Nisu potrebne nikakve priče, broj sudara, poginulih i povređenih su dovoljni. Ibarska je statistički ubedljivo najgori putni pravac kod nas a vozači su u svakom delu zemlje isti pa se na drugim putevima ne gine toliko. Pričao sam to i ranije, nije problem kvalitet asfalta(na ibarskoj je sasvim ok), već milion uključenja i isključenja sa puta, traktori, kafane i stovarišta a na sve to nenormalan intenzitet saobraćaja i sve to povećava rizik od nesreće. Da su svi vozači sveci ne bi bilo poginulih ali tako nešto je nemoguće.pedja napisao:Ibarska je put kao put, vozaci su problem. Lepo bi bilo da je drugacijeg profila, ali nije. Nije to vise put kao stari put ka moru (sa i na Zlatibor), koji je bio uzan, krivudav, uzasan.
Godinama se ispreda prica o Ibarskoj magistrali, kao najvecem problemu u nasoj putnoj mrezi. Kao da je crna rupa koja samoinicijativno i bezrazlozno guta automobile.
TT
Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Sad sam video snimak na B92 za ovo na Ibarskoj. Izgleda da je idiot u krivini krenuo da pretice, jer vidim to gde snimaju je krivina na levo. Problem Ibarske je opterecenost, ogroman broj automobila i kamiona, pogotovo u letnje vreme. Da je uradjen autoput ka Jadranu brze, mnogo bi bolje bilo, jer bi on rasteretio magistralu.
Nisu nam samo putevi krivi za ovakve nesrece vec OZBILJNA NEKULTURA U VOZNJI.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Na prvom mestu nepoštovanje propisa na svakom mestu, a to je upravo ovo što kaže kapor, nekultura u vožnji. Mene je juče na Banovom brdu lik sa Aygom obišao opušteno preko pune, ali ne samo mene već i onog iza i ispred, baš ono divljanje, koliko je to moguće da Aygom. I on uopšte ne razmišlja gde se nalazi, koga ugrožava, ne boji se ni policije koja se često viđa u tom reonu.
Daj mu auto od 150KS i biće najbrži na magistrali.
Ovaj sa Golfom je vozio decu pozadi. Treba li dalji komentar?
Daj mu auto od 150KS i biće najbrži na magistrali.
Ovaj sa Golfom je vozio decu pozadi. Treba li dalji komentar?
Posetite www.garaza.rs !
Dokle god postoje dvostruki aršini u pravosuđu, biće na ulici kao na bojnom polju. Ako budu kažnjavali mene koji sam za 5km/h vozio brže, a izvuče se neko ko na istom putu ide 100km/h brže, pa se još izvuče nekoliko puta, biće nam sve gore.
Tapatalk
Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nema ovo veze sa dvostrukim arsinima, pa brojne nesrece izaziva "gologuzija" koja nema zaledjinu da izbegne kazne
Samo kultura u saobracaju je u pitanju. Kroz bgd na auto putu lepo stoji znak da autousi i kamioni ne smeju da preticu druga vozila pa soferi to ne postuju. ogranicenje je 80km\h. Ja prvi u prekoracenju od 40km\h a lik mi se nabija u dupe da me istera sa puta.Cista bahatost u saobracaju vlada kod nas.
Pa naravno da je javasluk, kada nema kazne i sankcija
Dokle god je doza zdravog razuma prisutna, nema problema, ali sve cesce se ljudi ponadaju i voze kao idioti
Dokle god je doza zdravog razuma prisutna, nema problema, ali sve cesce se ljudi ponadaju i voze kao idioti
Danas sam išao za ovom cisternom od Milanovca do odvajanja za Topolu, gde sam ga i obišao plašeći se da će skrenuti ka Topoli. Rekao bih da je taj deo odvozio manje više po propisima.trojanac napisao:Strašno ovo što se desilo na Ibarskoj.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Pre bi rekao vaspitanja.U Svedskoj sam prvi put video da na delu puta gde se put iz dve trake vraca u jednu, formirana kolona u desnoj a u levoj traci samo jedan auto sa sva cetri migavca prati kolonu. Lik je namerno zatvorio levu traku i primorao da svi koji nailaza da se prestroje u desnu da ne bi napravili cep na suzenju. Mislite da se neko pobunio. Kod nas bi ga isterali u kanal, i batine bi fasovao za takav cin.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Neka puste isti broj automobila na put Paracin-Zajecar, koji je mnogo bolji od Ibarske, i opet ce biti sra*a.ftj napisao:Nisu potrebne nikakve priče, broj sudara, poginulih i povređenih su dovoljni. Ibarska je statistički ubedljivo najgori putni pravac kod nas a vozači su u svakom delu zemlje isti pa se na drugim putevima ne gine toliko. Pričao sam to i ranije, nije problem kvalitet asfalta(na ibarskoj je sasvim ok), već milion uključenja i isključenja sa puta, traktori, kafane i stovarišta a na sve to nenormalan intenzitet saobraćaja i sve to povećava rizik od nesreće. Da su svi vozači sveci ne bi bilo poginulih ali tako nešto je nemoguće.
Ibarska je naoptereceniji putni pravac, ako izuzmemo autoput(eve) i gradske ulice. Idealan bi bio autoput, ali nema. Zbog prikljucnih puteva, i slicno, postoje znakovi i ogranicenja. Najvece nesrece, sa smrtnim ishodom, su najcesce zbog brzine i preticanja (i to ne traktora). Dakle, neprilagodjenost uslovima puta. Svi bi mi da letimo, ali ne moze.
Skoro svi incidenti na Ibarskoj, koje sam doziveo, bili su posledica lose procene (ili kur*enja) drugih u preticanju. Uglavnom, pracenje stanja puta od strane savesnijih vozaca (gde ubrajam i sebe) je doprinelo izbegavanju udesa. Jednom sam vozio po njivi, drugi put umalo retrovizorom ocesao stenu u OK klisuri, par puta u okviru asfalta kocio/ubrzavao da bi se drugi uglavili... Desava se to na svakom putu, ali je ovde cesce, jer je saobracaja vise. Jeste, mucno je vuci se iza kamiona ili nekog drugog sporog vozila, ali ponavljam: tako je kako je - nije opravdanje da ubijemo sebe ili drugoga. Svi mi zurimo ponekad ( a neki i uvek), a to ne treba da bude opravdanje.
Dakle, niko ne moze reci da je kriva sama magistrala. Ako je ogranicenje 20km/h, to je to. Biraj, ili ces da postujes, ili ces drugim putem, ili ces da prekoracis, ili ces odustati od puta. Taj izbor imaju svi. Mene je pre neki dan snimio radar, i to tamo gde znam da stoji. Jebi*a, ko me je terao da preticem tamo gde su dve trake u mom smeru, ali je ogranicenje 60... Jeste glupavo ogranicenje, ali je naseljeno mesto. Nisam jurio, i ako stigne nesto, nadam se da nece biti strasno, jer je prekoracenje bilo smesno, ili mi se bar tako cini

