Suzuki SX4 - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od dragan »

au ovo izgleda EKSTRA...

miso daj neke podatke :)
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Fino mu stoje i ovakvi farovi :)

Slika
Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sloba napisao:Glupo je što posle toliko godina proizvodnje nisu promenili smešu plastike od koje prave bočne lajsne. Čim se ne namažu par meseci, pobele kao da im je 30 godine. Sve ostale plastike na rubovima karoserije su puno kvalitetnije jer i bez tretiranja imaju boju i svežinu kao i prvog dana.
Postoji li neka preporuka za sredstvo? Turtle Wax?
Guglacu sredstvo za zastitu plastike (od spoljasnjih uticaja/suncevog delovanja), ali tipujem da vec imate iskustva :pivo:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Koristim upravo pomenuti Turtle Wax - Black in a flash. Probao sam i Arexons za zaštitu guma (pneumatika) i on isto odradi posao, ali je i efekat kraćeg veka.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Hvala :pivo:
Nadjoh u gelu i spreju, kao i OVAJ, ali je samo za spoljnu upotrebu, i samo za crne povrsine.
tresnjica
Reactions:
Pridružio se: 13 Maj 2013, 16:48

Re: SUZUKI SX4 1.6 GS 4WD by misha

Post od tresnjica »

Pozdrav svim vlasnicim i ljubiteljima SX4.
Trenutno sam u fazi kupovine auta. Glavni favorit mi je bas SX4 4wd. Imam u ponudi SX4 glx+ sa parking senzorima i metalik bojom, registrovan krajem januara 2013. i presao 300km po ceni od 11000eura. Vlasnik je ubrzo posle kupovine dobio posao u inostranstvu te se auto prodaje. Prodaje ga Euro sumar i daju garanciju od 3 godine na sve, bar tako tvrde u salonu. Takodje je i registrovan do januara 2014. Sve to me privlaci da ne propustim ovu priliku. Citajuci Vasa iskustva na forumu svi su prezadovljni. Medjutim, na hrvatskim forumaima sam naisao i na neka losa iskustva gde su ljudi imali problema sa pogonom 4x4, ili npr. motor je otisao posle 100 000 km. Voleo bih da se javi neko ko je presao sa ovim autom vece kilometraze, 100 000 i vise km, pa da napise iskreno o svojim utiscima. Pomozitemi da se odlucim i konacno prelomim u vezi ove ponude!!!!!!!!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Dosta sam siguran da niko sa foruma još nije ni blizu toj kilometraži, ali sačekaj da se sami jave.
Finansijski je ponuda više nego dobra.
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

joj, ja sam tek na 4.000,
kada sam se ja interesovao - I ja sam naišao na hrvatskom forumu na jednog nezadovoljnog (letva volana...) to je bilo 2006 kad se pojavio SX4, ali je to izgleda bio usamljen slučaj a i možda su to na početku neki propusti koji su kasnije korigovani. (bar se nadam :mrgreen: )
Neke sitnice I kritike koje sam čitao pre kupovine - nisam primetio na mom autu (onaj iz Carbuyer je drndao onaj pretinac ispre suvozača - kao da je od kartona) to su možda neke stare greške... ;)

Ali ček da se dr Misha javi... sve će ti biti jasno :presrecan:
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
tresnjica
Reactions:

Post od tresnjica »

Verovatno da nema niko sa tako velikom kilometrazom, ali slobodno napisite ako znate za nekoga ko je imao i neko lose iskustvo. Malo mi cudno da svi imaju samo reci hvale za ovo vozilo. Ova ponuda mi zaista deluje primamljivo, mada nije mi lako da prelomim jer za mene ovo ovo i nisu bas male pare. Plan mi je bio da kupim nesto do 10 000e, e sad nekako bih se uklopio i u ovih 1000e vise i to je stvarno maximum.
Cuo sam iz proverenih izvora za jedno lose iskustvo sa zadnjim diferencijalom. Medjutim, vlasnik tvrdi da je do kvara doslo jer je ulje iscurilo iz diferencijala, on takodje sumnja da je to propust sa prethodnog servisa, da su mozda cak proveravali nivo ulja i verovatno zaboravili da zatvore ili sta vec. Jednostavno do kvara je doslo 2000km posle servisa. Kad im je vlasnik zapretio tuzbom u servisu su spustili cenu popravke na 90 000 dinara. Naravno oni su tvrdili da je ulje iscurilo jer je otisao semering. Taj vlasnik je presao oko 65000km i to mu je jedina zamerka. Mada on je ubedjen da je to greska servisera.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

ako ce ti pomoci, ja sam presao 4600km i da ponovo kupujem auto ovo ne bi bio moj izbor.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
tresnjica
Reactions:

Post od tresnjica »

crni napisao:ako ce ti pomoci, ja sam presao 4600km i da ponovo kupujem auto ovo ne bi bio moj izbor.
Ovo je vec ozbiljna kritika na racun SX4. Ako nije problem, obrazlozi mi razloge tvoje konstatacije.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pročitaj šta pišu Crni i Misha, saberi, podeli sa dva i dobićeš hiruški precizan odgovor koliko je dobar SX4. :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

:kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

pa znas sta, nije to nista katastrofalno, ali ja prosto nisam odusevljen kao pojedini vlasnici.
evo nekih stvari koje mi se ne svidjaju:
- smanjena preglednost zbog prednjeg stuba. kad skrecem na levo moram jako da se nagnem da slucajno ne bih pokupio nekog pesaka.
- ergonomija sedista. ne prijaju mi, nikako udobno da se smestim. mogla bi biti tvrdja. ovako mi odaju utisak brzog propadanja. stof jako ruzan.
- tvrd, jako tvrd auto. na neravninama volan hoce da izmakne sto je jako opasno
- auto dobro ide, naravno bolje od punta kojeg sam prethodno imao,ali nikako nemam utisak da imam 1600cc i 120ks. buka nije dovoljna da imam taj osecaj moci ispod sebe
- da, buka je u nekim momentima nesnosljiva...moram da gasim radio jer nema nikakvog smisla drzati ga upaljenog
i tako, nisu to neke mane, ali uvek kad prodjem pored nekog auta koji mu je bio konkurent u vreme kupovine, pomislim da li za se presao? da li sam trebao uzeti bas sx4?
nisam ja neka paljevina na automobile, meni on sluzi a ne ja njemu, tako cu ga voziti par godina, ali i kad ga prodam sigurno cu ga brzo zaboraviti.
Sloba napisao:Pročitaj šta pišu Crni i Misha, saberi, podeli sa dva i dobićeš hiruški precizan odgovor koliko je dobar SX4. :D
sjajan odgovor...bravo :doubleup:
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Odgovori