AcaKayak napisao:E ovako
Mislim da je dobro sto se menjaju pravila jer nije napravili smo super stvar i sad teraj vec moras da se trudis uvek. Znanje definitivno dolazi do izrazaja:
Elem, istina o Vetelu i Weberu od pre dve nedelje: Bio sam u Austriji u Red Bull test centru. Imao sam testiranja svega i svacega i trebalo bi u narednih dve tri nedelje da potpisem ugovor s njima i zvanicno postanem njihov sportista. Zanimljivo je sto su mi prisli s tim da su rekli da su culi za mene, da im je drago sto postizem takve rezultate i da bi zeleli da mi pomognu da budem jos bolji. Ponudjeno mi je da bez IKAKVE obaveze (jos nismo nista potpisali) njihov medicinski tim (ukljucujuci i psihologe) uradi detaljne analize sa mnom i kaze mi kakav sam i sta bi mi pomoglo u sportu. Kada smo to zavrsili, s obzirom da sam prosao dosta dobro, u jednom testiranju mozda i postigao svetski rekord (nezvanicno je pa se ne zna sa 100% sigurnoscu) izrazili su zelju da nastavimo saradnju, ili bolje receno da je zapocnemo. Ja ako bi ih odbio, sve sto su mi platili bio bi njihov gest dobre volje za unapredjenje sportiste.
Zato ih gotivim od skora jer su jedna od retkih firmi koja radi neke stvari za dobrobit drugih, ne samo sebe. Naravno, ostaje da ako ja napredujem s njima njima to odgovara, ali mogli su odmah da sponzorisu olimpijskog pobednika i kazu eto nas, ali ne, oni zele kao i u formuli da izgrade svoj tim.
E sad, prica o ovima dvojici, morao sam da napravim uvod da bi ste znali kako sam dosao do njih a ne da pricam pricu da bih pricao. Nakon testova otisao sam na veceru s njihovim menadzerom za sportiste i pricali smo i o Felixu i o ovima dvojici. Kaze i da neki njihovi ekstremni sportisti ako poginu u izvodjenju nekih stvari gde je Red Bull sponzor imaju osiguranu porodicu da ce ih Red Bull iskolovati, platiti im dobre skole koje ako zavrse dobice posao u Red Bullu. To se ne potpisuje, vec je obecanje vlasnika, a do sada su s dve porodice tako postupili, jednog decka kom su pomogli sam i licno upoznao.
I pricamo mi tako, i posto je otprilike bas tad bila frka oko toga s Vetelom i Veberom ja ga pitam jesu oni napravili veliki problem, on kaze kakav problem? Ja reko pa znate da svi pricaju kako je ispao cirkus u Red Bull ekipi, on me odmah prekine, kaze cek ponovi nisam te razumeo? Ja se malo i uplasio da ga nisam uvredio, al reko ajde i kazem ja pa ispala je greska red bull ekipe... On mi uleti u rec, vidis, pomenuo si Red Bull dva puta zbog toga... Ceo svet prica o nama zato sto smo od situacije koja je potpuno normalna, obilazenje klupskog vozaca, napravili spektakl! Jos je i Veber dodatno zabiberio pricu kada se naljutio (kao bajagi), iako ga je Vetel obisao samo zato sto je brzi i ni zbog ceg drugog.
E, ajde sad razmislite dobro, jesu genijalci ili su glupani?
Napravili su sebi besplatnu reklamu da budu glavna tema mnogima u svetu. Da nisu napravili taj "incident", koga bi bolelo dupe sto je Vetel obisao Vebera, osim Veberovih roditelja?
Imaju ogroman budzet u formuli jer znaju da je promovisu. Kazu tamo da im je formula jako profitabilna, sto znaci da kad bi drugi timovi imali znanje kao oni mogli bi i oni da imaju toliki budzet... Al jbg, ne prodaje dzabe Red Bull pice za 150 dinara a ostali za 50 dinara
Pa sam si sebi odgovorio zasto to rade, zato sto im se sve to debelo isplati. A posto od toga onda jos i mnogi imaju koristi, super nema nista lose u tome.
Nemam bas nista protiv RB kao kompanije ni protiv njihovih sportista, extremnih sportista i sl, ali eto kao F1 tim ih ne volim iz razloga koje sam naveo i to je to. Isto kao sto ne zelim da neki bogati seik kupi Getafe sledece godine, pokupuju sve najbolje igrace (ekvivalentno dovodjenju najboljih inzenjera) i oni osvoje primeru...
A za pravila bi bilo u redu da te promene pravila imaju imalo smisla a ne da to izgleda kao da se deca igraju. Zna se da se pravila namerno menjaju kako bi se najnapredniji usporili i izjednacili sa onima koji zaostaju, a ne da se podstakne neki napredak. Pravila treba menjati samo da se podstakne napredak, a oni svojim pravilima zapravo koce napredak (pazi budalastine zabraniti razvoj motora!!!).