BMW serija 3 (F30)
Re: BMW 328i (F30)
Izuzetno lepo uradjena penzionerska limuzina 

Jel 335d izašao ili ne? Vidim ima ga u cenovniku a nema nijedan review nigde. Po cenovniku samo 2k evra više od 330d što je vrlo povoljno - 2k evra 1 turbina.
Nije jos...u julu izlazi.
http://www.bimmertoday.de/2013/05/06/bm ... verbrauch/
http://www.bimmertoday.de/2013/05/06/bm ... verbrauch/
In den Handel kommt der Top-Diesel im Juli 2013
Fino će to da ide. I ne bih rekao da je bmw zapostavio benzince nego su dizeli postali mnogo jaki.
Pa ko hoce jak dizel u toj klasi, nema drugog izbora...mada, malo me cudi sto Audi nije izbacio neki S4 dizel sa 313ks i to bi bio hit.
Sto se benzinaca tice, BMW koji je bio poznat po 6-cilindricnim benzincima spao je na jedan koji je samo za nijansu jaci od najjaceg R4 a eto i slabiji i od najjaceg dizela u ponudi.
Razumem ja downsizing i eko norme ali opet smatram da x35i nebi smeo da bude ispod 350ks a ovaj koji se sad prodaje kao x35i bi mogao da ostane npr. x30i sa nesto manjom cenom.
Sto se benzinaca tice, BMW koji je bio poznat po 6-cilindricnim benzincima spao je na jedan koji je samo za nijansu jaci od najjaceg R4 a eto i slabiji i od najjaceg dizela u ponudi.
Razumem ja downsizing i eko norme ali opet smatram da x35i nebi smeo da bude ispod 350ks a ovaj koji se sad prodaje kao x35i bi mogao da ostane npr. x30i sa nesto manjom cenom.
Taj jači šestak će ići u m3 a verovatno misle da nema prostora za nešto između. Sad je direktor m-a izjavio da će svi m motori biti u stvari nadogradnje postojećih motora a ne razvijanje novog. Bilo bi zanimljivo videti i 3 turbo dizel u trojci al to će verovatno ostaviti za alpinu ili tako neće tjunere.
Poslednji i mozda i najsavremeniji 2l turbo benzinac na trzistu je dosao upravo iz bmw-a, naravno da nisu zapostavili razvoj tb motora. Samo sto je citav razvoj usmeren u specificnom smeru, dovoljno je pogledati na koliko rpm kod benzinaca pocinje max momenat, i na koliko rpm je kod dizela max snaga... Pa 3l dizel sa 380ks se vrti kao neki benzinci, zato delom i razvija toliku specificnu snagu. A 2l tb razvija max momenat na nizim obrtajima nego vecina dizela na ulicama kod nas... Bmw sve vise po tim karakteristikama priblizava te dve vrste motora, dajuci eizelima snagu benzinaca a benzincima tork dizela.ftj napisao:Fino će to da ide. I ne bih rekao da je bmw zapostavio benzince nego su dizeli postali mnogo jaki.
Ako se ne varam, i prenosni odnosi su im za dizele i tb nikad slicniji...
Vrlo je osetljiva tema(kao što smo videliA 2l tb razvija max momenat na nizim obrtajima nego vecina dizela na ulicama kod nas

Ne cini ovu limuzinu penzionerskom izgled, vec 2.0 dizlo, automatik.Floyd napisao:Izuzetno lepo uradjena penzionerska limuzina

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
To stoji.ftj napisao:Taj jači šestak će ići u m3 a verovatno misle da nema prostora za nešto između.
Ako M3 bude 415ks kako se prica, onda nema nista od mnogo jaceg 6aka u civilnoj verziji...mozda ga samo dignu na 320ks kao u M135i ili 640i.
Sto se 3-turbo dizela tice u 3ojci tice, mislim da ni od toga nema nista i da ce on ostati ekskluziva za visu klasu.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ja bih se kladio na 450ks u M3/M4 verziji.
Bilo bi lepo, mada se trenutno prica o 415.
http://f80.bimmerpost.com/forums/showth ... p?t=829911
http://f80.bimmerpost.com/forums/showth ... p?t=829911
According to the VIN info, the M3 will be powered by a 310kW (415 hp) 3.0L inline 6 engine (s55).
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Nalazio sam i projekcije za 450ks...a i nije logično da prave slabiji M3 od prethodnog, ako ni zbog čega drugog ono zbog sujete koja vlada između Mercedesa, Audija i BMW i deo svega toga je stalna trka u snazi. Ovo bi praktično bio presedan.
nazalost, na zeperfs nema dovoljno podataka da se ovo uporedi, a na rototest sajtu nema testa nijednog od ova dva automobila. i ja bih isto ocekivao da 320d povuce nesto jace, ali pogledaj same cifre, ako 328i ima 345nm na samo 1250rpm, a dizel 380nm na 1900rpm, na papiru zvuci gotovo nemoguce da dizel na 1250rpm ima niti veci momenat samog motora, a kamoli veci momenat na tocku. tezina im je koliko sam video slicna, i stvarno bi bilo zanimljivo objasniti kako i zasto dizel jace povlaci, ako povlaci... slazes li se?ftj napisao:Vrlo je osetljiva tema(kao što smo videliA 2l tb razvija max momenat na nizim obrtajima nego vecina dizela na ulicama kod nas) pa ne bih da ode predaleko ali čisto sumnjam da će 328i povući jače na 2,000 obrtaja od 320d. Jeste, tendencije su da dizel postane što sličniji benzincu i obrnuto, ali neke razlike su i dalje ogromne.
Treba videti i krivu snage, ali i ja mislim da ce taj benzinac bolje da povuce sa 2000 o/min.
BMW mi je nekako vec kod E60ice bacio akcenat na dizele, tj. ne BMW vec njegovi kupci...
Tapatalk Post
Napravili su prvi dizel auto sa S znackom i probili led. U pitanju je Audi SQ5. Imao sam prilike da ga provozam i mogu slobodno da kazem da su napravili cudo. Takav zvuk kod dizel motora do sad nije postojao (a da ja znam) i ekvivalentan je nekom V8 benzincu...Floyd napisao:malo me cudi sto Audi nije izbacio neki S4 dizel sa 313ks i to bi bio hit.
BMW mi je nekako vec kod E60ice bacio akcenat na dizele, tj. ne BMW vec njegovi kupci...
Tapatalk Post