Ne vredi nagadjati, mozda je kvar jednostavan pa ga svakako odnesi kod majstora.
I meni su zaglupljivali objektivi, dok su drugi na istom telu radili, ali je problem bio sto ja nisam ispostovao neka pravila u radu (prohtevi u low light su mi bili veliki )
Vidim da je na NBGD neki njihov ovlašćeni servis pa ću im odneti danas neka pogledaju. Trenutno sam daleko od mogućnosti da kupim i neki kvalitetniji objektiv, a kamoli da menjam aparat pa bi najbolje bilo ako može da se popravi za male pare, a ako ne tražićemo neki polovan.
To prvo pogledaj, aparat komunicira sa objektivom preko kontakata na samim ustima otvora za ojektiv gde se kaci kao i na samom objektivu gde naleze na aparat.
Ako mu ne smeta nedostak videa i live view-a i CCD umesto CMOS senzora, može uzeti D3000 za 29.999 na više mesta (Refot, Big Bang, Comtrade i.t.d.). Ima isti kit objektiv kao taj D3100 (18-55VR).
Model je iz 2009. godine i ima dva naslednika (D3100 i D3200) pa mu je i cena takva. Koštao je oko 45.000 dinara decembra 2009. godine (po onom kursu).
U Tehnomaniji je akcija za Nikon D3000 koji je slabiji model od D3100, razlike su umanjoj rezoluciji (sto nije toliko bitno), tipu senzora, i nemogucnost snimanja video materijala. Cena je vise nego povoljna. http://www.tehnomanija.rs/fotoaparati/n ... -55vr.html