Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Milos_kg »

Imajuci u vidu razliku izmedju S3 i S3 mini, onda ne treba ocekivati da S4 mini bude neki bauk.
Nisam znao da si toliko zahtevan korisnik, tako da se izvinjavam sa pokusaj odvracanja od kupovine :)

P.S. Uzmi HTC One S, i resio si problem za par godina unapred :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pa sad, nisam prezahtevan što se tiče performansi, ali jesam što se tiče stvari koje su mi ergonomski bitne. Na primer teško bi se odrekao fizičkog Home dugmeta jer mi to omogućava lako otključavanje jednom rukom. Ta stvar eliminiše većinu telefona iz trenutne ponude, maltene sve sem Samsunga. Ili npr. to što S3 mini nema senzor ambijentalnog osvetljenja mi je deal breaker jer ne želim da podešavam osvetljenje dok se krećem ulicom. Takve stvari meni smetaju. Da se razumemo, mogao bi da živim i sa takvim nedostacima, ali kad već ima zilion telefona na tržištu onda mogu malo i da izvoljevam i da tražim tačno ono što mi odgovara. Što se naravno ne poklapa sa onim što drugim ljudima odgovara.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Da li je neko koristio ili cackao Lumiu 620, kakvi su utisci? Vidim da se "1 dan stara" moze uzeti za nesto vise od 200e, meni se svidja sto telefon nije mnogo velik (3.8 incha) a ima ipak dual-core procesor i novi WP 8...

@ Floyd:
Ti si rekao da ti fali par aplikacija za tvoju Lumiu, mozes li mi reci da li postoje (ako si zapazio) neke meni bitne aplikacije za WP8? Meni trebaju: Expense Manager (neki menadzer za prihode-rashode da vodim svoje licne finansije), Track ID, Opera Mini i neki dobar pretrazivac koji podrzava flash, neki programcic za zabiljeske (na Androidu koristim Catch), Skype i dobri mail client-i, neka dobra aplikacija za pracenje sportskih rezultata...
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Potrazi sam ono sto te interesuje -> http://www.windowsphone.com/en-us/store/featured-apps

Ima skoro sve sto si naveo, mozda ne sve pod tim nazivima, ali postoje slicne aplikacije (recimo, umesto TrackID koristis Shazam), jedino za browser sa flash podrskom nisam siguran.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

hvala ti druze :pivo: , mislim nije mi problem da promijenim aplikaciju ali je bitno da imam iste funkcije na telefonu...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Skype imas i radi odlicno...iz nekog razloga bolje nego na androidu.
Mail klijent imas integrisan u samom WP8 pa tu mozes da podesis svoje naloge (Yahoo, Gmail, Msn i sl.) i sve ti stize na jednom mestu. Whatsapp i Viber takodje imas ali podrske za flash nema...koliko mi je poznato nema je ni u novijim verzijama androida.

Za ostalo pogledaj na linku koji ti je dao Milos.

Meni recimo aplikacija za prevoz (red voznje) u CH ne radi kako treba, TuneIn radio takodje zeza, za YT nema kvalitetne aplikacije (bar je ja nisam nasao), CH imenik koji koristim na androidu da mi prepoznaje nepoznate brojeve na WP8 ne radi kako treba, Tapatalk nema itd.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Android nema veze što nema flash, ali ima Dolphin Browser koji otvara flash stranice bez problema. Na telefonu i tabletu gledam stream preko neta, što mnogo dobro dođe ponekad da se negde napolju otprati sportski događaj.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Floyd napisao:Skype imas i radi odlicno...iz nekog razloga bolje nego na androidu.
Prosto ne verujem da nema veze sa vlasnistvom nad skajpom. Microsoft nikada nije bio takav :mrgreen:
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

nidza razumije moje muke i zasto sam ovo pitao ;)
nisu bas previse ceste ovakve situacije ali mi realno povremeno zatreba i flash player...
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Koji je bolji od ova dva?
Baterija na XP me brine, nedostatak slota za SD ne.
Nisam (pre)zahtevan korisnik, neću menjati romove, odgovara mi veličina, može preporuka za još neki 4" telefon.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni Samsung ne moze da se meri dizajnom sa Sony-jem...
Iskreno,oba su manje,vise identicni,jedino ce mozda na Samsungu malo vise da ti radi baterija...
Racunaj da ni jedan nece moci ceo dan da ti izgura ako bas koristis telefon...
Ako normalno koristis,nemas problema :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:

Post od Captain Slow »

Xepoj87 napisao:Meni Samsung ne moze da se meri dizajnom sa Sony-jem...
Misliš lepši ti je Sony?
I meni lepši, plus alu kućište :bravo: , da nije te skrnave baterije, ne bi pogledao drugi model, ovako nisam pametan :zbunjen:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Baterija izdrži ceo dan kada se BAŠ koristi, iz iskustva... Skoro i da nema razlike u poređenju sa HTC One V koji ima bateriju od 1500mAh. Doduše, meni je na HTC-u osvetljenje nabudženo, na Soniju je aktivan eko senzor za osvetljenje, ali to je to, nema dramatične razlike u trajanju baterije.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:

Post od Captain Slow »

Pročitao sam pre nego što sam postavio pitanje ;) .
Sloba napisao:Baterija traje 1-2 dana, prosek za smart telefon. Jedan dan je kada se "relativno" puno koristi
Koritiš li neki program za konkretno biciš, kako se baterija snalazi sa const upaljenim GPS-om + razgovori + fotkanje?
Odgovori