ko preteruje, dovoljno da se procitaju postovi :pivo:

Idemo malo - AERODINAMIKA :mrgreen:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Aj molim te, za nas posten i neupucen svet :) sta to imaju sto ruski nemaju?

Nisam sarkastican, ozbiljno pitam.
jolle
Reactions:

Post od jolle »

zuzazu napisao:Imam poznanike, a ne prijatelje, ako si citao sta sam napisao.

Ne moram da pitam, jer znam. Neka se obavesti ko ne zna.

Ko preteruje, dovoljno da se procitaju postovi :pivo:
Da je raptor toliko dobar ne bi obustavili proizvodnju a uskoro ce i ovaj drugi(F-35) da dozivi istu sudbinu. Hiljadu puta smo rekli da na ovom forumu svako moze da ima svoje misljenje i da serkazmu i vredjanju nema mesta. Malo nas Srba voli NATO i sam znas zasto ali ipak treba imati neku dozu realnosti . Nato se vise plasio nekadasnjih Sovjeta nego li sada Rusa i nemoj misliti da nije i sada tako.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ostavicu malo rusofilima da :google:

Ako je podforum o ratnoj tehnici, onda je valjda ratna tehnika u opste, pa neka nauce nesto i o drugoj strani.

:understand:

@jolle, ne moras da citiras post iznad tvog :D
jolle
Reactions:

Post od jolle »

Dobro ako vec treba da nauce onda neka to bude neko trenutno realno stanje. Neka budu materijali, linkovi i.t.d a ne nesto tipa "moj prijatelji, poznanici... Izvini ,postujem tvoje misljenje ali imam neki utisak da vas par ne postujete tudje sto dovodi do ovakvih rasprava.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

@jolle, ovo nema veze sa "moji prijatelji, poznanici" vec ima veze sa osnovnim poznavanjem ratne tehnike i AERODINAMIKE :mrgreen:
jolle
Reactions:

Post od jolle »

Nema svrhe terati se s.tobom to je gubljenje vremena ako ti tako mislis OK! :doubleup:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

kvcali napisao:ovo ?
Ma isti su isečci korišćeni.
Što se aerodinamike tiče, pa ameri su davno shvatili da im treba manje aerodinamičan model zbog većih manevarskih mogućnosti i efikasnije primene drive-by-wire upravljanja.
Lep na oko i aerodinamičan ne znači isto - sem ako zuzazu ne misliš na nešto drugo, ovo je manje-više opštepoznata stvar?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

iskreno, i mene zanima sta to iz aerodinamike americki avioni imaju a ruski nemaju, a sto ih cini nadmocnim?

pitam pogotovo jer sam stava kao nadam se i vecina da jedan avion sam za sebe ne znaci gotovo nista, a i sto znaci znaci zbog svoje opreme, a ne zbog toga sto moze da izvede superkobru ili neki drugi manevar, vec smo pricali o tome...
sam avion je jedna platforma za naoruzanje, potpuno razlicitih vrsta, i uvek je najuspesniji uz podrsku drugih... na rat u buducnosti ( tj eventualni rat, ili bilo kakav sukob ) ce ponajvise uticati informacija, sto opsirnija i u realnom vremenu...eto onako, malo laicki...

@incognito - koliko se secam iz prica, mnogo je faktora koji odredjuju da li ce se i na koji nacin nato tj usa uvuci u odredjenu intervenciju... to da li ce nato nekog napasti na ovaj ili onaj nacin ne dovodi se u pitanje, vec se dovodi u pitanje samo kada i na koji nacin. da smo imali vecu i jacu masineriju kupili bi sebi samo malo vise vremena, nista drugo...ishod bi bio isti...
ali, da su neke odluke godinama pre 99te donesene drugacije, dogadjaji iz 99te se ne bi ni desili... ali posto sad polako idemo u geopolitiku, mozda treba stati ovde...

zanima me ovo sa aerodinamikom, posto nisam rusofil, vec zainteresovani posmatrac...?
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Normalno.

Svako dobro, @jolle

I dalje cu sa zadovoljstvom citati vase postove o superiornoj tehnologiji sa istoka jer verujem da ste svi odlicno upuceni u materiju, samo napisite zasto ameri ne insistiraju na thrust vectoring control (zar neko misli da su im te tehnologije daleke??) i sta to braca rusi nemaju na svojim avionima (skoro pola veka) sto ameri imaju - i sve super, sjajno, bajno!

@Ji 4Tze - obicno se kao i za brod, i za avion kaze da ako je lep onda dobro i leti. Fly by wire je nacin prenosenja komande pilota sa palice do aerodinamicke povrsine, i verujem da to znas. Rusi su u tom delu propratili amere, kao sto rece - nije nikakva nepoznanica.

@dragan, nisam rekao da su nadmocni - jednostavno svoje mane (ako su to mane) nadoknadjuju prednostima na drugoj strani, jednostavno.
jolle
Reactions:

Post od jolle »

Sto se tice samog dizajna F-22 to je vrlo lep dizajn i da nije svih mogucih problema i zalosne obustave proizvodnje ovo bi bio jedan od najlepsih aviona u svetu .E sad sto se tehnoloskog aspekta tice , tehnologija napreduje i promene su u mnogim zemljama proizvodjacima aviona prisutne. Nesto kao u svetu kopjuterizacije
.
http://www.youtube.com/watch?v=KaoYz90giTk
evo koliko su i sami zadovoljni ovim projektom a i ovim drugim http://rwhiston.wordpress.com/2012/06/12/14/ .
Pomeno sam ranije da su resili da razviju i unaprede nove modele bespilotnih letelica jer im to stvarno ide od ruke i da sa time nadomeste prazninu. Ali i to ima svojih mana .Svaka zemlja sa malo jacim PVO sistemom je velika pretnja ovim letelicama a pogotovo avijacija. Evo video gde MIG-29 obara bespilotnu letelicu u Gruziji.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ypnhFI7HGY
Odgovori