Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od nuk »

Ja sam dugo nosio E71 I obozavao sam taj telefon, I dan danas je u porodici ali taj telefon nije za surfovanje nikako I iz tog razloga te savetujem da ga preskocis I gledas nesto sa TS I nesto vecim displejom. Za neznatno vecu cifru mozes da pazaris neki polovan BlackBerry

Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Za poruke i pozive je ok ali bas za internet i aplikacije je prevazidjen :)
Zena koristi E72 vise od 3 godine i telefon je stvarno neunistiv. Osim poklopca baterije koji se rasklatio brzo ne postoje drugi znaci habanja. Baterija lagano sastavi i nedelju dana ali slicno je i sa mojim 5 godina starim N95 koji koristim kad sam duze u inostranstvu.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Jedini razlog zašto sam E72 zamenio sadašnjm Xpiriom je premali ekran za net. Ništa živo nisam video na njemu.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Godine, godine... :kezo:

Telefon nije ni namenjen surfovanju, osim nekom osnovnom citanju vesti, mailova...

Zato je idealna kombinacija uz neki vel'ki ekran, da radi pametne poslove :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Taj rad, za surf i ostalo sluzi Galaxy, za ozbiljno telefoniranje Nokia. Sad ne bih mogao nikako da se naviknem da imam jedan broj i jedan telefon, toliko je prednosti da imas dva telefona da sam potpuno spreman zaboraviti par mana.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

A Galaxyjem ne može ozbiljno da se telefonira, pa je potreban još 1 uređaj? Ne zavitlavajte. :-)

Nokia da je valjala ne bi prsla ko zvečka. Da im nije trećeg sveta i Serije 40, odavno ih ne bi više bilo.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa shebali su se k'o baba niz stepenice kad su bili tvrdoglavi, dotle su im drugi pokupili udeo na trzistu. Ali sami su krivi, nema sta.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

nidza napisao: Galaxyjem ne može ozbiljno da se telefonira, pa je potreban još 1 uređaj? Ne zavitlavajte. :-)
:plusone:

Ja ni fiksini odavnooooo ne koristim :)

Sto se Nokie tice, njen oporvak zavisi od proboja WP na trziste...ako uspe (a postoje sanse) Nokia ce se vratiti brze nego sto je "nestala" :sreckovic:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

nidza napisao:A Galaxyjem ne može ozbiljno da se telefonira, pa je potreban još 1 uređaj? Ne zavitlavajte. :-)

Nokia da je valjala ne bi prsla ko zvečka. Da im nije trećeg sveta i Serije 40, odavno ih ne bi više bilo.

Tapatalk HD
Ne samo Galaksijem, ni jednim TS telefonom te velicine JA ne mogu da telefoniram normalno. Ovo "ja" mora uvek da se naglasi, posto se to, jel te, ne podrazumeva izgleda.
To nema nikakve veze sa Nokiom, niti Samsungom, to je stvar ergonomije pojedinca. Meni trebaju dva broja da bih razdvojio posao i privatni zivot (nije nuzno ali je meni lakse), trebaju mi dva telefona da bih smestio dva broja (nije nuzno ali je meni lakse), telefon na koji pricam u svim prilikama i situacijama i polozajima i bemliga mora da ima hardversku tastaturu, yes/no dugmice, bateriju koja sastavi vise od dva dana kad se maltretira, i dobar imenik i planer (sve to nije nuzno, ali je meni lakse).
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Post od MilisaV »

danas sam se igrao sa s4 na promotivnom štandu....

ono što sam zaključio je da mi je note 2 ipak preveliki i da je prava veličina za telefon upravo s4. probao sam one reklamne fore i mislim da kad bih posedovao s4 ne bi ih koristio, skrolovanje očima mi se ne dopada jer ne skroluje brzinom koja meni odgovara + dosta mu treba da uhvati pogled + ako sklonite pogled ponovo treba da ga hvata i to dosta smara. voleo bih kad bi neki vlasnik s4 rekao da li stvarno koristi ovu opciju ili ne....

