Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: Ne brže od života!

Post od samo polako »

Mislim da su novinari i preneli tačno info samo nisu dalje analizirali kako je on došao do tog podatka.
Dakle ako je satelitski snimio poziciju, zatim prema zapisniku pozicirao kola i žrtvu, izračunao kojom brzinom se vozilo krenulo, trag kočenja itd itd mogao je da dođe do tih podataka.

Razmišljam ne tvrdim da je tako...
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Upravo tako. Postoje programi u koje se unose svi podaci i merenja i dobije se simulacija nezgode.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Novinari toliko glupo prenesu vest da to zvuči besmisleno, a veštaci uvek rade po istom šablonu i nikad ne izlaze na lice mesta tokom uviđaja jer ih sud angažuje mnogo kasnije.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Normalno. Na lice mesta izlazi javni tuzilac(mada u praksi ni on ne mora da izadje, vec moze da ovlasti pandura da vrsi uvidjaj umesto njega) i uvidjajna ekipa, a vestaci analiziraju saobracajnu nezgodu i mislim da izlaze na rekonstrukciju.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Izlaze na rekonstrukciju ako se vrši, ali je to jako retko.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Kad izlazi j.tuzilac na uvidjaj? Valjda istrazni izlazi, tj u praksi bi trebao ali to najcesce radi policija.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ma sve je to ok al kakvi sateliti??

Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

google maps :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

E sad si me zbunio, znam da se sa novim zakonom promenilo lice koje vrsi uvidjaj, dal je javni tuzilac ili istrazni sudija, nisam siguran. Pogledacu kad dodjem kuci.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Koliko sam ja upoznat sa time, sada javni tuzilac vrsi uvidjaj, a ne istrazni sudija.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Slika je od zimus
:o
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Momci buni vas to što se kod nas primenjuju paralelno i stari i novi ZKP, a vi učite samo novi, a po vestima vidite kako se radi po starom.
Stari se i dalje primenjuje u osnovnim i višim sudovima i po njemu izlaze i istražni sudija i tužilac. Ovo se odnosi na smrtne saobraćajke. Tužilac je komandant policiji i izlazi u tim svojstvu, a istražni sudija izlazi jer je jedini koji može da naloži obdukciju. Kad se ne radi o smrtnoj saobraćajki nda uglavnom ne izlazi niko jer policija ima ovlašćenje da odradi sama.
Po novom ZKP-u koji se primenjuje samo u specijali istražni sudija više ne postoji, već sve radi tužilac.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

cozmo napisao:Jutros kod 11. aprila naleteh na dva lancana sudara, na autoputu. Jedan sudar se desio zbog drugog sudara, a bogami strahovito sam morao da kocim (zadimile mi se gume), sva sreca lik ispred mene je isto dobro odreagovao inace bi se skrljali. Doduse, ja uvek drzim rastojanje za svaki slucaj. Vozio sam 70. Jos kisa i klizavo. To je ustvari onaj nadvoznjak koji ima upozorenje za klizav put. Ja tu uvek usporim. Eto zasto treba postovati ogranicenja. Da smo vozili preko 100 kao sto svi voze tuda, ne bi izbegli i zalepili se na ta 4 vozila otpozadi. Polako obidjemo taj sudar, a ispred, 100-200m dalje jos par vozila i jos uvidjaj u toku :glavomuzid: :kuku: Cim padne kisa eto belaja...
Ja zamalo da najebem u suprotnom smeru jer je idiotima palo na pamet da koce, da bi bolje videli sta se desilo :uf:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

paja napisao:Momci buni vas to što se kod nas primenjuju paralelno i stari i novi ZKP, a vi učite samo novi, a po vestima vidite kako se radi po starom.
Stari se i dalje primenjuje u osnovnim i višim sudovima i po njemu izlaze i istražni sudija i tužilac. Ovo se odnosi na smrtne saobraćajke. Tužilac je komandant policiji i izlazi u tim svojstvu, a istražni sudija izlazi jer je jedini koji može da naloži obdukciju. Kad se ne radi o smrtnoj saobraćajki nda uglavnom ne izlazi niko jer policija ima ovlašćenje da odradi sama.
Po novom ZKP-u koji se primenjuje samo u specijali istražni sudija više ne postoji, već sve radi tužilac.
Nisam znao da se primenjuje samo u specijali, mislio sam da još nisu krenuli s njim uopšte. Profesor mi reče eventualno od oktobra ali i to je pitanje. Doduše ja kada sam ga pitao nisam odvajao sudove po funkcionalnoj nadležnosti, pitao sam uopšteno kada počine primena novog ZKP.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Primenjuje se novi u specijali od 15.1.2012.godine, a kad će u ostalim sudovima to je pitanje. Pa znaš da u specijali tužilaštvo vodi istragu.
Odgovori