Siledžije - internacionalno blago

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Siledžije - internacionalno blago

Post od nuk »

Texonja napisao:Ja nikad necu razumeti gomilu stanovnika moje zemlje koji se raduju "sto se to desilo amerikancima", a po komentarima na sajtovima bih rekao da ih ima bas dosta.

sent from my HTC Sensation
+1101
nego, tekst u blicu kako je ekspresno organizovana neka trka podrske Bostonskim zrtvama u centru Bg-a a radi se o par sviraca djoci, sto se kaze koja eto takvu priliku koriste za licnu samopromociju.
Ovo sam ustvari napisao jer su komentari na tu vest u velikoj vecini u fazonu "ako, tako im treba"

Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Srpska posla!
A broj obolelih Srba od posledica osiromašenog uranijuma je povećan za 110%.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ma obicna boranija tamo je pod utiskom medija, propagande, itd...isto kao i svud. Inace su to obicni ljudi kao i mi ovde, kuca poso, da ne kazem isto sr, samo malo drugacije.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Grčka:Pucano na radnike, 20 ranjeno

Oko 200 stranih radnika koji su radili u rasadima jagoda stupili su u protest, zahtevajući šestomesečne plate, tokom koga su se sukobili sa trojicom Grka koji su predstavljali poslodavce, javila je grčka novinska agencija Ana.

Jedan od trojice je zapucao na okupljene radnike i oko 20 njih je ranjeno, prenela je policija. Grčka policija je uhapsila vlasnika rasada i nastavila da traga za trojicom Grka koji su otpočeli sukob i pobegli, dok su ranjeni radnici zbrinuti u bolnici u obližnjem gradu Amaliada, navodi Ana. :srbin:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=706083
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Daj sad da trcimo za Grcku ;)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Day Walker napisao:Daj sad da trcimo za Grcku ;)
Pravda za Grčku!!!! :cool!:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

:mrgreen:
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Ne znam koliko Vas zna da je u Latinskoj Americi, najsvirepije ubistvo - kao "dobar dan" tj. uobičajena stvar.

Mi često mislimo za "nas" Balkance da smo svirepi divljaci ... što i nije daleko od istine. Ima među nama ozbiljno poremećenih prishopata - koji u ratovima (a posle skorašnjih svima poznatih događaja - vidimo da i u miru to isto rade) počine najsvirepija ubistva: dece, žena i starih nemoćnih ljudi ... jednostavno stradaju nevine žrvte koje ne učestvuju u ratnim sukobima. Ali ludacima je zadovoljsvo i/ili poriv da ubijaju - bilo koga. Da Vas ne podsećam na sve zločine koji su se dešavali u proteklim ratovima na ovim Balkanskim prokletim prostorima, znate ih i sami.

Imam u vidu istinu da što su ljudi neobrazovaniji i zaostaliji, to su zverstva sve veća. Shodno tome, činjenica je da su u Africi svirepa ubistva (zbog verskog ili rasnog razloga) čitavih sela - normalna pojava. Svi mi koji živimo u relativno civilizovanim društvima, više i ne obraćamo pažnju (iz ovih ili onih razloga) na to šta se sve dešava u Africi (... a o umiranju od gladi da i ne govorimo). Mnogi čak imaju i poštapalicu "ma pusti divljake, nek se ubijaju". Sve su to činjenice ... ali da se vratim na Južnu Ameriku.

Sećam se reportaže iz Nikaragve (građanski rat) iz '80-tih godina u reviji "Start", gde je jedan zapadni novinar ili foto-reporter, prisustvovao ubistvu (klanjem) jednog političkog protivnika ... i sve je to snimio i opisao. Naravno u novinama su prikazane samo "prihvatljive" snimke žrtve pre svirepog ubistva i deo tela koji leži u provizorno iskopanoj rupi - posle ubistva. Nikad neću zaboraviti kako je on to sve opisao i da je žrtva imala pravo na "poslednju želju" a to je bilo: da popije čašu mleka! On je objasnio da je tamo mleko "retka" stvar i da se smatra nečim "izuzetnim", čak ritualnim, pa je zato to žrtva i tražila i dobila ... koliko to već paradoksalno zvučalo - jer su ga odmah posle toga zaklali (da ne bi trošili municiju).

Zašto sve ovo pišem? Pa zato što sam malopre, gledajući jedan sajt koji je "otkačen" (ali nisam znao do koje mere mogu biti otkačeni) i koji postavlja razne interesantne video klipove i fotografije o dešavanjima u celom svetu ... naleteo na jedan članak sa video klipom za koji se ispostavilo da je u stvari (ili bar tako izgleda a mislim i da jeste tako) snimak ubistva jedne žene (britvom su joj u potpunosti odsekli celu glavu) :srbin: .
Nisam se nadao tome ... ostao sam potpuno šokiran i u prvom trenutku uveren da je montaža ali pažljivijim gledanjem ... izgleda da nije trik već pravo pravcato ubistvo, izgleda izvršeno od strane narko kartela, mada se u naslovu teme spominje "bračno neverstvo", ali jedan od komentara ispod filma, je napisala osoba koja zna Španski i po tom prevodu je u pitanju politički motivisano ubistvo.

Sve u svemu, stavičan prizor ... i totalno "nadrealan". I ovog momenta se pitam da li je to što sam video istina ili montaža ali da izgleda uverljivo - izgleda.
Još uz komentar pomenutog "prevodioca" ... i uz činjenicu da se tamo svakog dana obračunavaju narko karteli međusobno ili sa vladinim snagama, ili razne politički motivisane "milicije" (koje se naravno opet samofinansiraju proizvodnjom droge) ... ostajem u uverenju da to što je na snimku - jeste istinito.

Link neću namerno postaviti (a verovatno je i protivno pravilima foruma) ali ako neko baš želi da to vidi ... pitajte na PP.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

bilo je prilicno dostupnih klipova sa kojekakvim zverstvima u raznim ratovima poslednjih deceniju dve ( jbg postala tehnika dostupnija pa se vise i snima ), i meni je licno bilo muka posle nekih, prosto je za nepoverovati sta sve covek moze da uradi drugom coveku...ali mislim da, s obzirom da smo ipak jedan narod u jednoj drzavi u evropi, ne bi trebalo da se ugledamo na zemlje koje spominjes, vec na svetlije primere...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ako je jedina svetla tacka sto nismo najgori divljaci i stoka, onda to bas i nije neko dostignuce po nekim mojim merilima.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Mmm, ima ovde fine guze da se vide :kezo:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Prvo čitam da su tukli onog francuza, sad i ovo... http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/384654 ... m-Beogradu

Pa šta god da je razlog, da li je to način? :thumbdown:
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ne znam samo kako je grupa naoruzanih bejzbolkama uspela da se izbori sa jednom babom :ccc:
Zaključana tema