Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od H4wkeye »

Pa kad ga vidis da seda u auto, da je vidno pijan, okreni 192. I kazi im marku kola, boju, tablice, koja ulica i u kom pravcu je krenuo. Napomeni i da je vidno pijan, da je jedva seo u kola itd.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Moj drugar tako prijavio budalu koja je prolazila kroz crvena svetla i zahvalili mu se i rekli da će upisati u knjigu dnevnih događaja a šta to znači ne znam.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Vraćam se ja jednom iz Aranđelovca i ispred mene ide crveni kec i leluja putem. Uspori do 30 pa ubrza do 80, vozi malo po putu malo pored puta.
Obiđem ga ja nekako u trenutku kad je usporavao i vidim da sam se zajebao, jer mi je sad budala za vratom.
Stižemo do uključenja na put Topola-Mladenovac i stajem na stop, a budala se zaletela.
Uključujem se nekako i gledam u retrovizor, a on nije ni usporio.
Srećom pa su vozila iz pravca Topole uspela da prikoče. U tom trenutku nailazim na autobus koji vozi 60 po ps-u, ja iza njega , a budala nas stiže.
Ja po gasu i obilazim autobus kad posle 500 m pandur me zaustavlja.
Ja otvaram prozor i on meni gospodine vozili ste 90, a ja mlataram rukama i pokazujem da zaustavi ludaka u zastavi jer je mortus pijan i ne može da drži pravac.
Pandur iskače ispred njega ovaj počne da koči i jedva stane jedno 10-15 metara kasnije. Potom stižu i oni koje je isekao i žale se pandurima. Odvedu oni njega da duva i vraća se pandur i pokazuje mi da je naduvo 0. Ja gledam i ne verujem. Kaže pandur ne mogu mu ništa i pustiše ga. :glavomuzid:
Srećom pa pustiše i mene.
Inače u kecu mu je bila i žena i mala deca.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja to videh jednom u kanjonu Morače. Naime, zeleni G1 ide ispred i tako leluja, lagano 30-50km/h, kolona iza i niko ne sme da ga obiđe. Haos kada naiđe auto iz suprotnog smera, ali nekim čudom niko ga nije zakucao. Grebao je bankine, pa prelazio u suprotnu stranu, definitivno mortus. U jednom trenutku je samo pod 90 stepeni skrenuo ulevo i uleteo u neko dvorište, njegovo verovatno.

Nikad ništa slično video nisam.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Meni se to desilo u povratku iz Guce.
Jedva pretekosmo budalu.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Primena zakona o o bezbednosti saobraćaja (ZOBS) :think: :pravilnik:
Stojim u koloni koja je postala dugačka oko 500 m (od "Horoskopa" prema KPD-omu, Mitrovčani će me razumeti...) i pored mene kroz suprotnu traku prolazi pandurski auto, bez rotacije, polako i ležerno...
Tu mi proradi živac, vadim telefon i slikam ih. Odmah iz kolone izlazi crni Audi A8 i staje do mene i spušta stakla (naravnooooo, crna). Prvo što sam video, jeste neka mlađa devojka, neki lik na zadnjem sedištu i vozač, verovatno neki pandur ili slično i startuje me sa pričom "Šta to radim?". :think:
Okrećem se ka njemu, otkopčavam pojas (vidim da je i njemu otkopčan) i uperujem telefon ka njemu. Odgovaram kako snimam prekršaj, jer zakon važi za sve. Stiže meni odgovor kako možda žure, a ja njemu da im možda ne radi rotacija. Lik se primio, počeo da mi spominje kako će da vraća pandure koji stoje u suprotnoj traci ispred prelaza kako bi se ubacili da me valjda "kazne" zbog otkopčanog pojasa?
"Naredi" ovaj meni da obrišem snimak, što sam uradio, a istog sam izvestio sa smeškom :isplazijezik: da sam izvršio naređenje... :understand:

Podigne se rampa, ovi napred otišli, prejebali sve u koloni, a naravno i lik sa Audijem je pokazao svoju veličinu - pošto verovatno je u osnovnoj (možda čak i u srednjoj :bokser: ) školi dobijao redovno ćuške od ostale dece, a možda su prisutni problemi i sa potencijom...ko ga zna....pretekao je kolonu od 4 auta, preko pune i u zoni škole, gde je ograničenje 30, prošao sa verovatno 80 km/h (što sam procenio po brzini kojom se udaljavao od mene).

Srbija bato, SRBIJA!!!!!! :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Obrisao si snimak ??? :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nažalost, od tog snimka ništa dobro ne bi mogao da napravi, samo bi sebi napravio problem da ga postavi javno.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Одг: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od Day Walker »

@Martine trebao si ti njih da oteras u 3 lepe, a za dalje bi se vec snasao, siguran sam :D

Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Inace sve te snimke sto se tako obrisu mogu u najvecem broju slucajeva lagano da se vrate.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Neka fora kao sa recycle bin-om ili?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sve dok ne predjes novim zapisom preko tog dela memorije sve moze da se vrati. Ne znam posle formata, ali posle redovnog brisanja moze. Ima tu i mnogo vecih gurua od mene koji mogu da objasne u detalje, ali ja sam vracao dosta puta stvari tako.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Može čak i posle formata, samo je bitno da ne snimiš ništa novo preko toga. Jedino se tako zaista i obriše... Dobar recovery program i da vidiš... :)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Naravno, jedino ne znam kako ide ako je snimak bio na internoj memoriji telefona, tj ne znam kako joj prostupiti programom, kartici je lako, čitač i ko usb :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Isto ide, nema tu razlike. Bar ovo sto sam ja radio, prepozna memoriju telefona kao disk i unerase se radi.
SlikaSlika
Odgovori