Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Ne brže od života!

Post od nidza »

Saša napisao:... Ma, bitno je samo da je sa detetom sve ok, pa šta bude. :)
Tako isto i nju uteši. Siguran sam da se mnogo gore potresla nego dete. Ja sam zato za parking senzore na svim kolima - pomislite samo na moguće epiloge kad su deca u pitanju.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od Saša »

Ovde ne bi pomogli jer se radilo o deliću sekunde, dete nije gledalo, iskoračilo sa trotoara, ona prolazila i eto. Nije mogla da ga uoči jer je bilo praktično sa strane. Na Avensisu imam senzore no u ovakvim situacijama (prolaznici usko pored auta) samo pište kao blesavi pa posle nekog vremena više i ne reguješ na njih.

Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ma dobro, to sa strane nije kobno, unazad je kritično, pogotovo što su kola sve nepreglednija. Dete nema šanse da vidiš u bilo kom guzatom autiću.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Saša šta je bilo u policiji?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od Grujic »

Saša napisao:Može, ali se uvek vidi da je čukano, ružno izgleda. Par hiljada zamena i teraj dalje.

Tapatalk
Nezgodno je što koliko znam ne može da se dobije druga ista, znači mora sve komplet (tablice, nalepnica, saobraćajna) a na cenu svega doda nakaleme neku taksu za oštećene/nestale tablice...
Tako da bolje da se stara ispravi koliko god može...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

paja napisao:Saša šta je bilo u policiji?
Supruga je tamo dala/napisala izjavu šta je i kako bilo (otišla taksijem, nije mogla da vozi), a popodne je došla do nas i patrola policije da slikaju auto. Naravno - nije bilo šta da se slika niti da se vidi, samo je bio sklopljen retrovizor prilikom nezgode, jer je njegovim vrhom zakačila ruku deteta u prolasku. Rekli su nam da su ih posle telefonom zvali i roditelji deteta - odveli su devojčicu dva sata kasniije posle događaja u hitnu da je pregledaju (verovatno da evidentiraju povredu - ako je uopšte i ima). Miriše mi da će da traže odštetu/pare od osiguranja. :ccc:
Inače, devojčica je par minuta posle svega otišla sa mesta događaja (vodeći mlađu sestru za ruku), a moja supruga je ostala tamo sva unezverena jer nije znala šta da radi. Sve je to videlo nekoliko roditelja (koji su digli frku, misleći valjda u prvom trenutku da će pobeći sa mesta događaja), te portir škole. To dete inače ide u četvrti razred i u tom trenutku nije išla u školu već je vodila mlađu sestru u vrtić (!?). Ovo je iznenadilo policajce jer su im to roditelji izgleda prećutali (pustiti dvoje male dece same napolje - pritom starija vodi mlađu u vrtić - neverovatno, ali ajde, dobro).
Kažu da su pregledali snimak nadzorne kamere i da se na njemu vidi kako je mala iskoračila sa trotoara i u tom trenutku je supruga malo zakačila retrovizorom i odmah stala, izašla i pogledala šta se desilo. Olakšavajuća okolnost je i što se sama javila u školu i ostavila kontakt podatke. Inače, da ih nije ostavila - kažu da je verovatno ne bi našli (!?) i pored snimka sa kamera. Rekli su nam na kraju da neće pisati prijavu već neki izveštaj o nezgodi, a onda sudija odlučuje ima li elemenata za prijavu ili ne. Videćemo šta će od toga na kraju još ispasti... :kuku:
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Meni juče dete istrčalo ispred auta. Stižem kući, vozim po naselju gde živim i zato što znam da ima puno dece, vozim u prvoj-drugoj bez gasa. Mališa izlazi između kola, staje na sred puta, silazi sa bicikla koji ostavlja na sred puta, stavlja prst u usta...gleda me i smeje se. :think:
Sale, ne znam šta da ti kažem.... :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ništa nego otvorite četvore oči i veoma pažljivo, delić sekunde je potrebno da vam se sve preokrene... :kuku:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Ne brže od života!

Post od Floyd »

Ma i nekulturna su deca tamo a o saobracaju pojma nemaju. Ja sam gledao svojim ocima pre par godina u BG kako se klinci ispred skole "igraju" tako sto se sakriju iza parkiranog auta i onda istrcavaju automobilima koji se krecu po ulici...a posle se smeju kao debili. Dok jedan covek nije zaboo kocnicu, izleteo napolje, uhvatio ih za usi i pravo u skolu.

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja sam tako mogao da izgazim dve devojcice kada sam vozio u SM jer su rolerima izletele na put na cisto crveno njima. Bilo je jako blizu. Inace je auto mator, sva sreca nije se zaneo i kocnice su ok bile. Kad sam stao, samo se smeju, kao da se nista desilo nije. Sta da ti kazem Sasa, ovde ko postupi korektno ispadne najveci debil, tradicionalno. Puno srece.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Saša napisao:
paja napisao:Saša šta je bilo u policiji?
Supruga je tamo dala/napisala izjavu šta je i kako bilo (otišla taksijem, nije mogla da vozi), a popodne je došla do nas i patrola policije da slikaju auto. Naravno - nije bilo šta da se slika niti da se vidi, samo je bio sklopljen retrovizor prilikom nezgode, jer je njegovim vrhom zakačila ruku deteta u prolasku. Rekli su nam da su ih posle telefonom zvali i roditelji deteta - odveli su devojčicu dva sata kasniije posle događaja u hitnu da je pregledaju (verovatno da evidentiraju povredu - ako je uopšte i ima). Miriše mi da će da traže odštetu/pare od osiguranja. :ccc:
Inače, devojčica je par minuta posle svega otišla sa mesta događaja (vodeći mlađu sestru za ruku), a moja supruga je ostala tamo sva unezverena jer nije znala šta da radi. Sve je to videlo nekoliko roditelja (koji su digli frku, misleći valjda u prvom trenutku da će pobeći sa mesta događaja), te portir škole. To dete inače ide u četvrti razred i u tom trenutku nije išla u školu već je vodila mlađu sestru u vrtić (!?). Ovo je iznenadilo policajce jer su im to roditelji izgleda prećutali (pustiti dvoje male dece same napolje - pritom starija vodi mlađu u vrtić - neverovatno, ali ajde, dobro).
Kažu da su pregledali snimak nadzorne kamere i da se na njemu vidi kako je mala iskoračila sa trotoara i u tom trenutku je supruga malo zakačila retrovizorom i odmah stala, izašla i pogledala šta se desilo. Olakšavajuća okolnost je i što se sama javila u školu i ostavila kontakt podatke. Inače, da ih nije ostavila - kažu da je verovatno ne bi našli (!?) i pored snimka sa kamera. Rekli su nam na kraju da neće pisati prijavu već neki izveštaj o nezgodi, a onda sudija odlučuje ima li elemenata za prijavu ili ne. Videćemo šta će od toga na kraju još ispasti... :kuku:
Probaj da iz škole uzmeš jednu kopiju snimka za svaki slučaj. Iz tvog opisa ne vidim šta bi bila ženina odgovornost, al policija i ja često ne mislimo isto.
Meni se nekad davno desilo da mi je čovek izleteo sa trotoara i udario u suvozačka vrata i polomio retrovizor. Bukvalno je utrčao u moja suvozačka vrata na sred prometne ulice.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Licno mislim da policija ovde nece praviti problem. Sto se njih tice, nije nista zgresila niti se ista ozbiljno desilo. Tu veci problem mogu da budu roditelji, ako su neka stoka, pa krenu da izmisljaju neke povrede itd. da bi izvukli nesto.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Roditelji mogu da traže pare od osiguranja, a osiguranje neće da im isplati ništa ako se ne vodi postupak. Izjava policije da oni neće ništa da pišu već će sudija odlučiti je nebuloza. Prijavu piše policija ili eventualno šalju tužilaštvu da odluči šta i kako, al pošto sigurno nema elemenata krivičnog dela ne vidim šta bi tužilaštvo ovde moglo da radi.
Ovde je dete krivo.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Oni su policiju pozvali, takodje su registrovali povrede povodom udesa.
Sad ce da se radi zapisnik, po kome ce da se vidi da li je supruga napravila neki prekrsaj, ako jesto, moguce je da ce je zvati na krivicnu parnicu jer je u udesu bilo povredjenih.

E sad ako tu nema pesackog, i slicno, ne znam za sta bi mogla da bude kriva?

Roditelji ce novac dobiti od osiguranja tvoje supruge, e sad njoj moze da sa zakomplikuje sve to jer ima povredjenih u udesu,
na sta se meni cini da ide druga strana.

Mada dobra je svar sto ja, ne vidim koji je prekrsaj napravila.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Dobra stvar je što postoji snimak
Odgovori