O kamerama za snimanje saobraćaja

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: O kamerama za snimanje saobraćaja

Post od H4wkeye »

Sad sam video da su kupili kamere i audio opremu za 180 novih Punta Saobracajne Policije. Pretpostavljam da je po jedna kamera napred i pozadi, i wireless mikrofon koji snima do 10 metara od auta.

P.S. Evo ga opet policijski helikopter ode negde.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

:uf:

Ne mozes ni da zuris vise ko covek :kezo:

Ja sam se maksimalno disciplinovao u zadnjih mesec dana.
Kroz Bg nisam presao 100 (auto-put), pustam pesake...

Za helikopter sam cuo da prati saobracaj i kad primeti da je neko mnogo brzi od ostalih javlja presretacu...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Mene pesaci satiru a stvarno se trudim da ih propustam skoro pa uvek ali opet nekako malo- malo, pa zeserem

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

sto bre? pa ja znam da je 1.9dci guja, ali bre nuk cuvaj se covece. :) :pivo:
Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Bolje nek' se cuva onaj ko mi izleti pred auto :)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Opet su cackali nesto oko kamera na Nbg. Ja ih videh na Brankovom, u pravcu prema Nbg
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Malo sam kopao po netu i nasao neke interesante podatke vezane za Famu III i za kamere koje se koriste za automatsko kaznjavanje itd.

Na primer, Fama III koristi 64gb SD karticu za skladistenje podataka. Moze da meri brzinu od 0 - 400km/h sa tacnoscu od +- 2/3km/h. Ima automatski, poluautomatski i manuelni rezim rada. Pri automatskom rezimu, Fama sama snima sva nadolazeca vozila i kada detektuje prekoracenje slika/snima to i belezi u memoriji, sve automatski.
Moze da meri briznu i iz vozila u pokretu. Ima ugradjen GPS. Domet je do 1800 metara, koristi Sony optiku sa 36x optickim zumom. Cita tablice danju do 400 metara nocu do 120 metara. Kamera ima i nocni rezim rada tako i da po mraku moze nesmetano da radi. Evo su linkovi, tu ima vise informacija, ima i PDF manual.

http://www.selma.rs/Srpski_new/katalog_ ... roizvod=54
http://www.selma.rs/Srpski_new/katalog_ ... category=1
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 12:32
Garaža: Golf 3 GTI 16V

Post od 16_Valve_ »

Jedna stvar me interesuje, a to je kako kamere koje snimaju crveno svetlo reaguju na zuto? Ovde mislim konkretno kad mi se pali trepcuce zeleno i u tom trenutku kad prolazim se pali zuto, ne znam napamet koliko koji semafor puta svetli zeleno....

P.S. koji su to teletabisi, boli njih dupe za bezbednost nego drzava nema vise odakle da krpi rupe u budzetu pa otimaju bukvalno, ovo nije kaznjavanje... Ne zna se koliko imamo gladnih i nezaposlenih a drzava kupuje skupa vozila da "brine" o nama, jos i helikopter angazuju, boze me sacuvaj... Dao bi ja sefu saobracajne policije auto i da se 2 sata voza u saobracajnom spicu u BG ili NS, ako ne bi skupio dovoljno prekrsaja za uzimanje dozvole, ja poljubim utikac za struju...
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Opste je poznato da ni policija ne postuje ogranicenje, a kamoli semafore. Bas danas sam morao da se sklonim panduru na auto putu posle autokomande gde je ogranicenje 80. Ja sam vozio 110, a on je mene pretekao sa nekih 120km/h. Ostale njihove prekrsaje necu ni da spominjem, vidjali ste ih i sami po ulicama.
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:

Post od 16_Valve_ »

Ma glume bre ludilo, kao mi moramo sve po PS-u da vozimo a oni i njihovi vozaci su "sposobni" da jure za nekim 180-200.... Jedva cekam da im se spicka neki presretac pa da vidim sta ce reci o "bezbednosti" i "propisima".... Nista mi draze nije nego kad pandurski auto napravi saobracajku, ili jos lepse sto sam jednom video da se dva pandurska pezoa sudare, pa to je smejurija.... :rofl: Oni vise lice na turke zulumcare nego na saobracajnu policiju...
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Ma mentoli. Svaka cast onima koji postuju propise, i koji savesno obavljaju svoju duznost. Ali takvih je nazalost, malo.
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:

Post od 16_Valve_ »

Covece cigani sa kocijama, trociklima, biciklovima idu levom, desnom stranom ulice, kako im se prohte, jedan dan samo sto nisam otisao pod kola, dao levi zmigavac da obidjem cigansku zapregu, vec bio na pola kad ovaj obojeni skrece levo bez da je pogledao ili bilo sta... I opet bi ja bio kriv da sam ga udario.. Pre neko vece na bulevaru u Zrenjaninu lik vozi rolere levom trakom celo vece... Doslo mi je da stanem i da ga izujem iz tih rolera na sred bulevara, ali bi opet ja bio kriv, a ne on jer je tako kod nase policije... Oni hvataju bugarske i rumunske kamione, uzmu po 20-50e svaki na crno, boli ih dupe sta je stvarno problem...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

To se i meni redovno desava u Bg-u.
Danas mali ciga, nema 12 godina, stoji na semaforu sa onim bajsem koji napred ima onu veliku kao korpu, koja je natovarena, i ceka da skrene levo u ulicu koja ima bas veliki uspon i koja vazi za jednu od glavnih ulica. Mali em sto ne zna pravila saobracaja, em nema snage da vozi onu natovarenu korpu koja je sirine nekog jugica. Ko zna sta je na kraju uradio. :uf:
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Spalio gume i prvi stig'o na vrh brda...
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:

Post od 16_Valve_ »

A u NS u samom centru na raskrsnici kod Narodnog pozorista 7-8 cigancica stane na sred puta i zongliraju lopticama, i nemas gde da prodjes dok im ne das pare. A na manje od 20 metara na suprotnoj strani saobracajci stoje i nista...
Odgovori