BMW serija 3 (F30)
Re: BMW 328i (F30)
gde si nasao SQ5 da vozis
.. hocu i jaaaa

Na SQ5 sam i mislio kad sam pisao zato sam i tom potencijalnom A4 sa tim motorom stavio oznaku S dizel.Markoni napisao:Napravili su prvi dizel auto sa S znackom i probili led. U pitanju je Audi SQ5. Imao sam prilike da ga provozam i mogu slobodno da kazem da su napravili cudo. Takav zvuk kod dizel motora do sad nije postojao (a da ja znam) i ekvivalentan je nekom V8 benzincu...
BMW mi je nekako vec kod E60ice bacio akcenat na dizele, tj. ne BMW vec njegovi kupci...
Skoro sam citao uporedni test SQ5 i X3 35d

Audi je napravio dobru stvar ali kazu da je taj auto sad vise sportista nego li offroader

Naravno, logicno je da bude bar malo jaci jer kupci te klase jedino to i gledaju.starac vujadin napisao:Nalazio sam i projekcije za 450ks...a i nije logično da prave slabiji M3 od prethodnog, ako ni zbog čega drugog ono zbog sujete koja vlada između Mercedesa, Audija i BMW i deo svega toga je stalna trka u snazi. Ovo bi praktično bio presedan.
Uopste nemoj da pokusavas da shvatis sta je on sve vozio. Treba ga obesiti, cisto iz ljubomoreADrei napisao:gde si nasao SQ5 da vozis.. hocu i jaaaa

Markoni, da li si proverio dal zvuk dolazi iz motora ili sa zvucnika?
Ozbiljan sam.
Treba videti na netu, nisam za kompom sad.
Ozbiljan sam.
Treba videti na netu, nisam za kompom sad.
Ne dolazi iz zvucnika, dolazi iz izduvnog sistema. Najslicniji zvuk sam cuo na S4 V8 2007...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
Bem ti sunce kako puni. Da nije pisalo, lagano bih rekao da je benzinac.
Svaka im cast onda
Taj SQ5 sam gledao i brutalan je.
A i Bmw-u na novom 335d-u sa ubrzanjem ispod 5s svaka cast
Kapiram da ce se namlatiti para sa tim,jer daje maltene performanse nekog sportaka,a mnogi nece M3 zbog kupovne cene i cene exploatacije,te ce im ovo biti pun pogodak.
I ja cenim da ce M3 imati oko 450ks...
Opet ce se skoncentrisati na malo manju snagu od konkurencije,a poboljsati tezinu,utegnutost i ostalo,tacno u Bmw-ovom stilu.
Videcemo da li je to dovoljno, s obzirom da su se po prvi put Audi i Mercedes uozbiljili po tom pitanju...

A i Bmw-u na novom 335d-u sa ubrzanjem ispod 5s svaka cast

Kapiram da ce se namlatiti para sa tim,jer daje maltene performanse nekog sportaka,a mnogi nece M3 zbog kupovne cene i cene exploatacije,te ce im ovo biti pun pogodak.
I ja cenim da ce M3 imati oko 450ks...
Opet ce se skoncentrisati na malo manju snagu od konkurencije,a poboljsati tezinu,utegnutost i ostalo,tacno u Bmw-ovom stilu.
Videcemo da li je to dovoljno, s obzirom da su se po prvi put Audi i Mercedes uozbiljili po tom pitanju...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
@Floyd
Ne moze kamera da docara zvuk. Bar duplo je bolji uzivo. Probao ja da snimim ali nije to to...
Tapatalk Post
Ne moze kamera da docara zvuk. Bar duplo je bolji uzivo. Probao ja da snimim ali nije to to...
Tapatalk Post
@dragan
Da, to je dosta veliki napredak u odnosu na moj motor(345 nm na 1250-4800 vs 280 nm na 1800-5100) i baš bih voleo da probam kako to ide pogotovo što to znači da je turbo lag još manji a praktično ni kod mene ne postoji. U suštini dizel sve što ima da od 2 do 4k rpm dok se benzinac vrti 2,5k obrtaja nakon toga i tu ostvaruje svoju prednost, i voleo bih da vidim to potezanje na istoj brzini sa 2k rpm(doduše benzinac bi morao da bude u par brzina višem prenosu).
Da, to je dosta veliki napredak u odnosu na moj motor(345 nm na 1250-4800 vs 280 nm na 1800-5100) i baš bih voleo da probam kako to ide pogotovo što to znači da je turbo lag još manji a praktično ni kod mene ne postoji. U suštini dizel sve što ima da od 2 do 4k rpm dok se benzinac vrti 2,5k obrtaja nakon toga i tu ostvaruje svoju prednost, i voleo bih da vidim to potezanje na istoj brzini sa 2k rpm(doduše benzinac bi morao da bude u par brzina višem prenosu).
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Zvuk tog SQ5 je nenormalan za dizel...ipak je sintetički zvuk.
http://www.audi.co.uk/new-cars/q5/sq5/p ... uator.html
http://www.audi.co.uk/new-cars/q5/sq5/p ... uator.html
Kad je Markoni odgovorio da dolazi iz auspuha, odmah htedoh pitati da nije iz zvucnika kod auspuha
Citao sam ranije o tome.
Evo Starac odgovorio.
Ne znam sta da mislim, s jedne strane mi je to jadnobi napaljenicki, sa druge odlicno zvuci

Evo Starac odgovorio.
Ne znam sta da mislim, s jedne strane mi je to jadnobi napaljenicki, sa druge odlicno zvuci

Pa znam ja da dizeli nemaju nikakav zvuk, i da se on mora proizvesti na ovaj ili onaj nacin, meni to licno ne smeta jer je odradjeno fenomenalno. Dakle ne cuje se samo u kabini tako, vec se cuje zaista impresivno sa svih strana. Kada se prodje izmedju zgrada to je onaj pravi mocan zvuk... I moj Golf ima rezonator, i meni je to OK jer je mojim usima lepo... 
Odosmo u OFF debeli...
Tapatalk Post

Odosmo u OFF debeli...
Tapatalk Post
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Navikavajte se polako, to će biti glavna stvar jednog dana kad svi pređemo na električne automobile.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Veliko je pitanje da li ce vecina nas tokom zivota preci na elektro automobile. Ja sam sve sigurniji da nece...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money