Polovan automobil do 3000e?
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Opel Corsa ili Renault Clio?
Iskreno, kod te Honde Civic mi se polozaj menjaca uopste ne svidja i ne odgavara.
Poslednja izmena od H4wkeye u 20 Apr 2013, 19:48, izmenjeno 1 put ukupno.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Jel si probao ili si video na slikama? Ni ja nisam probao, ali dosta ljudi je na forumu potvrdilo da je odlicna pozicija menjaca. Javice se neko od vlasnika to da potvrdi. 

- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Koliko ja procitah, ti jos i nemas dozvolu, a kazes da ne mozes da se naviknes na polozaj menjaca? 

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Pošto ne vidim lepo sa moba, piše Astra 1.4 twinport 2001. godište... Zar twimport motori nisu kasnije počeli da se igrađuju?
sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Vozio sam Trojketovog Civic-a po NS i mogu potvrditi da je pozicija menjača sasvim u redu. U mestu izgleda neobično, ali kada se krene, i bez gledanja u njega, ruka sama kreće na njega, kao da se auto vozi duže vreme, a ne prvi put.
- H4wkeye
Imao je moj drug jednu takvu, pa sam probao kod njega, i nije mi se svideo polozaj. Zapamtio sam je bas po tome, neobicno pozicioniranom menjacu xDKuzmanovic napisao:Jel si probao ili si video na slikama? Ni ja nisam probao, ali dosta ljudi je na forumu potvrdilo da je odlicna pozicija menjaca. Javice se neko od vlasnika to da potvrdi.
Editovao sam post, moja greska. Nisam ga vozio da bih mogao da tvrdim da ne bih mogao da se naviknem, mozda i bi. Ali ga jesam probao, i nije mi se svideo nesto.djiuliju napisao:Koliko ja procitah, ti jos i nemas dozvolu, a kazes da ne mozes da se naviknes na polozaj menjaca?
Poslednja izmena od H4wkeye u 20 Apr 2013, 19:49, izmenjeno 1 put ukupno.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ovaj Civic je kupljen pre godinu dana za 3000e. Sigurno da se danas za taj novac može naći dobar primerak kao što je Milanov. Prednost ovog modela je što je među jeftinijima u ponudi, pretpostavljam jer nije atraktivan kao neki konkurenti i nije na glasu, jer malo ljudi i zna za njega. Pre neki dan gledam ispred mene Golf IV TDI na prodaju, 2002. godište, cena 4.800e! Svaka čast Golfu i legendarnom TDI motoru, ali ima i VTEC svoje prednosti, da ne spominjem pouzdanost. Al nećemo sad da se bavimo Golfom, već Civicom koji se može uzeti za te pare. Bilo koji motor da uzmeš nećeš pogešiti jer svaki ima svoje prednosti, a svi se pokazali kao pouzdani. Ovo za menjač je loše nagađanje jer ko god je seo i provozao automobil bio je prijatno iznenađen. Redovno održavanje nije ništa skuplje nego kod konkurencije, a ako se desi neki problem, sve zavisi šta ti bude trebalo. Nešto ćeš naći vrlo povoljno, a nešto ćeš platiti skuplje nego za većinu drugih modela. To opet nije samo do Civica već je skoro kod svih modela tako. Samo da nađeš dobro održavan primerak i iole očuvan i sigurno se nećeš pokajati.
Bez ikakve namere da pljujem Clio II generacije, čak naprotiv, imam o njemu dobro mišljenje, ali evo primer mog kolege. Imao je Astru G sa kojom nije bio zadovoljan, stalno nešto išao kod majstora. Prodao Astru i tražio drugi auto. Od sve priče na kraju uzme Clio II od poznatog vlasnika, žena vozila, mlađi auto (2006), malo prešao, kao sve super. I posle par dana mi kaže da ga zeza servo i da mu ne radi brzinomer na instrument tabli. To ti je kad je neko baksuz, on sa svakim autom ima problema.
Bez ikakve namere da pljujem Clio II generacije, čak naprotiv, imam o njemu dobro mišljenje, ali evo primer mog kolege. Imao je Astru G sa kojom nije bio zadovoljan, stalno nešto išao kod majstora. Prodao Astru i tražio drugi auto. Od sve priče na kraju uzme Clio II od poznatog vlasnika, žena vozila, mlađi auto (2006), malo prešao, kao sve super. I posle par dana mi kaže da ga zeza servo i da mu ne radi brzinomer na instrument tabli. To ti je kad je neko baksuz, on sa svakim autom ima problema.
Posetite www.garaza.rs !
- Kuzmanovic
Trojke, jel si probao Civica kao tvog sa 1.4 motorom, kako se nosi sa karoserijom? I kakve su potrosnje na oba motora(1.4 i 1.6)?
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
- H4wkeye
Iskreno, taj Civic sto si linkova izgleda fenomenalno za to godiste. Perfektno ocuvano.
Stvarno lep primerak nema sta. A i slazem se za delove, svaki auto ima skupe i jeftine delove. Plus, kao sto rekoh, mi bi autom godisnje mozda prelazili tipa 8 000km, mozda ne i toliko, a ja mislim da pri toj kilometrazi stvarno ne bi trebalo biti vecih problema sto se tice kvarova i odrzavanja (da kucnem u drvo
). Uzecu i Civic u razmatranje ako ne mogu da nadjem bas nista od ovih ostalih. 

- Kuzmanovic
Nemoj da mislis da te teramo da uzmes Civic, samo dajemo predloge na osnovu pozitivnih iskustava. Na tebi je sta ces uzeti. 

- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Nemoj da te brine menjač, niti navikavanje na isti. Ja sam vozio Doblo sa sličnom pozicijom, i navikavanje je bukvalno trenutno.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Probao sam malo ovog Milanovog. Startan je, ne deluje puno slabiji od 1.6 na prvi utisak. Vrlo je štedljiv, a pruža solidne performanse za 1.4 motor. Moj troši oko 8-8,5 u proseku, a ovaj 1.4 i manje od toga, tako kažu. Jedino mislim da ga klima ubije više nego što je to sa 1.6 motorom, ali za tako malu kilomteražu godišnje sasvim ok izbor.Kuzmanovic napisao:Trojke, jel si probao Civica kao tvog sa 1.4 motorom, kako se nosi sa karoserijom? I kakve su potrosnje na oba motora(1.4 i 1.6)?
Posetite www.garaza.rs !
- H4wkeye
Naravno! Zato i pitam ovde, jer cenim misljenje ljudi na ovom forumu.Kuzmanovic napisao:Nemoj da mislis da te teramo da uzmes Civic, samo dajemo predloge na osnovu pozitivnih iskustava. Na tebi je sta ces uzeti.

Edit: I zaboravih da dodam, ono sto je Trojanac napisao nekoliko postova iznad, vezano za Golf IV. Ljudi stvarno nisu normalni koliko oni traze za taj auto. Jeste to dobar auto, ali su mu nabili cenu do neba! 4.000 evra pa navise komotno. Po meni to je nenormalno. Ovo je jedini Golf koji sam uspeo da nadjem, a da po meni ima normalnu cenu koliko toliko.
http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... 4_2001_god
3.100 evra.
- H4wkeye
Jedno pitanje na brzaka za drugara. Skoda Fabia 2004 god, 1.2 HTP, jel valja to nesto? Kakav je motor itd?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Pisalo se skoro dosta o tom motoru, zaboravio sam u kojoj temi, setice se neko.