što se pauziranja pogledom tiče to funkcioniše. i skrolovanje rukama bez dodirivanja radi skoro savršeno, mada iskreno lakše je regularno da se menjaju tabovi i skroluje prstima nego da celom šakom menjaš tabove, tako da ne znam koliko je to realna i potrebna opcija, i koliko će je ljudi koristiti u stvarnom životu....

a što se tiče onih slika što govore, mislim da je to još jedno samsung marketing sranje. pa ako neko želi da ima zvuk u slici, zašto ne bi napravio klip, a ne sliku. da je to korisno davno bi bilo izmišljeno......

uglavnom onaj njuz članak što je neko okačio pre nekoliko strana odlično opisuje današnje marketing trikove s4.

da dodam da mi i note 2 poseduje gomile nekih marketing mogućnosti, koje sam koristio možda jednom ili nijednom, i da mi do sada nisu ni trebale, a jedini razlog što sam ih i koristio je da bih video kako rade. dobar primer za to je pisanje olovkom i prepoznavanje rukopisa.... pa tastatura je jednostavnija i mnogo brža da je pomišljati pisati poruku olovkom retardirano.

zbog ovih retardinarnih marketing fazona sledeći telefon mi neće biti samsung,

a što se samog rada telefona tiče, telefon radi savršeno tako da tu nema nikakvih problema. mada nisam primetio razliku u odnosu na moj note 2.....
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nista od tih novih funkcija ne koristim osim daljinca a i to cisto iz zajebancije :)
Skrolovanje ocima je posebno glupa funkcija.

E da, ona fora da pravis sliku sa obe kamere nije losa ako hoces da napravis neku zezalicu da posaljes nekom.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Na stranu zezalice, bitne stvari oba telefona rade vrhunski. Očigledno pokrivaju i ljude koji se samo igraju (ili qrče) telefonom. To nije razlog da se ne koristi ozbiljno.

Tapatalk HD
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Post od MilisaV »

pričam o svrsihodnosti samsungovih mogućnosti...

primera radi note 2 ima opciju da može da se podeli ekran na dva dela i na jednoj polovini recimo stoje poruke, a na drugoj yt. e ovu opciju sam koristio samo da bih demonstrirao ljudima kako to izgleda. možda bi mi nekad i zatrebalo ovo, ali samsung je ovu opciju ograničio samo na pojedine aplikacije, tako da ne mogu recimo pola ekrana da mi zauzima viber, a drugu polovinu kafanski podsetnik. čemu onda ova mogućnost.

druga potpuno nepotrebna aplikacija je grupno reprodukovanje.... to bi mi možda zatrebalo da sam tinejdžer koji bleji na klupici u parku pijem dvolitru, ali nekim slučajem imam samsung android kao i moji ortaci, i onda pustimo neki muziku svi zajedno.

međutim pošto imam 30 godina, i pri tome većina mojih prijatelja ne poseduje samsung, i ne blejim na klupicama, imam audio sistem kući, ova opcija bukvalno nikad nije ni zatrebala, a ne mogu da je obrišem....

ima tu još dosta samsung apk bez poente. mrzi me više da pišem.

ono što sam hteo reći šta se dobija kad se samsung ogoli od marketinških beskorisnih mogućnosti?

jak hardver? premium brend?

da danas kupujem telefon u srbiji moj izbor sigurno ne bi pao na neki od plastikanera iz samsunga, već bih sačekao da htc one dođe na neku normalnu cenu, i onda bih ga kupio. makar imam osećaj premiuma dok ga držim u rukama.

da živim negde u razvijenom svetu definitivno ih uzeo iphone5.
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ima i S4 opciju da podeli ekran ali se slazem da je nepotrebna funkcija.

A sa HTC One nemas bas toliki osecaj premiuma kako vecina misli.
Ok, jesu upotrebljeni bolji matrijali nego na S4 ali je i dalje daleko od iPhone-a.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

MilisaV napisao:ono što sam hteo reći šta se dobija kad se samsung ogoli od marketinških beskorisnih mogućnosti?
Dobiješ fizičko Home dugme, pa ne moraš telefon da otključavaš nekim dugmetom gore ili sa strane. Nekom nebitno, meni to dosta znači.

Još veća razlika je u kasnijoj neoficijelnoj softverskoj podršci. Pošto Samsung prodaje najviše telefona, za njih će se najpre pojaviti custom romovi i novije verzije androida. Kad to već ne rade sami proizvođači, ili mnogo kasne. Postoji i problem da se aplikacije najviše testiraju na najrasprostranjenijim telefonima i na njima će sigurno raditi kako treba, a na ostalima kako bude.

Mene je to delimično zakačilo iako imam Samsung, ali ne običan S već S+. Već za njega je mnogo manja podrška. I dešava se na Play storu da piše da aplikacija ne podržava moj telefon, iako ne postoji tehnički razlog. Izgleda da neki developeri testiraju aplikacije na manjem broju telefona, i onda stave da samo na njih može zvanično da se instalira.

Možda većini korisnika ove stvari nisu bitne, ali meni će bitno da utiču na izbor sledećeg telefona.
Odgovori