PayPal
Re: PayPal
Ok, možda nisam bio najjasniji u prethodnom postu - kako mogu da mu naplate carinu i PDV, s obzirom da se carina ne naplaćuje na iznose ispod 50 EUR? I kolika je u tom slučaju carinska tarifa jer po ovome ispada da je manja od 5%? I to ne računajući provizije, usluge, itd.
Ako je već tvoj kolega 'vrstan novinar i urednik', trebalo je da ti prosledi preciznu i celu informaciju - koliko iznosi carina, eventualne provizije itd. Ovako ispada da se nešto ne slaže što baš ne doprinosi kredibilitetu. Samo kažem...
Kakogod, izgleda da kokošari na vlasti pokušavaju da namaknu pare gde god mogu, žalosno.
Ako je već tvoj kolega 'vrstan novinar i urednik', trebalo je da ti prosledi preciznu i celu informaciju - koliko iznosi carina, eventualne provizije itd. Ovako ispada da se nešto ne slaže što baš ne doprinosi kredibilitetu. Samo kažem...
Kakogod, izgleda da kokošari na vlasti pokušavaju da namaknu pare gde god mogu, žalosno.
Gledao sam slucajno pre neki dan na RTS-u emisiju u kojoj je gost bio neki lik iz uprave carina.
Objasnio je kako se carina ne naplacuje na posiljke do 70e koje salje privatno lice, odnosno 50e koje salje firma.
PDV se medjutim naplacuje za svaku posiljku.
Objasnio je kako se carina ne naplacuje na posiljke do 70e koje salje privatno lice, odnosno 50e koje salje firma.
PDV se medjutim naplacuje za svaku posiljku.
Ovo i mene interesuje.fq400 napisao:kako mogu da mu naplate carinu i PDV, s obzirom da se carina ne naplaćuje na iznose ispod 50 EUR?

Iskustva koja uzimam za validna:
1) Methane Master. Covek porucio, stiglo, nije platio carinu jer je ispod 50 eur, nije platio nikakav porez i to je to.
2) Juce je stigao paket i onom mom drugaru iz BG-a kojeg sam pominjao. On je porucio za okruglo 49 eur

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Meni je stiglo sa DX-a bar 5 posiljki vrednosti do 30€ max i ni na jednu nije naplacena ni carina ni PDV.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Primena ovog pravila je krenula pre neki dan, šta je bilo i kako je kome stiglo pre više od 10 dana - sada je nebitno.
Takodje, zbog obima posla nemoguće je da baš svaki paket otvore i naplate porez. Ali na to ne treba računati kao mogućnost nego "ako bude - super, ako ne - nema jeda"
Takodje, zbog obima posla nemoguće je da baš svaki paket otvore i naplate porez. Ali na to ne treba računati kao mogućnost nego "ako bude - super, ako ne - nema jeda"

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Texonja, dodaj i mene, poručio prošle nedelje, četvrtak valjda, bateriju za neku prastaru Nokiju, stiglo u utorak bez problema (čitaj carine i PDV-a). S druge strane, rekao mi je drug da je njegovom ortaku stiglo nešto što je poručio ali da je morao i PDV da plati, nema carine. Čekam potvrdu i detalje, pa zato ovo i ne uzimam za realno dok nemam sve podatke.
Juce stiglo coveku, nije pre 10 dana... A evo i Metne ti ga Master je dobio pre 3 dana.Vladapetr napisao:Primena ovog pravila je krenula pre neki dan, šta je bilo i kako je kome stiglo pre više od 10 dana - sada je nebitno.
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ne razumem poentu, ako još uvek neko sumnja u ovu priču - sve više ljudi sa e-cig foruma prijavljuje da im je za pakete od 20-30 eura naplaćen pdv. Ali opet, nije svakome 

There are 10 kinds of people in the world:
Coveku je uredno naplacena i carina i PDV. Raspitao se i saznao da rade - "odokativno". Dakle, kako se kome zalomi, koji je "radnik" u pitanju tamo, znaci lupaju odokativno.
Odnosno - rade kako im se cefne.
Odnosno - rade kako im se cefne.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Danas stigao paket iz Kine, carina otvarala paket ali nije carinila niti naplatila PDV

Sent using Tapatalk 2

Sent using Tapatalk 2
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Danas je ortaku stigao paket sa robom sa SD. Ni njemu ništa dodatno nije naplaćeno.
Širim haos!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ja ocekujem ovih dana od Kineza jedan od 30$, tracking kaze da je 26. Krenuo avionom iz HK, a juce narucen jedan od 35$, i jedan od 11$ od drugih Kineza 

Sto ne napisete na sta trosite novac? 

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Koji je dobar sajt za klasičnu garderobu, ne sportsku kao na sd?
Posetite www.garaza.rs !
Evo i ja da se prijavim da mi je stigao paket sa ebay-a, placen paypal-om. Aux in kabl za VW, vrednost EUR 29.99 ($39.34) + EUR 3.99 shipping. Paket nije otvaran, kako je poslat tako je i stigao.
ps. postar i ja proslavili rakijicom, obojica smo bili bez reci.
ps. postar i ja proslavili rakijicom, obojica smo bili bez reci.
Honda Undetected Garage
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf