Ji 4Tze napisao:Floyd napisao:
Pa eto kao drzavljanin Srbije i ja se pitam...ako nekad neko bude pitao.
I da, uvek cu biti za to, bez obzira na zemlju u kojoj boravim.
To je onda greška što imaš pravo glasa, baš kao i senilni glasači u Srbiji (penzioneri npr.) Vi ste negde u svom svetu (vremenski ili prostorno) i imate iskrivljen pogled na svakodnevnu realnost. Ako sam razumeo ti tamo boraviš, živiš, radiš a ne u Srbiji majčici čije državljanstvo imaš. Baš da vidim da l ćeš svoju decu dati u vojnike časno da služe čim budu mogli, što pričaš odande kako je to časno i krasno i lepo jer da je tako ostao bi ovde a ne bi živeo tamo.
Čuj završio časno - pa nisi časno jer kad je bilo vreme mobilizacije nisi bio regrutovan jer da jesi ne bi pisao budalaštine što pišeš...
O cemu ti sad pricas?
Kakve veze ima postojanje vojske sa budalama koji su bili na vlasti u SRJ?
To je ono razmisljanje "nema vojske, nema ni problema"...sto potencijalnom neprijatelju super odgovara
Kad je rat onda je svima lose a ne samo onima koji su regrutovani...njima u nekim situacijama moze biti i bolje nego civilima.
U mirnodopskim uslovima, sluzenje vojnog roka je jedno zanimljivo iskustvo...stices prijatelje (dva super druga su mi bas iz "JNA"), ucis se redu i disciplini (nekome nije potrebno ali mnogima itekako jeste), naucis da cenis neke stvari (imao sam par drugara iz bogatih porodica koji su prvih par dana sa gadjenjem gledali drnch i kurtonke a posle jeli kao u meku) itd.
A sto se dece tice, ukoliko budu Svajcarski drzavljani, naravno da ce imati obavezu da sluze vojsku, koliko god se to meni svidelo ili ne.
@Bane
Pa naravno, kad se sve to sistematski unistava, sto je najgore, uz podrsku vecine stanovnika.