Formula 1 - Sezona 2013

Formula 1, WRC, Moto GP i ostalo
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Re: Formula 1 - Sezona 2013

Post od Piros »

AcaKayak napisao:Sto ste toliko protiv RedBulla?

Jel imate neki dobar razlog ili cisto da se tera neka kontra?

Sto niko ne kaze da je Vetel obisao Alonsa?
Vrlo jednostavno, navijam za Ferrari, a stvarno ne vidim kome bih terao kontru. Druga stvar je sto licno mislim da su Alonso, Raikonen i Hamilton bolji vozaci od Fetela, ali to smo vec raspravljali ....

P.S. Izvinjavam se Aci Kayaku sto je ova poruka otisla na njegov PM, nesto sam pogresno kliknuo
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Kladio se na Vettela kao sto cu raditi do kraja sezone, malo samo brinuo u pocetku i posle uz kiflice i Pepsi uzivao u trci. Zabavio se, uzeo pare, svirala se nemacka himna, kao nekad na Sumahera... :)
Pride su procene bile na strani Alonsa, jer iako je startovao kao treci bio je glavni favorit za pobedu sa kvotom @2.70, dok sam na Vettela imao za mene neshvatljivu kvotu @3.80 s obzirom da je bio drugi i ispred sebe imao nekonkurentnog Rosberga.
Inace kad vidim da tako mnogo ljudi naprosto mrzi nekog uspesnog vozaca (kao sada Vettela i kao Schumachera ranije), instant mi postaje gotivan.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

AcaKayak napisao:Sto ste toliko protiv RedBulla?

Jel imate neki dobar razlog ili cisto da se tera neka kontra?

Sto niko ne kaze da je Vetel obisao Alonsa?
Ja nisam protiv RedBulla, samo je Fetel postao dosadan sa njegovom dominacijom. A inace navijam za Kimija i Lotus. :presrecan:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Piros, nema problema :)

Dragane, ok, ja ne smatram da imam neko znanje da znam koliko sta ko pokazuje. Slusam kako komentator sere i gledam to sto vidim, a vidim ko kada koga obilazi i kako ide.

U poslednjim sezonama ocito je Vetel bio najbrzi. Ako vi znate da je on los vozac ili sto su ranije neki pisali najlosiji trostruki sampion i slicno, svaka cast na strucnosti.

Moguce da gledam iz drugog ugla jer sam sportista pa ne potcenjujem ni fudbalera kad promasi kada svi pametni kazu ja bi od ovog bolje igrao. Cenim svakog vozaca u Formuli jer su svetski vrh, ako je rezultat jedino merilo, a na kraju jeste, onda ne znam koja je svrha "strucnog" ocenjivanja umeca vozaca kad je sve cisto na kraju.

Necu dalje da ucestvujem u diskusiji jer ne zelim da neko misli da sam ljut na njega i slicno a formula me jedva i interesuje i isto bih se osecao sada ko god da je pobedio, samo mi malo cudan vas nacin ocenjivanja vozaca. Razumem sto rece piros da je fan nekoga i da navija za njega, zato i ne zelim da budem pogresno shvacen. :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

AcaKayak napisao:A sto je toliki seronja, kako onda postize takve rezultate i najbolji je tri godine za redom?

Jesi gledao sta je uradio pre dve trke? Sta dalje da trosimo reci na njega?