(ovo nije obracanje ftj-u licno)
Na relaciji BG - Zlatibor jurnjavom se moze stici 15-20 minuta ranije, imam to negde kao materijal sa nekog seminara cini mi se. Mislim da nije vredno.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Šta sam ja pisao juče - ZOBS je tu da sa njime obrišemo peDu, ništa više! Dok se isti ne sprovodi od strane onih koji treba da ga sprovode (POLICIJA), ovakve situacije i nesreće me neće čuditi......

Molim da se niko ne uvredi, jer se slažem sa svim postovima gore napisanim!!!

Molim da se niko ne uvredi, jer se slažem sa svim postovima gore napisanim!!!

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Mislim da je veci problem u sudstvu nego policiji. Jer policija kaznjava i pise kazne, a sudu treba po 1-2 godine da to procesuira i da stupi pravosnazno na snagu. A do tada onaj koji je nacinio prekrsaj moze da radi sta hoce. Kad kad se desi i da slucaj zastari. Ne kazem da policija radi perfektno, ali sam siguran da mnogo bolje i brze rade svoj deo posla nego sud. Ali opet nije sve ni u kaznama. Mnogi vozaci ovde nemaju osnovnu kulturu u saobracaju, a to dolazi iz kuce i od roditelja. Dzabe kazne i najefikasniji sistem, ako dete/covek iz kuce nije poneo nikakvu kulturu ili znanje, taj ce uvek da se ponasa kao stoka.
Slika i prilika vremena u kome živimo. Vratili su nas 30 godina unazad i sad je teško vratiti se tamo gde si bio, a ne napredovati. Takva situacija će prvo da se odrazi na opštu kulturu, a tek zatim i na sve ostalo.
Tapatalk
Tapatalk