Kvalitet goriva u Srbiji?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Re: Kvalitet goriva u Srbiji?

Post od zdushan »

Haha, regionalni lider!!!
Kuzmanovic napisao:Q MAX goriva na Petrol pumpama

Regionalni lider u distribuciji i prodaji nafte i naftnih derivata, kompanija Petrol, predstavila je i u Srbiji novu generaciju visokokvalitetnih pogonskih goriva Q Max.
Koje to regije? Zeleznika?

:loool: :loool: :loool:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

:rofl:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

nevezano za ovu glupost, kad odem van srbije svaki put kad sipam na petrolu budem zadovoljan. u sloveniji nisam stao na drugu pumpu...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja se ponadao da ovaj Europetrol ima neke veze sa njima. Ništa, i dalje Mol... Smara me što ne otvore pumpu negde sa ove strane reke!

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Imaju brda pumpi po Sloveniji, malo po Hrvatskoj i BiH, i čak 6 na Kosovu.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ja jednom omašio celo Železnik, samim tim možeš i pumpu. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

I OMV uvodi neki UltaMegaMAxx benzin/dizel. Već im stoji reklama, ali još nije stigao, bar su mi tako rekli pre neki dan. Inače, ja sipam gde stignem. :)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Odlepicu vise! Poslednjih par nedelja sam jako slabo vozio i nisam odlazio na pumpu. Odem juce da sipam na Mol, jer tamo stalno sipam uvozni EP, i kad je radnik poceo da toci, vidim ja na brojcaniku cenu od nekih 147 din, sto mi je bilo cudno, jer je do skoro cena bila preko 150 din. Pitam ja da li i dalje benzin stize od preko, a on mi odgovara kako vise nemaju obican i da od tada toce NIS-ov EP. Odem ja da platim, a na kasi me radnik ubedjuje kako je i dalje u pitanju EP iz uvoza. I jedan i drugi tvrde da su oni u pravu. Poslao sam e-mail direkciji, pa cu videti sta ce mi oni odgovoriti.

Poenta svega je da covek ne moze vise nigde biti siguran sta sipa, pa makar imao zelju i da kvalitet skuplje plati. Vise ne znam ni sam gde da tocim...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Javi šta su odgovorili. Nadam se da im je dizel i dalje iz uvoza?

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Za dizel su obojica tvrdili da je i dalje iz uvoza...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Koliko sam cuo na pumpama, MOL i EKO uvoze veci % ED-a, ali i oni kupuju deo od NIS-a.

Ja sam sa Euro Petrola presao na EKO i sa plinom i ED. Plin sa EKO definitivno vise prija autu i manje trosi (jedva cekam da sipam na SHell da vidim kako ce biti), a ED malo tise radi i stane mi par litara manje uvek nego na EP.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Одг: Kvalitet goriva u Srbiji?

Post od sebekkg »

Meni npr na molu je po njihovoj racunici stalo 52l ed. A po spec moze max 45-48l. Jeste da su drpalinali je vazno da im je dobar ed. Sad je krenuo ovaj qmax na petrolu sto rece trojke. Videcu kakav je on.

poslato sa tapatoka koristeći komšijin vajrles
Slika
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Koliko sam ja točio naftu u Srbiji nisam nikakve razlike u potrošnji osetio prema Slovenskom gorivu, ali jeste da nisam nikad više uzastopnih rezervoara potrošio u Srbiji da bi stvarno neku razliku osetio ( ako postoji ). ah da, taj q max postoji več neko vreme kod nas, nisam baš neke razlike osetio, ali imaju dobru 98tku.

I još nešto, ja sam dva puta u avto, u koji stane 45 litra sipao 56 litra a još nije bio ni na rezervi, a zadnje vreme ne mogu da sipem više od 40litara u avto koji ima kao 55 litra rezervoar, to znači da sad ja njih kradem? :sreckovic:
Poslednja izmena od maniaxxx u 29 Apr 2013, 18:08, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

To sto je stalo vise od propisane vrednosti ne mora da znaci da su te pokrali, vec da je stvarno stalo toliko. Ima kod VW grupacije neki "taster" koji se gurne sa pistoljem za sipanje dok je uboden u otvor rezervoara i onda stane par litara vise od propisanog. Ako su meni lupetali i ja vama lupetam. Verujem da ce neko sa foruma umeti da objasni.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Evo i e-mail koji sam im uputio. Videcemo da li ce se udostojiti da odgovore. Bez obzira na sve, meni je muka sto cu opet lupati glavu gde da tocim. Poceo sam sa OMV-om, pa nisam bio zadovoljan, a u medjuvremenu su otvorili ovu pumpu u NS-u, gde sam stvarno bio zadovoljan i potrosnjom i radom motora, a sad vec pocinjem da se tripujem kako mi na leru nervoznije radi (moguc umisljaj :mrgreen: ). Gde cu dalje... :zbunjen: Potajno se nadam po mene pozitivnom odgovoru.

Od samog pocetka rada Vase benzinske stanice u Novom Sadu, na adresi Futoski put 2 sam tocio bezolovni benzin Europremium, za koji su Vasi zaposleni tvrdili da je uvezen iz Madjarske. Dana 28.04.2013. sam u razgovoru sa Vasa dva radnika dobio razlicite odgovore. Jedan je tvrdio da je benzin EP i dalje iz uvoza, dok je drugi izneo tvrdnju da je u pitanju domaci, NIS-ov Europremium sa dodatkom aditiva. Obzirom na dva dijametralno razlicita odgovora, molio bih Vas da me kao odgovorna kompanije udostojite odgovora koji ce sadrzati pravu istinu o poreklu Europremium bezolovnog benzina.

Izneo bih i licnu primedbu koja se tice Vaseg odnosa prema kupcima i trzistu u Srbiji. Nakon sto ste sebi dopustili veliki eksces vezan za kvalitet goriva na gore pomenutoj benzinskoj stanici, a koji je prouzrokovao kvar na nekoliko automobila i samim tim srozao besprekornu reputaciju koju ste uzivali poslednjih nekoliko godina u Srbiji, ovo potencijalno "obmanjivanje" javnosti o poreklu goriva Vam ni u kom slucaju ne ide u prilog.

Kako bih doprineo razvoju trzista i povecanja kvaliteta pruzanja usluga u Srbiji, ovu prepisku cu proslediti i na adresu Ministarstva energetike, kao i Udruzenju za zastitu potrosaca Srbije.
Odgovori