A zasto ne volim instant ekipe? Iz vise razloga. Prvo da FIA ne drnda pravila svake godine koja na kraju dominantno uticu na rezultat, vec da lepo puste ljude na miru da razvijaju Ferarri, Merc, Reno bi ih odvalili.
Drugo, kada tako neko novi dodje i pocne da deli lekcije ekipama sa iskustvom onda se zapitas da li je to zaista na tako visokom nivou kako se mi nadamo ako vec pocetnici mogu da se nose sa iskusnima... to mi je razocaravajuce.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Dobro Lazo, ima nesto i u cashu tu. Pokupis najbolje inzenjere i strucnjake, kupis opremu, objekte, tralala, budzet prakticno neogranicen, rezultati moraju da dodju. To je RB prica, ni ja ne volim te instant fore, ali treba im skinuti kapu, iako ne gotivim bas Vettela, ali auto im je uvek na vrhu, pouzdan, on samo treba da to finisira. Sa druge strane konkurencija spava, McLaren oscilira godinama, Ferrari takodje. Evo, dolazi sledece sezone radikalna promena pravila, pa cemo videti ko ce sta da uradi. Ista pricao kao kad ovi Arapi kupe fudbalski tim i naprave sampiona, ne pratim fudbal, ali znam da se to radi. Ipak lova (mozda na zalost) puno toga moze da pomeri.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Au, pa ti nemas pojma sta pricas. Sad cu da idem na kompjuter da ti malo otkucam tekst o tome od pre dve trke posto ocito ne znas da razmisljas sa strane glavnog dogadjaja... ;)

Ovo se odnosi na Lazu, sad vidim da je Dragvorl napisao post pre mene. Sad cu otkucati istinu o tom dogadjaju :)
Poslednja izmena od AcaKayak u 21 Apr 2013, 16:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Naravno da je novac kljucan, jos jedan razlog da ih ne gotivim... Kao sto ne gotivim ni instant arapske fudbalske klubove...
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:

Post od Piros »

dragvorl napisao:Dobro Lazo, ima nesto i u cashu tu. Pokupis najbolje inzenjere i strucnjake, kupis opremu, objekte, tralala, budzet prakticno neogranicen, rezultati moraju da dodju. To je RB prica, ni ja ne volim te instant fore, ali treba im skinuti kapu, iako ne gotivim bas Vettela, ali auto im je uvek na vrhu, pouzdan, on samo treba da to finisira. Sa druge strane konkurencija spava, McLaren oscilira godinama, Ferrari takodje. Evo, dolazi sledece sezone radikalna promena pravila, pa cemo videti ko ce sta da uradi. Ista pricao kao kad ovi Arapi kupe fudbalski tim i naprave sampiona, ne pratim fudbal, ali znam da se to radi. Ipak lova (mozda na zalost) puno toga moze da pomeri.
:plusone: RB kao tim funkcionise odlicno i najbolje su se snasli sa novim pravilima. Mislim da im i ovo cesto menjanje pravila ide na ruku , jer kao prvo imaju ogroman budzet i mogu da eksperimentisu
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Laki, ta prica o "timovima sa tradicijom" je vise vapaj za proslim vremenima. Dzabe im njihova tradicija kada se pojavi "tamo neki novi tim" sa lovom i razbuca ih sve u roku od par sezona. A nije ni da npr Ferrari nema love, naprotiv! Pa nije ovo grncarija da ti treba tradicija. U 21. veku BMW pravi najstedljivije motore, Fiat pravi fenomenalne dizele... Pre samo 15 god bi se smejao da ti je neko to rekao. Tradicija ne znaci nista u danasnje vreme, a to najbolje zna recimo Nokia (prvo mi palo na pamet).

Inace posto vidim da je "hejt klab" Red Bulla popunjen, cisto da napomenem kako ja npr ne volim Ferrari ekipu u Formuli jos iz doba Alesija i Bergera. Bas sam se bio skenj'o kad sam morao da navijam za njih u vreme kad je Schummie presao u Ferrari. Sad u ekipi imaju luzera Massu i sujetnog Alonsa, taman po meri da ih na gomili ne volim. Eto malo hejta i ja da zabacim...
A nisam neki ljubitelj ni Red Bull Racinga. Simpatican mi je oduvek bio McLaren jos iz doba Hondinih motora, a sada mi kao skroz luda ekipa deluje Lotus sa Kimijem i ludim Grosjeanom. :doubleup:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Texonja napisao:Laki, ta prica o "timovima sa tradicijom" je vise vapaj za proslim vremenima. Dzabe im njihova tradicija kada se pojavi "tamo neki novi tim" sa lovom i razbuca ih sve u roku od par sezona. A nije ni da npr Ferrari nema love, naprotiv! Pa nije ovo grncarija da ti treba tradicija. U 21. veku BMW pravi najstedljivije motore, Fiat pravi fenomenalne dizele... Pre samo 15 god bi se smejao da ti je neko to rekao. Tradicija ne znaci nista u danasnje vreme, a to najbolje zna recimo Nokia (prvo mi palo na pamet).

