Dueli u klasama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Superb vs ostatak sveta - globalizam - dueli u klasama

Post od Bax »

Taj HTP je jako startan, ali kad treba da povuce, nema ga nigde.
Slicna je proca i sa FIRE 1,2, on je doduse manje startan, ali mozda malo bolji, na vecim brzinama, sve u svemu automobili, koji traze mnooogo opreza na magistrali tokom preticanja...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Superb vs ostatak sveta - globalizam - dueli u klas

Post od Saša »

Nije ništa preterano startniji od Fiatovog već je jači za desetak i više konja, u tome je caka, no jako rado se vrti u visoke obrtaje. Ili, drugačije rečeno, da bi dobio obrtni momenat i ubrzanje lako ga zavrtiš i tek kada pogledaš na obrtomer i kilometar sat shvatiš "gde si". Fiatov motor isto to sve radi sa primetno manje obrtaja, ali zaista nije tako "veseo" kao HTP. Ako me razumete šta hoću da kažem... :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

,,veseo'' ? :think:
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Prvi automobil, do 2.500 - pomoć

Post od crni »

trojanac napisao:Koliko se sećam, ti si imao Punta, kojeg si ocrnio dobrano. Sad ispade Fabia još gora od tog Punta koji nije valjao. Na oglasima i dalje Fabia bolje drži cenu, po svim statistikama pouzdanosti i kvaliteta je bolje rangirana. To što tebi nije odgovarala ne znači da je Fabia lošiji auto. Ako ćemo tako, C4 je živo sranje od auta, a znam nekoliko ljudi koji bi ga kupili pre bilo kojeg drugog u klasi i koji su oduševljeni sa njim. Meni se nije svideo, ali ne mogu reći da je i30 bolji, kad nije. Šta kome više leži, druga je stvar.
dobro se secas, a i ne moras da se prisecas, sve lepo ima na forumu vrelih guma. od prvog dana kupovine do prodaje posle 6,5 godina.
ali to nema veze sa temom fiat vs skoda
i dajte nemojmo da brkamo loncice i da se pravimo nevesti jer ovde pojedinci porede sadasnju fabiju sa domacim puntom 2 koji se ovakav pravi deset godina i zreo je za penziju.
covek je pitao za auto do 2500e i za te pare fabija nema sta da trazi pored punta
iskreno, meni ni ova nova fabija nema sta da trazi pored NOVOG punta, ali necu da se zavlacim u pricu koju niko nije ni pokrenuo
ponavljam, tema je bila auto do 2500e i to modeli koji nemaju veze sa skodom-yaris i clio
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Fabija 2 je generacijski isti auto kao i Punto 2, jer je Fabija 2 nastala na osnovi Fabije 1 koja se pojavila 1999. ako se ne varam kada i Punto 2. Otud i poređenje.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Mislim da se vecina postova odnosila bas na Fabiu Mk1, koja je, slazem se, generacija Punta 2. Jedino sto je Puntu produzen zivot kao Classic model, a Škoda je izbacila novi model.
Meni licno je Mk1 Fabia bolja od Mk2. Sad ih je tesko porediti jer je i Mk2 na zalasku karijere, ali u vreme kad se pojavila Mk1 to je bio odlican auto. Doduse i Punto tadasnji, pravi italijanski je bio bolji od svega sto je kasnije pravljeno u Kragujevcu.

WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Skoda izbacila novi a FAS ubacila stari a Punto je kao vino... :D
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Mislim da Grande Punto moze komotno da se nosi sa Fabijom.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Grande punto je bolji od fabie po meni. Najveca mana fabie, enterijer.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Definitivno.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Iz ove poze nova guza deluje mnogo dobro, bas me zanima kako je uzivo..

Slika
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Vozio sam fabiu mk1 karavan sa tim famoznim HTP motorem i šta reči, avto je dosadan ali solidan, nije baš neudoban, klima radi loše za moje pojme, kvarova nisam imao dok nisam napravio totalke od nje...šta se motora tiče...hmmm vrlo se rado vrti, ko da nema nikakav zamajac i ništa, ali od tog vrtenja i nema neke vajde, jer treba isključiti klimu da možeš uz malo brdo da kreneš,a potrošnja je ako je malo više gaziš oko 12-13 litara. A ako si pažljiv može stvarno malo da troši ali to je težko jer moraš konkretno da je gaziš da uopšte možeš da pratiš promet.

Ukratko, fabia nije loš avto, lai je taj motor prelab za njenu tonu i kusur...a nedaj bože da je malo natovariš, onda je bolje da je dvojica guraju :mrgreen:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Superb vs ostatak sveta - globalizam - dueli u klas

Post od Saša »

Pazi, nisam rekao da je kompletno neudobna, lepo ona upija neravnine i stabilna je, i zvučno je dobro/bolje izolovana od Punta, nego su sedišta jako tvrda i kada pređem u Punta kao da sam seo sa daske u fotelju. :)
Dalje, motorić se stvarno rado i lako vrti u više obrtaje, ali to opet nosi veću potrošnju. Recimo, tamo gde sa Puntom idem u rasponu 2.500 - 3.000 obrtaja, Fabia je na 3.500-4.000, ako ne i više. Kada je prazna vrlo je lako i brzo nateraš do recimo 150-160 km/h, dok je sa Puntom to primetno sporije i uz to mnogo bučnije. Ja sam je doduše vozio najviše po autoputu (i ne samo ja) a tu je pržena stalno do daske, najčešće i debelo pretovarena, pa nije ni čudno što je motorić počeo da ispušta dušu pre 200.000 km. Nije takav režim vožnje za malolitražne benzince...

Tapatalk
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Post od zex »

po mom misljenju fabia 1 je izuzetno neudoban auto, pogotovo pozadi...sto se motora tice, za cas preleti na 3500-4000 obrtaja kad se cuje onaj rezak zvuk...lepo i trosi kad se ostrije vozi...ako imas laku nogu na gasu, sve je ok...ali, akoje slucajno karavan, zadnji kraj se ponasa kao da je na klizaljkama, strasno...izuzetno neupravljiv auto...sto se tice enterijera, ove koje sam vozio bile su elegance pa je i enterijer bio nesto bolji, ali daleko od konkurencije u najvisim paketima opreme...auto za one koji ne ocekuju mnogo...
punto, kao punto i svaki drugi predstavnik italijanskih proizvodjaca, sminkerica i po meni bolji izbor od fabie...
GPvsfabia II, definitivno GP...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

1

Post od dragan »

kvcali napisao:novi OPC
i stari motor, sa kojim je ovaj karavan sporiji od 328i f30 :kezo:
Odgovori