Testovi automobila - Opšta tema o modelima
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima
Nastavak na temu duela u klasama ovde... viewtopic.php?f=7&t=573&start=870#p149336
Posetite www.garaza.rs !
Sluzbeni Caddy MAX Comfortline 1.6TDI 102 KS:
Potrosnja na 120kmh, prosek za 100km voznje - 7,3:

Na 140kmh je 8,1 litar, na 150kmh 8,6 lit.
Sve je po bordu.
Najniza pokusana potrosnja u pravolinijskoj voznji, oko 10km 50kmh u V stepenu prenosa - 4,7l

Inace sam veoma razocaran motorom. Potrosnja je ogromna. Ok, Caddy je tezi od Octavie i Golfa, ali se uopste momenat ne oseca, eventualno u trecoj. Medjuubrzanja su mu korektna i nista vise, od 130 do 150 mu treba vecnost. Ne znam kako se ponasa u Golfu ovaj motor, ali nek je 10% bolje i to nije bogzna sta, slabo je to. Najbolje ubrzava izmedju 80 i 110kmh u IV stepenu prenosa. Jedina prednost je sto je motor bas tih i na leru se ne oseca. Na 150 se motor ne cuje, samo buka od vetra i od trapa. Dobro odrzava brzinu, mali su obrtaji. Kratko sam vozio 140-150, prosek nam je bio 120, sluzbeno vozilo a i mi postujemo ogranicenja. Sedista napred su tvrda i mala za moj ukus, i bude se umoran posle duze voznje. Pozadi je drasticno bolje, ima obilje mesta i lepse je i udobnije.
Obrtaji:

Inace dosta ljulja, poskakuje, vetar ga cima samo tako, pogotovo pri preticanju kamiona, i pored tezine od 1,4t. Volan je dosta tvrd, menjac je odlican, kao i nozne komande, kocnica bi trebalo biti bolja.
Inace stize nam u vozni park za par dana Hyundai IX35 2.0 Crdi, ako sam dobro razumeo kolegu, verzija od 170 konja

Potrosnja na 120kmh, prosek za 100km voznje - 7,3:

Na 140kmh je 8,1 litar, na 150kmh 8,6 lit.
Sve je po bordu.
Najniza pokusana potrosnja u pravolinijskoj voznji, oko 10km 50kmh u V stepenu prenosa - 4,7l

Inace sam veoma razocaran motorom. Potrosnja je ogromna. Ok, Caddy je tezi od Octavie i Golfa, ali se uopste momenat ne oseca, eventualno u trecoj. Medjuubrzanja su mu korektna i nista vise, od 130 do 150 mu treba vecnost. Ne znam kako se ponasa u Golfu ovaj motor, ali nek je 10% bolje i to nije bogzna sta, slabo je to. Najbolje ubrzava izmedju 80 i 110kmh u IV stepenu prenosa. Jedina prednost je sto je motor bas tih i na leru se ne oseca. Na 150 se motor ne cuje, samo buka od vetra i od trapa. Dobro odrzava brzinu, mali su obrtaji. Kratko sam vozio 140-150, prosek nam je bio 120, sluzbeno vozilo a i mi postujemo ogranicenja. Sedista napred su tvrda i mala za moj ukus, i bude se umoran posle duze voznje. Pozadi je drasticno bolje, ima obilje mesta i lepse je i udobnije.
Obrtaji:

Inace dosta ljulja, poskakuje, vetar ga cima samo tako, pogotovo pri preticanju kamiona, i pored tezine od 1,4t. Volan je dosta tvrd, menjac je odlican, kao i nozne komande, kocnica bi trebalo biti bolja.
Inace stize nam u vozni park za par dana Hyundai IX35 2.0 Crdi, ako sam dobro razumeo kolegu, verzija od 170 konja

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
ix35 2.0 dizel dolazi u dve verzije snage 136ks i 184ks. Cekamo test. 

