Suzuki SX4 - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od crni »

tresnjica napisao:Spoljasnjost kod SXa mi je malo neobicna, ali simpaticna, u svakom pogledu vise nego prosecna. Naravno veliki plus je i 4WD. U stvari jedino sto me brine je, kakav kvalitet se dobija za te para. Da napomenem za mene ne mali novac.

Jos da napomenem, da mi je druga opcija ako me ne ubedite za SXa, punto klasik na gas. Iako punto po opremi nije ni blizu Suzukiju. Ali mislim da je mnogo jeftinija varijanta za eksploataciju.
Meni je spoljsnost prosecna, ima mnogo lepsih automobila. Pre sest godina bio je veoma zanimljiv ali danas je prosek.
Nego, ja te slabo razumem. Mislio sam da iskljucivo zelis 4x4 pogon a sad spominjes punta na gas. Zasto onda ne bi kupio sx4 2wd, sta ce ti 4x4? Za deset soma nema bolje ali za 12 se svasta moze kupiti

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od Bax »

Pogledaj i Astre H, one mogu oko 10.000e da se uzmu, ima svoje kvalitete.
Mi vozimo dve Astre G, iz prethodne generacije, obe su oko 70.000km, bez reklamacija do sada.

Punto ti je raspad auto za Opela i Suzukija. Jedino ako malo prelazis, pa ti je svejedno...

Ja sam uzeo novog Punta, taj koji bi sad uzeo, bio bi vec preko 2 godine lagerovan, racunaj da je sigurno nesto u startu propalo, a sa garancijom vodis bitku....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Tresnjice ako zelis 4X4 kupi SX4 GLX+ 4WD,jer neces pogresiti. Bolji 4WD crossover ne mozes kupiti za taj iznos. Velika vecina vlasnika 2WD verzije mi je rekla da bi izabrala 4WD,da su ga mogli priustiti. Sigurnost koju pruza tokom voznje je meni dragocena,sto po suvom,sto po blatu i snegu (pojedini forumasi su se u to licno uverili). Do sada sam imao dosta situacija kada mi je bio potreban 4WD (izlazak sa zavejanog parikinga,odlazak na vikendicu i divlje plaze u Grckoj) . Moj ti je savet da svakako obavis test voznju a zatim odluci sta zelis i sta ti vise odgovara.

Sa druge strane,posto vidim da spominjes Punta,moja preporuka je novi Sandero. Odlicna oprema za slicnu sumu novca a po meni je mnogo bolji izbor od Punta. http://www.dacia.rs/download/cenovnik_d ... ero_rs.pdf
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

misha napisao:Sa druge strane,posto vidim da spominjes Punta,moja preporuka je novi Sandero. Odlicna oprema za slicnu sumu novca a po meni je mnogo bolji izbor od Punta. http://www.dacia.rs/download/cenovnik_d ... ero_rs.pdf
:doubleup:
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
tresnjica
Reactions:
Pridružio se: 13 Maj 2013, 16:48

Post od tresnjica »

Novi sandero ji stvarno dobar i u mom je cenovnom rangu. Upravo sam razgovarao sa njihovim prodavcem. Ceka se oko mesec dana na isporuku, u osnovnom paketu nema radio i doplataje je 300e a za maglenke je 130e. A iznenadio me da ima i ESP u osnovnom paketu. Izgleda da ako odustanem od 4WD odluka ce pasti na sandera. Nazalost, bitna mi je i cena eksploatacije, a kod SXa je izgleda prilicno visoka za mene.
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

tresnjica napisao:Nazalost, bitna mi je i cena eksploatacije, a kod SXa je izgleda prilicno visoka za mene.
Visoka cena eksploatacije ? Da li si upoznat sa cenom redovnog odrzavanja ? Motor SX4 je pogonjen lacem,tako da ne postoji veliki servis a cena malog servisa je 100e. Bajker i Sloba su presli oko 50.000km a radili su samo redovan servis,mislim da gresis.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

izvinjavam se ako je vec pomenuto u temi ali ja tek sad vidim identicnost izmedju zukija i sedici:
Slika Slika Slika Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nije samo slicnost, vec je isti auto.

TT
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od crni »

Novi sandero, kao i stari je kanta. Kupovati rumuna pored japanca za iste pare je suluda rabota, ali tvoje pare tvoja odluka

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Slazem se, treba kupiti nesto krsteno, kad vec moze za male pare.
Sandero dizel je 2500 evra skuplji od Punta dizel, ili 25 posto, sto je velika razlika za sirotinjska kola...
Sandero nema pocinkovano karoseriju, i to je auto koji je da se izvoza za 3-5 godina, a ne da traje bez problema godinama..
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Uz sve dužno poštovanje ljudi koji vole i voze Dačiju mislim da je ipak nepristoja ponuda upoređivati Suzuki i to SX4 sa Sanderom.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

SX4 je best buy, tu nema govora. Bez obzira na sve mane koje mu se mogu pripisati, ipak je u pitanju vrlo kvalitetan i pouzdan automobil. Mora se imati u vidu da je to automobil B segmenta, samo malo drugačije konstruisan, te pruža više mesta u kabini, a manje u prtljažniku. Tako da mnoge od tih mana su normalne za automobil B segmenta, a posebno što je SX4 i po konstrukciji mini SUV-a drugačiji od klasičnih automobila B segmenta, pa tu mora biti razlika.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kada ste već pomenuli Punta Classic..

Realno, njemu je sada cena niža za skoro 2.000 evra nego kada ga je većina nas kupovala (ako ga uopšte uspete naći, jer vidim da ga neki dileri više i nemaju u ponudi, recimo Stojanov), a za te pare mogu bez problema da se zamene sve 4 letnje gume, uzmu 4 zimske, sve kompletno "prečešlja" i dotera (zbog tog dvogodišnjeg stajanja na placu) i da ti ostane para za vozanje ola-la... tako da to uopšte nije loša opcija za nekog ko traži što ekonomičniji auto. No, obzirom šta se sada nudi za koje pare i ja bih dobro razmislio da li bih ga ponovo uzeo. Zbog ekonomičnosti, male potrošnje, niske cene održavanja - sigurno da, ali zbog svega ostalog - ne. Verovatno bih radije gledao 500L ili nešto drugo.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Off topic
Ima ga na placevima po Beogradu. Pre neki dan sam video u crnoj boji više komada
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Na sajmu je bila Micra 1,2 za neke male pare, ima tu super autica, a medju njima je svakako i SX4, i Astra H, ako zelis malo veci auto.

Odrzavanje neko, van redovnog je preskupo za sve...
Odgovori