Zimske gume leti
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Letnje gume
Koje su to posledice voznje zimskih guma leti?!
Pa nece da se istope kad pritisnes kocnicu...
Pa nece da se istope kad pritisnes kocnicu...
Brzine idu u H-a !!!

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Na primer zaustavni put sa zimskim gumama vozenim leti je veci nego sa letnjim setom.

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ne postoji nijedan parametar u vožnji koji niej drastično lošiji sa zimskim gumama po toplijem vremenu.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Brate Day Walker pa to se uci u prvom osnovne za nas auto ljubitelje.
Procitaj poslednji SAT+ , tamo je sve lepo objasnjeno, testirali ljudi na stazi, postoje egzaktni podaci...

- Day Walker
Mislim da preterujete kada je u pitanju zaustavni put i vozne osobine.. Svima je jasno je guma znatno meksa i da nece pruziti odredjenu cvrstinu kao letnje, sto ce rezultirati habanjem zimske gume, ali nisam bas siguran da ce kociti znatno losije od letnjih..
Brzine idu u H-a !!!

-
- Banned
Nekoliko metara znaci zivot ili smrt. Razmisli. Ne mogu da pronadjem SAT+, izgleda da sam ga bacio, hteo sam da napisem podatke sa testiranja.
- Day Walker
Naravno kad jurcas... Ali u normalnim gradskim okolnostima (do 50km/h), sumnjam..
Brzine idu u H-a !!!

Znaci, licno iskustvo sam imao...
razlika je u nekih 5 metara. A vi kao da vozite trke po gradu pa vam je bitno tih 5m kraceg zaustavnog traga.Mnogo dramite oko toga.
- Day Walker
Do pre 2 dana sam vozio na zimskim i po ovim toplijim danima nisam osetio nikakve promene...
Siguran sam da su veci problem celave letnje gume (kojih ima na sve strane) od solidnih zimskih
Siguran sam da su veci problem celave letnje gume (kojih ima na sve strane) od solidnih zimskih

Brzine idu u H-a !!!

-
- Banned
Ok. A ko vozi 50 po gradu ? Hajde molim te nemojte da se pravimo blesavi. Ali ok, vozimo 50. I izleti dete. I moras da zakocis. Pa neka je pri tih 50 zaustavni put duzi pola metra. Zamisli situaciju, sa letnjim kocis tik ispred njega, sa zimskim ga gazis. Realno, zar ne?
- Day Walker
Ti vozis sa letnjim 60+, ja sa zimskim npr 50, ti ubijes dete, a ja se zaustavim.. Realno zar ne?
Brzine idu u H-a !!!

Niko nije ni pomenuo trkanje po gradu...
Svi parametre voznje su neuporedivo gori sa zimskim gumama. Nije to samo kocenje u guzvi sa 5km/h
Ali, svako za sebe zna uslove voznje, pa neka odluci
Svi parametre voznje su neuporedivo gori sa zimskim gumama. Nije to samo kocenje u guzvi sa 5km/h
Ali, svako za sebe zna uslove voznje, pa neka odluci
- Day Walker
Pa gde da se uverim u takve podatke.. trazim po netu testove i ne mogu da iznadjem..
Brzine idu u H-a !!!

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Covek koji je postavio to pitanje zivi na Novom Bg, sto znaci da ce sigurno voziti po auto putu gde je brzina kroz grad ogranicena na 80, verovatno za tih 2000km koliko planira da vozi neki put ce i premasiti stotku, ali nikad ne reci kada moze da se desi da mu treba da naglo zakoci, e to je uprvo ono sto moze tih nekoliko metara da cini tu razliku zimske-letnje gume.Day Walker napisao:Naravno kad jurcas... Ali u normalnim gradskim okolnostima (do 50km/h), sumnjam..