pa ne poredim ga u 0-100 vec u elasticnosti u odredjenim stepenima prenosa, gde je na papiru motor inferioran sa svojih 200 i kusur nm prema 300 i vise nm kod dizela ( s tim sto opet menjac to ispegla, vec sam napisao poredjenje nm na tocku kod klija i megana dci sa 300nm )...Xepoj87 napisao: Dragane,takodje ne mozes porediti sportski auto sa 2.0 atmo motorom sa 200ks sa dizelima od oko 100-150ks... Da stavis nekog 250 CDI-ja,pa i da bude koliko,toliko pravedno...
A i tvoj auto je dodatno veoma lagan,sve je podeseno na odziv gasa,bolje sve od standardnih automobila...
sa druge strane elasticnost mi je u 5. kao kod gti u 6., a u 4. kao gti u 5., i zato mi je malo teze da prihvatim da gti mora da se za preticanja spusta po par brzina dole, jer znam koliko meni treba da preteknem kamion recimo u 4. 5. i 6. brzini, i koliko ostali koji krenu iza mene zaostanu posle par sekundi...
a i nije bas lagan, tezak je u kg isto kao i skoro pola metra duzi fokus. klio je prazan tezak 1240kg...
pored toga, ftj, je napisao, ako sam ga ja dobro shvatio da na 80 vozi na 2000rpm u 4. u normalnim okolnostima i da verovatno preko te brzine menja u 5. mozda sam ga ja lose shvatio...