Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

Ccccc...

Tapatalk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od methane.master »

Evo upravo sam se prvi put družio sa HTC One. Za moj ukus, dizajnerski dopadljiviji od S4, prijatnije leži u ruci i urađen je od boljeg materijala. Prodaja počinje ove nedelje, a preko operatera sledeće. Cena u slobodnoj prodaji bi trebala da bude 790e. Uvoznik Comtrade.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Nerealna cena...bice oko 550-600.

Meni danas stigla Lumia 820 sto sam kupio pre neki dan.
Telefon je perverzija i odlicna alternativa skupljoj 920.
Manji je i laksi od njega a meni i zanimljivije dizajniran.
Hardver je skoro isti kao na 920 a najveca razlika je u ekranu koji je kod 820 manje rezolucije i AMOLED za razliku od LCD-a kod 920.
Ima manje interne memorije ali za razliku od 920 postoji mogucnost prosirenja sa micro SD karticom.
Kamera je malo manje rezolucije 8 MP (kod 920 je 8.7) i bez opticke stabilizacije ali pravi odlicne slike.
Realno najveca mana je losa (VGA) prednja kamera dok za ostalo nemam apsolutno nikakvu primedbu.

Posle sat vremena podesavanja uzmem S4 i skontam koliko je spor u odnosu na Lumiu :kezo:

Svaka preporuka za nekog ko nije zavistan od Androida :)
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Au! Za mene je onda definitivno Lumia! Sad cu da potražim klipove sa Lumia 928, navodno se pojavio nekoliko ...

Sent from my Sirona C1 treatment center
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Floyd napisao:Nerealna cena...bice oko 550-600.
Možda tamo. Ovde gazda Vesa verovatno mora da vozi Bentley na veliki servis, pa otud i cena. :uf:
Širim haos!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma moze on i 1800 da trazi ali ne znam kome ce prodati po toj ceni jer ce uskoro drugi prodavci nabavljati po realnom cenama.
U DE je 600 a ovde 560 zbog manejeg PDV-a.

Stevo, 928 je americka verzija koju su radili samo za Verizon (jedan provajder) i nece je biti regularno u Evropi.
Internacionalna verzija ce se zvati 925 i trebalo bi da je zvanicno predstave danas.
Navodno ce biti u kucistu od aluminijuma sa boljim ekranom ali manje interne memorije nego 920 dok ce ostali hardver biti nepromenjen.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Evo i nove Lumie zvanicno :)

Slika

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_925 ... s-6030.php

Odlican upgrade 920-ice :bravo:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Nije loše, fino izgleda. Dosta je lakši od 920 i time su izbili jedan od dva glavna argumenta protiv kupovine 920, a sada postoji opcija za one koji vole osećaj metala pod prstima.

Očigledno da još imaju problem da upare pravi Pureview sa wp8. Izgleda da će pre da izađe wp8 konkurent za Note nego ta babaroga sa 41 megapiksela.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ja se nadam da ce Nokia da se vrati na staze stare slave , jer imao sam i iPhone i Android i opet sad na iPhone,al mi u najlepsem secanju od mobilnih telefona ostala Nokia (N95 8GB bila bukvalno neunistiv telefon , i N93i sam isto dugo koristio bez problema).Sad sam na iPhone 5 i odusevljen sam baterijom koja mi traje 3,4 dana bukvalno (video TheWickerMan u subotu usage na telefonu).
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Aj i ja da nesto pohvalim, budzet Android telefon ZTE Skate sa 4,3 inca ekranom je usao u drugu godinu upotrebe. Nikad problemi, radi sve odlicno, lako se budzi i postaje znatno brzi nego out of box.

Za razliku od njega cuo sam da je naslednik ZTE Mimoza blagi uzas od telefona, jako nepouzan i kvarljiv....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

starac vujadin napisao:Očigledno da još imaju problem da upare pravi Pureview sa wp8. Izgleda da će pre da izađe wp8 konkurent za Note nego ta babaroga sa 41 megapiksela.
Mislim da polako probijaju led sa WP8 a kad ga budu popularizovali onda ce da izbacuju jake modele sa jakim cenama.
Milos napisao:N95 8GB bila bukvalno neunistiv telefon
Imam jednu koju sam kupio 2008. i jos uvek je u funkciji kao drugi telefon.

Nego imam jedno pitanje za android experte...skinuo sam Navigon 4.8 i nikako nece da mi se instalira. Stigne do 40% (nekad malo vise) i pukne. Koji je problem?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Probao sam danas u radnji S4...
Ja samo ne znam da li su oni koji u testovima kazu da je ekran bolji ali ne nesto mnogo u odnosu na s3 slepi ili sta je problem!!!
Ekran je najbolji ubedljivo koji sam ikada video. Moj N2 ekran je osramocen i potucen do nogu.

Telefon je zapeo par puta dok sam ga koristio sto mi se ni najmanje ne svidja te je N2 i dalje brzi od njega.... totalno razocaravajuce.

Htc One naravno ni od korova nema te njega jos nisam uspeo videti...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

HTC One sam video samo u swisscom shop-u...

p.s. Resio sam problem sa Navigon-om...probao malopre jos jednom i instalirao se :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Bolji je iGo...
Floyd
Reactions: