slazem se za The Wire, ja sam odusevljen serijom, mislim da nikada nije snimljeno nista realnije na tu temu...Dusan napisao: Ako si u krizi uzmi da gledas The Wire. Nisam video da je neko spomenuo, ali je to po meni daleko najbolja serija koju sam gledao.
Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ne znam, iskreno, smorile su me do jaja policijske serije... gledao sam doduse pre par godina THE SHEILD, to je jedna od najboljih serija koje sam ikada gledao...Risto napisao:slazem se za The Wire, ja sam odusevljen serijom, mislim da nikada nije snimljeno nista realnije na tu temu...

http://www.imdb.com/title/tt0286486/?ref_=sr_2
Ja cu ovih dana verovatno poceti da gledam Shield.
Inace sto se tice The Wire serije, to je svakako nesto drugacije. Koliko znam sam pisac je baltimorski detektiv i skoro svi likovi su kreirani po licnostima iz pravog zivota. Takodje jedna od najboljih stvari je sto u seriji ne postoji glavni lik. Radnja prati podjednako i ''lose i dobre'' likove. I ja sam iz istog razloga odlagao gledanje jer su me tada smorile serije tog tipa, ali je svakako drugacija i mnogo, mnogo bolja, jedino sto trazi zrtvu prvih 3-4 epizode jer je jako tesko pohvatati ko je ko.
Inace sto se tice The Wire serije, to je svakako nesto drugacije. Koliko znam sam pisac je baltimorski detektiv i skoro svi likovi su kreirani po licnostima iz pravog zivota. Takodje jedna od najboljih stvari je sto u seriji ne postoji glavni lik. Radnja prati podjednako i ''lose i dobre'' likove. I ja sam iz istog razloga odlagao gledanje jer su me tada smorile serije tog tipa, ali je svakako drugacija i mnogo, mnogo bolja, jedino sto trazi zrtvu prvih 3-4 epizode jer je jako tesko pohvatati ko je ko.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19
+1 k'o kuća, Vic MackeyOgi napisao:THE SHEILD, to je jedna od najboljih serija koje sam ikada gledao

Odlična serija je i SOA, preporuka

Tower Heist ne znam zašto sam gledao

The other guys mož' da se gleda,
The last stend gledljivo,
The Croods

- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
"The shield", pet mesta prazno, "The shield", pa ostale serije.
Meni najbolja krimi serija koju sam gledao.
Sent from my Sirona C1 treatment center
Meni najbolja krimi serija koju sam gledao.
Sent from my Sirona C1 treatment center
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
ja iskreno ne podnosim americke policijske i detektivske serije ali The Wire je ipak nesto drugacije... mene smori kad gledam CSI i oni imaju svu mogucu opremu svijeta na jednom mjestu i uz to analizu koja se ceka mjesec dana zavrse za 15 minuta
Ovdje covjek moze da vidi kako stvari zaista funkcionisu, koliki problem je jedna izgubljena kamera i kako se i to mora posuditi od onih koji imaju neogranicen budzet, koliko posla ima oko toga da se dobije dozvola za prisluskivanje jedne osobe itd.
The Wire je policijska serija ali prodje kroz citavo drustvo, od policije i narko kriminala pa se onda ubace politika i "kontroverzni biznismeni" na njihov nacin, pa dodjemo do medija itd... Meni je prva sezona ubjedljivo najjaca.

Ovdje covjek moze da vidi kako stvari zaista funkcionisu, koliki problem je jedna izgubljena kamera i kako se i to mora posuditi od onih koji imaju neogranicen budzet, koliko posla ima oko toga da se dobije dozvola za prisluskivanje jedne osobe itd.
The Wire je policijska serija ali prodje kroz citavo drustvo, od policije i narko kriminala pa se onda ubace politika i "kontroverzni biznismeni" na njihov nacin, pa dodjemo do medija itd... Meni je prva sezona ubjedljivo najjaca.
E bas to. Takodje serija nije koncipriana kao sve ostale policijske, svaka epizoda novi slucaj. Vec kroz celu sezonu prikazuje ono sto se npr u Shield-u ili CSIu desi u jednoj epizodi. Takodje sam zapazio da kod vecine serija kvalitet radnje opada u svakom narednom serijalu, dok je ovde suprotno. Meni su najbolje cetvrta i peta sezona.
Bas to, ne postoji glavni lik, vec je glavni lik celokupno drustvo i sam grad Baltimor.Risto napisao:The Wire je policijska serija ali prodje kroz citavo drustvo, od policije i narko kriminala pa se onda ubace politika i "kontroverzni biznismeni" na njihov nacin, pa dodjemo do medija itd...
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Kanda ste zaboravili Homicide - po meni ubedljivo najbolja "pandurska" serija.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- pierre
- Pridružio se: 18 Feb 2012, 09:54
- Garaža: Fiat Punto 1.2
- Kontakt:
Kad je već reč o krimi serijama, ja trenutno gledam Dexter-a. Odavno mi je neko preporučio tu seriju, ali sam tada imao nešto drugo za gledanje. Sad sam poskidao sve sezone pa lagano redom. Interesantna razlika u odnosu na ostale krimi serije je to što se u Dexteru jedan slučaj rešava celu sezonu, pa izgleda koliko - toliko realnije, a u recimo CSI-evima je jedna peizoda - jedan slučaj. Ne moga da kažem da je najbolja serija svih vremena, ali zanimljiva je, drži pažnju. Dovoljno se razlikuje od klasičnih krimi serija. Posle Dextera, mislim da ću pogledati The Wire.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Manc, Pemblton, Bejlis i Jafet KotoDelija napisao:Kanda ste zaboravili Homicide - po meni ubedljivo najbolja "pandurska" serija.

Znaci, da me ubijes ne bih mogao da se setim (bez guglanja) imena lika koji je igrao (crnac porucnik), ali sam zapamtio ime glumca, verovatno mi bilo zanimljivo kao klincu

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
najbolja američka serija ikada - Homicide 

Ne znam kako neko moze za seriju da kaze da ne No1
The wire, Shield, Dexter su svaka na svoj nacin vrhunske serije i iskacu iz klasicne koncepcije pandurskih.
Trenutno gledam kad stignem Flashpoint na RTS1. Klasicna pandurska, ali mnogo zanimljivija uz realna resenja problema, a ne samo SciFi opremu. Prati se ljudski faktor i odnosi u timu i privatni zivoti mnogo vise nego u neki drugim pandurskim serijama.

The wire, Shield, Dexter su svaka na svoj nacin vrhunske serije i iskacu iz klasicne koncepcije pandurskih.
Trenutno gledam kad stignem Flashpoint na RTS1. Klasicna pandurska, ali mnogo zanimljivija uz realna resenja problema, a ne samo SciFi opremu. Prati se ljudski faktor i odnosi u timu i privatni zivoti mnogo vise nego u neki drugim pandurskim serijama.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
^ ma gde realna... A i smesni su likovi, pogotovo ona mala iz Mocnih rendzera