Zasto recimo onda ne pogledaju EC 725 ,ovaj je mnogo novija proizvodnja i mislim da je cak odlicna verzija Eurocoptera . Medjutim koliko sam uspeo da procitam cena mu je prilicno visoka (25 mil) za 5 miliona veca od pume. Inace MI-17V5 ili mozda bolje MI-171 A2 kostaju oko 17 miliona dolara, u svakom slucaju jeftiniji su nose malo vise ljudi i opreme i sto kazete poznati su nasim pilotima. Mozda bi mogao da se nabavi cak i MI-38 takodje odlicna masina i ona je nekih 15-ak miliona. Na kraju krajeva trebalo bi nam nesto novo.
EC-725
Tu-160 je mnogo veći i mnogo brži. Reč je o najvećem bombarderu do sada i najbržem serijskom bombarderu (XB-70 je bio brži, ali je ostao na nivou prototipa).
Svaka čast za obaranje! Živo me zanima koliko je još aviona palo ili prinudno sletelo po susednim zemljama... ali to verovatno nikada nećemo saznati.
Vratio bih se na priču o R-77... Da se ja pitam, kupio bih veću količinu ovih raketa (nezavisno od aviona) i onda ih montirao na Neve, koje bi služile kao buster za izbacivanje u visinu. I Rusi imaju u planu PVO varijante na bazi aktivno vođenih vazduh-vazduh raketa (oni su planirali za R-37, ali i R-77 je dobar kandidat). Dobio bi se pristojno modernizovan PVO po smešnoj ceni.
ja se nadam da nasi znaju sta je uopste r-77 i posto uzimamo relativno, tj. mali broj aviona oni moraju biti najbolje naostreni a bez aktivnih raketa v-v to nece nikako biti.
kvcali napisao:ja se nadam da nasi znaju sta je uopste r-77 i posto uzimamo relativno, tj. mali broj aviona oni moraju biti najbolje naostreni a bez aktivnih raketa v-v to nece nikako biti.
E sad, najbolje da ne znaju sta je i sta moze R-77, pitanje je da li ce hteti ( da li ce im dozvoliti) da ih naoruzaju kako treba...ako Majdarima ameri na 14 aviona prodase samo 4 aim-120 pitanje je kako cemo mi proci sa Rusima. Ako je verovati dosadasnjim iskustvima Rusi nisu nikome pravili problema sa naoruzanjem za kupljene avione ali opet ko ce ga znati...
Pa ako i ne dobijemo dovoljan broj raketa mogli bi smo obrnutim inzenjeringom da napravimo nesto slicno, prekopiramo i pravimo ako osvojimo neke tehnologije, nije to bauk.