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Nisi jedini koji je razocaran sa 1.6 TDI motorom i u golfu je kilav. Stari 1.9 TDI 105 je raketa za njega..
Generalno VAG dizeli su vrlo losi...
Caddy je skoro 2s sporiji do 100, tezi 150kg, a aerodinamican kao kutija. Sigurno da ide osetno losije od golfa 1.6.
Ma da, a tek menjaci sto su krs 
Laki021 napisao:Generalno VAG dizeli su vrlo losi...

Poslednja izmena od Scuderia u 21 Apr 2013, 13:38, izmenjeno 1 put ukupno.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Sad si potpsiao sebi smrtnu presudu 

Brzine idu u H-a !!!

rubrika humor je jos dole...Laki021 napisao:Generalno VAG dizeli su vrlo losi...

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Sad znam kako da pozoves ADrei u diskusiju...samo kazes nesto protiv VW i eto ga

Sta se primate, zekim vad malo
Bar ste nasmejali sto danas nije lako uraditi
Nema na cemu 
Naravno da su VAG dizeli sasvim korektni i potpuno konkurentni sa Pezo, Toyota i sl duzel motorima...

Naravno da su VAG dizeli sasvim korektni i potpuno konkurentni sa Pezo, Toyota i sl duzel motorima...
Ovo je tacno, vozio sam Octaviu 1.9 TDI sa ovim motorom.Heineken napisao:Nisi jedini koji je razocaran sa 1.6 TDI motorom i u golfu je kilav. Stari 1.9 TDI 105 je raketa za njega..
Caddy jeste tezi, a sto se tice aerodinamike, manja mu je maks brzina (168kmh) i sigurno mu pravi dodatni otpor, ali vuce malo "njanjavo". U odnosu na Kiu Ceed (staru) 1.6 Crdi sa 115KS Caddy je bas sporiji. Pazi, nije da njemu ponestane snage, momenat je tu da moze on da povuce solidno uzbrdo ili vise osoba, ali je spor u tome, i nekako na 1500 obrtaja je cudan, dok uhvati... jedino se u trecoj brzini bas oseti nesto sto lici na TDI masinu. Koliko sam citao iz testova, taj 1.6 TDI je optimizovan za potrosnju i takav je menjac.
Ono sto je pohvalno je jako tiha masina, na leru, u brzini, ubrzanju...
Sto se tice menjaca i komandi, odlican je. Jedino je taj volan tvrd dosta.
Sto se tice IX35, samo mi koleginica rekla da stize jaci dizel (ja je pitam jel 2.0 ona kaze taj), pa sam pretpostavio da je ovaj jaci, ispravio me misha - 184ks. Medjutim koleginica se bas ne razume (ah to racunovodstvo), pa cu napisati tacno ovih dana koji je model stigao.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Jel kolega ili koleginica na kraju? 

Brzine idu u H-a !!!

Kolega ce da duzi auto a koleginicu smo zvali da vidimo sta je fakturisano 

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Zanimljivo je na primer što su svi modeli u koje su išli i 1.9TDI od 77kW i u koje ide sada 1.6TDI od 77kW, brži u verziji sa 1.6 dizelom ili bar idu isto...cozmo napisao:Ovo je tacno, vozio sam Octaviu 1.9 TDI sa ovim motorom.Heineken napisao:Nisi jedini koji je razocaran sa 1.6 TDI motorom i u golfu je kilav. Stari 1.9 TDI 105 je raketa za njega..
Vozim često dve Oktavije, A5 i A5FL, obe sa 1.9TDI, i ono više imaš osećaj da ideš nego što stvarno ide. Konkretno u njoj 1.9 11.8s do sto, a 1.6 10.8s do sto.
PD vs CRUroš S. napisao:Vozim često dve Oktavije, A5 i A5FL, obe sa 1.9TDI, i ono više imaš osećaj da ideš nego što stvarno ide. Konkretno u njoj 1.9 11.8s do sto, a 1.6 10.8s do sto.