Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od nuk »

Tekst koji oslikava nasu realnost :)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Ma jok, to je ta ekipa, ukljućujući i ambasadora - meni ništa neočekivano...
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Kako se primicu kojekakvi praznici, meni se sve vise dize pritisak.

Ok, cinjenica je da nismo najvrednija nacija na svetu(barem kad smo kuci, tj u SRB)....

Ali zasto svasta nesto mora da radi recimo vec 2. maja kada je to drzavni praznik. Stvarno smo neverovatni. Jbg i sami tome kumujemo, ne mozemo 'leba da kupimo za dan-dva unapred.

Mnoge firme ce bas tog dana da profitiraju abnormalno! :x

Da ima zakona kao sto nema, pa inspekcija lepo zaidje redom: dobar dan dobar dan. mislim da bi drzavna kasa bila punija dobrano, za nepunih 8 sati rada. Nervira me sto se zakoni ne postuju u najglupljim i najbanalnijim situacijama. :x
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

A drugi forsiraju rad za prvi maj, npr. kod devojke u firmi koja prodaje sportsku opremu radili proslog prvog maja :kuku: , naravno, skoro niko nije usao u radnju. :ccc: Totalno se ide iz krajnosti u krajnost.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Geza napisao: Zoran Antić koji je funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) zdipio je konjak sa svečanog prijema, ali mu je flaša iskliznula ispod sakoa i razbila se u paramparčad.
Haha, od kada nisam čuo reč zdipio. :kezo: :kezo: :kezo:
Ђенерал Јанковић
igorche20
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:34

Post od igorche20 »

+1

:kezo: :kezo:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@superboss

U sustini inspekcija bi trebalo samo da kontrolise da li se taj rad placa kao rad na drzavni praznik. Malo bi bilo glupo da drzava zabranjuje nekom kad ce da radi.

Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Zasto smo tu gde jesmo smo i zbog ovakvog misljenja koje vlada prema "Beogradjanima"
milosdoktorabs napisao:ne durim se uopste,vi kao da svakog ko nije iz Bg'a gledate da svojim stavom i ponasanjem sto pre najurite a pogotovu ako vam ne ide niz dlaku.Ponasate sa kao da ste svu pamet ovog sveta popili
Da se Milos ne naljuti, ovaj njegov post sam uzeo kao primer jer je i on jedan od onih koji zaista misle ovako..
Mi Srbi ne mozemo jedni sa drugima, a kamo li sa "Evropom", Hrvatima, Bosancima itd.
Dok ne naucimo da postujemo jedni druge i da se medjusobno potpomazemo ostacemo tu gde jesmo... Zapravo ostacemo na dnu bunara koji je odavno presusio..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Drugarica iz kraja radi u kaficu u Piramidi, bas juce pricamo, kaze uvek se razbije od posla za Prvi maj.

A u onoj temi nidje veze otkud Beogradjani u celoj prici...
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

ftj napisao:@superboss

U sustini inspekcija bi trebalo samo da kontrolise da li se taj rad placa kao rad na drzavni praznik. Malo bi bilo glupo da drzava zabranjuje nekom kad ce da radi.
Nema sta da zabranjuje: Zakon o drzavnim i drugim praznicima(druga stvar je sto se kod nas vecina zakona tumaci kako se kome cefne)

"U dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji ne rade državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga, osim na Dan pobede koji se praznuje radno.

Džavni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga dužni su da, u skladu sa zakonom i propisima donesenim na osnovu zakona, obezbede neprekidno obavljanje delatnosti, odnosno usluga i u dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji ako bi zbog prekida obavljanja delatnosti, odnosno usluga nastale štetne posledice za građane i državu

Privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga čija priroda delatnosti, odnosno tehnologija procesa rada zahteva neprekidan rad, mogu da rade i u dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji."
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

"Na dva abortusa jedna beba"
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=708954

Klinke se satiru o q, kondom se ne koristi, a kad zatrudni onda se zavrsava ili ovako abortusom ili nekim nesretnim brakom "iz moranja" koji zapocinje kombinacijom vencanica + stomak do brade, a zavrsava se nakon godinu-dve... Ne znam sta je gore.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Skoro sam pokusavao da se setim vencanja gde mlada nije bila trudna. Slabo... cim cujes "e, zeni se taj i taj", sledi pitanje "koji mesec?"

TT
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Meni se nesto drugo ne svidja u tekstu:

"Najveći broj abortusa zabeležen je kod žena koje već imaju dvoje dece (36,3 odsto).......više od 90 odsto je udato, a 80 odsto već ima jedno ili dvoje dece."
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Strasno kako ljudi ne paze sa tolikim godinama. Ajde da razumes klince od 16, ali sumnjam da se radi na bilo kakvoj edukaciji i u tom dobu. Strasno...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Ja to gledam sa druge strane: borbe protiv bele kuge. Ovaj podatak to odlicno ilustruje.

Lepsa strana svega je sto cemo za cca 50 godina biti popularniji od pande i sibirskog tigra zajedno. :pop:
Odgovori