Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Možda su i moje ntg4 ali to onda znači da imam baš sveže mape jer su najnovije 4.5. Ma nemam pojma videću šta da radim.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ne razumes... To je oznaka modela navigacije,a ne oznaka mapa...
Oznaka mapa ide drugacije... Ako se ne varam,poslednje koje su kod nas dosle su te iz 2011,decembar,za 2012. godinu...
I ti i ja imamo isti Command APS,verziju 4,a verzija 4.5 ako se ne varam je sa internetom i ostalim,na restyle modelu...
Oznaka mapa ide drugacije... Ako se ne varam,poslednje koje su kod nas dosle su te iz 2011,decembar,za 2012. godinu...
I ti i ja imamo isti Command APS,verziju 4,a verzija 4.5 ako se ne varam je sa internetom i ostalim,na restyle modelu...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Moja greška. Nemam pojma iskopao sam neku za ntg4 čini mi se da je novija. Javljam.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Izmerena potrošnja sa poslednjim punim rezervoarom plina.
Sipano 40l plina.
Za 6 dana pređeno 460km, od toga oko 160 otvoren put (do NS i nazad starim putem), a ostalo po BG. Koliko je potrošeno benzina teško je oceniti, ali po nekoj slobodnoj proceni oko 3-4l. Kako je otoplilo baš brzo prebacuje na plin čak i ujutru, a preko dana maltene odmah tako da mi i 4l deluje puno, ali rekao bih po kazaljki da je pala za toliko otprilike.
Sve u svemu, zadovoljan sam jer je neki prosek na TNG oko 9-9,5l što bi na benzinu bilo oko 8l.
Merio sam i koliko ću preći od momenta kad je upalio crvenu lampicu na pokazivaču za plin. Prešao sam 185km na rezervi plina, što je recimo oko 160km na plin u uslovima gradske vožnje, koji su kod mene malo drugačiji jer ne idem u grad po najvećoj gužvi, osim kad moram.
Sipano 40l plina.
Za 6 dana pređeno 460km, od toga oko 160 otvoren put (do NS i nazad starim putem), a ostalo po BG. Koliko je potrošeno benzina teško je oceniti, ali po nekoj slobodnoj proceni oko 3-4l. Kako je otoplilo baš brzo prebacuje na plin čak i ujutru, a preko dana maltene odmah tako da mi i 4l deluje puno, ali rekao bih po kazaljki da je pala za toliko otprilike.
Sve u svemu, zadovoljan sam jer je neki prosek na TNG oko 9-9,5l što bi na benzinu bilo oko 8l.
Merio sam i koliko ću preći od momenta kad je upalio crvenu lampicu na pokazivaču za plin. Prešao sam 185km na rezervi plina, što je recimo oko 160km na plin u uslovima gradske vožnje, koji su kod mene malo drugačiji jer ne idem u grad po najvećoj gužvi, osim kad moram.
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Koliko troši?
Otkako je otoplilo kod mene potrošnja baš pala. Danas sam prešao nekih 80 km od Novog Sada pa na sever kroz jedno 7-8 sela (čim sam krenuo sipao gas do vrha i resetovao bord), lagana vožnja 80-90 km/h (50-60 kroz sela), i kada sam stigao slučajno pogledam opet na bord: prosečna potrošnja okruglo 5.0 litara (benzina)! Ako na to dodamo 20% više gasa (a ne troši toliko, ipak malo manje) - ispada onih famoznih 6 litara gasa u koje nisam mogao (i još ne mogu) da poverujem! Ma, prezadovoljan. 
Tapatalk

Tapatalk
malopre se vozim sa drugom u touaregu 3.6 benz i prosecna potrosnja mu je nesto oko 13l... da li je moguce da tako malo trosi :trljamoci:
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Zavisi od prosecne brzine i stila voznje
3.0 tdi je po gradu trosio oko 10
3.0 tdi je po gradu trosio oko 10
Verovatno vecinom vozi na otvorenom...
Sinoc sam oko sat-sat i po vozio Acin M3... Vecernji casovi... Vecinom normalna voznja sa nekoliko patosiranja, 14.5 lit./100 km... Kada sam posle opustio nogu popela se na 16, ali po meni potpuno zadovoljavajuc prosek za uzitak koji auto pruza. A razumem i zasto Aci toliko trosi. On ga patosira non-stop 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
Sinoc meni 8l prosecna... Danas 13.8l po guzvi i sa klimom 

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Trenutno mi Alfica troši 15l/100, što je mnogo, ali čist je propan , svećice gotove a i patosiram je solidno 
Dok je Pug 1.6 na 7,5 , čist grad...
sent from Kenda digitron using Tapatalk 2

Juce 77km po cistom gradu i guzvama, prosek 14.7 litara, sa klimom.
Danas 332km na otvorenom (kombinacija auto-put (140), magistrala (ogranicenje), fruska gora punim gasom i nesto malo grada) - prosek 9.8 l.
Ovo je realna, posto mi bord laze tacno pola litre.
Danas 332km na otvorenom (kombinacija auto-put (140), magistrala (ogranicenje), fruska gora punim gasom i nesto malo grada) - prosek 9.8 l.
Ovo je realna, posto mi bord laze tacno pola litre.
Cekaj brate, mom bratu 307 2.0 HDI po gradu trosi 8l...TheWickerMan napisao:Trenutno mi Alfica troši 15l/100, što je mnogo, ali čist je propan , svećice gotove a i patosiram je solidno
Koji li vi to grad vozite,da mi je znati

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Pug je 206 1.6 16V (nema plin) a grad je Kraljevo
misliš da je malo ovih 7.5 ili mnogo ?