Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Re: Fiat 500L

Post od Misha »

crni napisao:mislim da se pravis englez, odlicno si me razumeo
Nemoj vise misliti,produzi dalje. :driving:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

onaj 500xl stvarno nesto ne izgleda lepo na slikama, ali ja sad ne mogu da se setim neke produzene verzije koja je lepsa od osnovne
pa ni 500l nije lepsi od 500
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Мислим да су га ове фелне значајно наружиле, замислите га са неким агресивнијим фелнама, као на реклами за 500Л...друга прича.
Ја сам више виђао 500Л док су га тестирали, свуда је било оних "облепљених", сада их у околини Јагодине уопште не виђам. У самом граду нисам видео још ниједан. :-|
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Re: Одг: Fiat 500L

Post od crni »

Da, felne i veci tockovi bi sigurno poboljsale stvari, a mozda i krovne sine, ne znam

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika

Fijat: “Šumadinac“ kreće ka Americi
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ek ... ka-Americi

U petak iz Bara kreće prvi brod sa automobilima iz Kragujevca namenjen tržištu SAD. Brod za Baltimor će isplovljavati jednom mesečno. Za evropsko tržište nedeljno 1.500 vozila

PRVI kontingent od 3.100 automobila „fijat 500L“ proizvedenih u najmodernijoj evropskoj fabrici u Kragujevcu u petak će isploviti Grimaldijevim brodom za američku luku Balitimor.

„Šumadinac“ specijalno pripremljen za najzahtevnije i najprobirljivije tržište automobila na svetu je prethodnih dana stigao teretnim vozovima iz Kragujevca na platoe luke Bar. Posle pojačanih mera kontrole u četvrtak je počeo i prvi ukrcaj na brod kojim će biti transportovan preko Atlantika posle dvonedeljnog putovanja.

- Potpuno smo spremni za ovako delikatan posao kao što je izvoz kontingenata automobila za Ameriku. Prema planiranoj dinamici iz luke Bar za luku Baltimor brod će isplovljavati, zasada jednom mesečno, kazao je za „Novosti“ direktor sektora za razvoj i tehničko-operativne poslove u „Luci Bar“ Deda Đelović.

Prema njegovim rečima, za evropsko tržište preko „Luke Bar“ se izvozi nedeljno oko 1.500 vozila, u proseku isplovljavaju dva broda sedmično. U luku Bar iz Kragujevca stiže desetak vozova nedeljno sa vozilima FAS. To je u skladu sa ranije predviđenom dinamikom izvoza „fijata 500 L“ preko ovog koridora. Po planu, Fabrika automobila u Kragujevcu će ove godine izvesti oko 99 odsto proizvedenih automobila, pa ne čudi ocena Evropske komisije da je Srbija zahvaljujući „fijatu 500 L“ izašla iz recesije i da je vozilo iz Šumadije motor naše privrede.

IZ BARA U SVET
KRAJEM februara ove godine, u AD „Luka Bar“ potpisan je ugovor o izvozu automobila „fijat“ 500 L“ iz fabrike FAS u svet, uključujući i SAD. Time je, posle četvrt veka, obnovljena eksportna ruta Kragujevac - Bar - SAD.

- Plan je da se proizvede između 110.000 i 180.000 vozila a tačan broj će zavisiti od zahteva tržišta - istakao je nedavno na Kopaoniku, generalni direktor FAS Antonio Ćezare Ferara.

Zbog povećane tražnje za automobilom „500 L“ i nedavno uvedene treće smene, u fabrici „Fiat automobili Srbija“ za dva meseca zaposlilo se više od 500 radnika.

- U „Karoseriji“ trenutno imamo 750 radnika, a u celoj fabrici umesto oko 2.500, koliko je bilo donedavno, sada radi 3.000, i to uglavnom mladih ljudi koji su prepoznali da je FAS vodeća u automobilskoj industriji - rekao je menadžer pogona „Karoserija“ Miroslav Iskrenović.

Plan je da do kraja ove godine bude zaposleno ukupno 600 novih radnika a sledeće još 800. Povećaće se i broj radnika u pogonima dobavljača za FAS kojih trenutno ima 1.200.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Stigao prvi 500L i kod mene u kraj, bas mu dobro stoji crvena boja.. :bravo:
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

I prvi udes u kom je učestvovao (slučajno i ne svojom krivicom). Sreća pa su svi živi.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/381927 ... -pet-osoba
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Zar nije Stilo bio?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Heineken napisao:Stigao prvi 500L i kod mene u kraj, bas mu dobro stoji crvena boja.. :bravo:
I ja ga danas videh u komsiluku, crveni sa belim krovom i onim lepim velikim alu felnama, ocigledno je visok nivo opreme. Izgleda prelepo ! :klanjamse: Vozio bih ga samo tako ali ne 1,4, ili neki turbo benzinac ili 1.6 TDI posto mislim da atmo preko 1.4 nema i da nece ni biti.
Poslednja izmena od Ogi u 10 Maj 2013, 21:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

i ja vidjam u kraju jedan, ali u prolazu, nikako da provalim gde stanuje. beli sa crnim krovom.
a juce sam video jedan na gazeli, italijanske table. skroz crn. ne zna se je li lepsi on ili riba koja ga vozi
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ogi napisao:
Heineken napisao:Stigao prvi 500L i kod mene u kraj, bas mu dobro stoji crvena boja.. :bravo:
I ja ga danas videh u komsiluku, crveni sa belim krovom i onim lepim velikim alu felnama, ocigledno je visok nivo opreme. Izgleda prelepo ! :klanjamse: Vozio bih ga samo tako ali ne 1,4, ili neki turbo benzinac ili 1.6 TDI posto mislim da atmo preko 1.4 nema i da nece ni biti.
Nema TDI u Fiatu. :-) Ima 0.9 Multiair i 1.3 i 1.6 Multijet.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

McGruja napisao:Zar nije Stilo bio?
Da, Stilo je bio u pitanju, slušao sam intervju sa taksistom koji je otpozadi udario tog Stila parkiranog u žutoj traci (bacio ga je na autobusku stanicu punu putnika)...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

nidza napisao:
Ogi napisao:
Nema TDI u Fiatu. :-) Ima 0.9 Multiair i 1.3 i 1.6 Multijet.
Da, to 1,6 Multijet. :) Koja je razlika kada smo vec kod toga ?

Nije valjda da ima samo 0.9 turbo benzinac ? Ima li taj kod nas ? Koji su motori na drugim trzistima.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ma ima motora ihaj-haj, recimo postoji i 1.4 MultiAir turbo benzinac sa 160 KS namenjen američkom tržištu...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kod nas zasad nema. Taj 1.4 sam sam fino zgazio hlu Bravu kog sam hteo da kupim (isti dan sam uzeo 159). Mnogo lepo ide tih 150 konjića, nema šta.

Tapatalk
Odgovori