Veruj mi da ne drndaju pravila Red Bulla ne bi nigde bilo. Ovo je ne samo moje misljenje vec i nekih ljudi koje znam a ukljuceni su u F1.

Pa samo zato sto su "genijalno" zabranili razvoj i unapredjivanje motora RB opste ima konkurentan motor. Pusti ljude da rade i unapredjuju sta hoce pa nek pobedi bolji, e ne ovako ovo moze ovo ne moze, ovo mora ovako...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

E ovako :D

Mislim da je dobro sto se menjaju pravila jer nije napravili smo super stvar i sad teraj vec moras da se trudis uvek. Znanje definitivno dolazi do izrazaja:

Elem, istina o Vetelu i Weberu od pre dve nedelje: Bio sam u Austriji u Red Bull test centru. Imao sam testiranja svega i svacega i trebalo bi u narednih dve tri nedelje da potpisem ugovor s njima i zvanicno postanem njihov sportista. Zanimljivo je sto su mi prisli s tim da su rekli da su culi za mene, da im je drago sto postizem takve rezultate i da bi zeleli da mi pomognu da budem jos bolji. Ponudjeno mi je da bez IKAKVE obaveze (jos nismo nista potpisali) njihov medicinski tim (ukljucujuci i psihologe) uradi detaljne analize sa mnom i kaze mi kakav sam i sta bi mi pomoglo u sportu. Kada smo to zavrsili, s obzirom da sam prosao dosta dobro, u jednom testiranju mozda i postigao svetski rekord (nezvanicno je pa se ne zna sa 100% sigurnoscu) izrazili su zelju da nastavimo saradnju, ili bolje receno da je zapocnemo. Ja ako bi ih odbio, sve sto su mi platili bio bi njihov gest dobre volje za unapredjenje sportiste.

Zato ih gotivim od skora jer su jedna od retkih firmi koja radi neke stvari za dobrobit drugih, ne samo sebe. Naravno, ostaje da ako ja napredujem s njima njima to odgovara, ali mogli su odmah da sponzorisu olimpijskog pobednika i kazu eto nas, ali ne, oni zele kao i u formuli da izgrade svoj tim.

E sad, prica o ovima dvojici, morao sam da napravim uvod da bi ste znali kako sam dosao do njih a ne da pricam pricu da bih pricao. Nakon testova otisao sam na veceru s njihovim menadzerom za sportiste i pricali smo i o Felixu i o ovima dvojici. Kaze i da neki njihovi ekstremni sportisti ako poginu u izvodjenju nekih stvari gde je Red Bull sponzor imaju osiguranu porodicu da ce ih Red Bull iskolovati, platiti im dobre skole koje ako zavrse dobice posao u Red Bullu. To se ne potpisuje, vec je obecanje vlasnika, a do sada su s dve porodice tako postupili, jednog decka kom su pomogli sam i licno upoznao.

I pricamo mi tako, i posto je otprilike bas tad bila frka oko toga s Vetelom i Veberom ja ga pitam jesu oni napravili veliki problem, on kaze kakav problem? Ja reko pa znate da svi pricaju kako je ispao cirkus u Red Bull ekipi, on me odmah prekine, kaze cek ponovi nisam te razumeo? Ja se malo i uplasio da ga nisam uvredio, al reko ajde i kazem ja pa ispala je greska red bull ekipe... On mi uleti u rec, vidis, pomenuo si Red Bull dva puta zbog toga... Ceo svet prica o nama zato sto smo od situacije koja je potpuno normalna, obilazenje klupskog vozaca, napravili spektakl! Jos je i Veber dodatno zabiberio pricu kada se naljutio (kao bajagi), iako ga je Vetel obisao samo zato sto je brzi i ni zbog ceg drugog.

E, ajde sad razmislite dobro, jesu genijalci ili su glupani? :)

Napravili su sebi besplatnu reklamu da budu glavna tema mnogima u svetu. Da nisu napravili taj "incident", koga bi bolelo dupe sto je Vetel obisao Vebera, osim Veberovih roditelja? :D

Imaju ogroman budzet u formuli jer znaju da je promovisu. Kazu tamo da im je formula jako profitabilna, sto znaci da kad bi drugi timovi imali znanje kao oni mogli bi i oni da imaju toliki budzet... Al jbg, ne prodaje dzabe Red Bull pice za 150 dinara a ostali za 50 dinara ;)
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:

Post od Piros »

Texonja napisao:
Inace posto vidim da je "hejt klab" Red Bulla popunjen, cisto da napomenem kako ja npr ne volim Ferrari ekipu u Formuli jos iz doba Alesija i Bergera. Bas sam se bio skenj'o kad sam morao da navijam za njih u vreme kad je Schummie presao u Ferrari. Sad u ekipi imaju luzera Massu i sujetnog Alonsa, taman po meri da ih na gomili ne volim. Eto malo hejta i ja da zabacim...
Iz istih razloga koje si naveo zbog cega si navijao za Ferrari , meni je bilo tesko da navijam dok je vozio Sumi :rofl: :rofl: :rofl: . Bez obzira sto ga smatram za jednog od najvecih vozaca svih vremena, jednostavno ga nisam voleo .
Kad vec pisemo o omiljenim timovima , pored Ferrarija za koji navijam uvek su mi se svidjali Williams i McLaren, kao i Renault dok se takmicio. Lotus nisam nesto nikad voleo, ali su ove sezone super ekipa sa dva odlicna vozaca.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne vidim ja nista tu ultra posebno u danasnjoj dominaciji RB. Pre su to bili Ferrari, pa Williams, pa McLaren, itd. A kolo srece se okrece, dodje do zasicenja, promene pravila, ovog, onog, pa onda dodje neko drugi i tako to...nicija do zore nije gorela. Ok, pravila su pre bila drugacija, ali u sustini sve se i tako menja i prilagodjava uslovima...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Laki021 napisao:

Veruj mi da ne drndaju pravila Red Bulla ne bi nigde bilo. Ovo je ne samo moje misljenje vec i nekih ljudi koje znam a ukljuceni su u F1.

Nemoj da se ljutis ali mnogo seru ti tvoji ljudi ;)

Na osnovu cega oni znaju to? Ok, ostavili smo Vetela kao "loseg" vozaca po strani, da nece biti sad da Red Bull ne zna ni auto da napravi? Sta posrao im se golub na soferku i na osnovu toga kako se oblikovalo govno su napravili aerodinamican bolid, a inace ne znaju nista da urade?

Ti "strucnjaci" su krajnje smesni. Dok se ne promene pravila mozes samo da nagadjas sta bi bilo kad bi bilo. Dao ti je Tex lep primer Nokije, firme koja je mislila da je pametnija od drugih koji su prihvatili android. Da nije neki tvoj drug iz IT komunikacija znao da ce Nokija skoro da propadne, dve godine pre nego sto se to desilo?

Nemoj misliti da sam se sad nesto naljutio tebe, svestan sam da mi post deluje napadacki, ali "moj drug koji ima neke veze s necim mi je rekao"... deluje prilicno bezveze kao pominjanje argumenta u nekoj prici sta bi bilo kad bi bilo.

Nadam se da tvoj drug nije povezan s formulom kao sto je Cozmo postao povezan s auto trkama nakon dizajniranja kacige Dusanu Borkovicu.
Zaključana tema