Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Ne brže od života!

Post od ftj »

@Bax

Valjda mora lekar da konstatuje barem lakše telesne povrede da bi se vodilo kao da ima povređenih, što verujem da nije bio slučaj.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

dragan napisao:
Rakhil napisao:Crnce svuda ugnjetavaju :mrgreen:

Malopre idem kroz milutina milankovica, I vidim Fabiu koja je cuknula belu Cupru otpozadi.
Slika

decko je baksuz, nije prvi put... steta za auto, prelep je...
Verovatno su se zaleteli da uhvate semafor, pa je neki pešak banuo pred njih. Na ovoj raskrsnici baš zbog toga imam procentualno najčešću želju da nekog bijem. Od 3 prolaska barem jednom moram proći sa najmanje sirenom i spominjanjem familije kroz otvoren prozor :rofl:

Kad semafor pusti zeleno, uvek se nađe neki frajer koji od buvljaka skreće levo ka Tošinom bunaru i onda potopi gas da bi izleteo pre ovih koji mu kreću u susret.
Baš sam prekjuče naterao jednog mamlaza u Scenicu da se vrati u rikverc, pun gas i blokirao me, stao popreko i ne mogu pravo - a on čeka gomilu pešaka da prođu.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

paja napisao: Meni se nekad davno desilo da mi je čovek izleteo sa trotoara i udario u suvozačka vrata i polomio retrovizor. Bukvalno je utrčao u moja suvozačka vrata na sred prometne ulice.
Meni se desilo da sam proglasen krivim zato sto je baba pala sa bicikla "jer se uplasila kada je videla moj auto ispred nje". Nit' je bilo kontakta, nit' smo bili blizu, ja skretao ulevo preko pesackog prelaza, a ona vozila bicikl tuda (tj tek je nailazila sa nekoliko metara razdaljine i imala nameru da ide tuda). Bitno je da se taj "osteceni" dere, dize dzevu, zove hitnu, policiju... i vozac je najeb'o. Ja dobio novcanu kaznu i 2 god uslovno. Nizasta! Ej, "uplasila se kada je videla, pa je pala"... Baba koja u klompama vozi bicikl. Jos se drala na mene. Nije joj ni qrac falio. Mogu misliti sta bi bilo da sam je udario autom ili dovoljno da je bilo kontakta nekog. Verovatno bih ovo kucao iz prdekane. :nonono:

Ako roditelji klinke budu navalili, ja sam ubedjen da ce i dobiti pare od osiguranja i da ce Sasina supruga (kao i ja) biti kaznjena na neki nacin. Ljudi su spremni da lazu i uniste tudjih godinu-dve zivota zarad 100.000 din ili koliko vec. ("nije Sloba kriv - mi smo govna")
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Kad smo kod baba na bicikli, jedna mogla da me udari na pesackom. Kola stala, a baba pici na mene. Ja joj kazem "Alo baba, pesacki, zakon vazi i za bicikle, ne samo za kola" A ona me pogleda i smejulji se. :ccc:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Tex, pa kakav je to sudija koji tako sudi? :glavomuzid: Ako je već hteo nekoga da kazni zbog "saobraćajne nezgode u kojoj je bilo povređenih", onda je trebalo da kazni tu babu!

Inače, ako padnete sa svog bicikla/motora, ako vas ujede sopstvena životinja, itd. nikada ne idite kod lekara, jer će on to morati da prijavi policiji/inspekciji i bićete kažnjeni kao izazivač nezgode/vlasnik životinje.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od Saša »

Uzećemo snimak obavezno. Postoji pešački prelaz tu kod ulaza u školu, ali se ovo nije desilo bukvalno na njemu već par metara dalje. Devojčica je hodala (uskim) trotoarom vodeći za ruku mlađu sestru, a moja supruga je u tom trenutku htela baš tu da se zaustavi (da pusti iz auta našu ćerku da izađe). Devojčica je na kratko jednom nogom sišla sa trotoara, moja supruga je u tom trenutku naišla, okrznula je retrovizorom i bukvalno odmah stala. Izašla je napolje, otišla do devojčice, pregledala je, pitala može li da podigne ruku, da je ispruži... Na snimku se navodno vidi kako joj podiže ruku, pregledava je i sve ostalo. Mala se uplašila, rasplakala, rekla da je boli ruka, no par minuta posle toga je rekla da mora da ide i jednostavno otišla (zakasniće valja da odvede sestricu u vrtić)...
Pošto je supruga otišla u školu, rekla šta se desilo i ostavila podatke - pretpostavljam da su oni zvali policiju, a možda kasnije i roditelje. Roditelji su onda malu odveli na pregled u hitnu i takođe pozvali policiju. Ostalo znate.
I meni se sve čini da će roditelji da dižu frku i traže pare, ali videćemo.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Uvek se ti nadje neko uganuce kontuzija i sl. Znam ljude koji to foliraju zbog para. Mazne se tu koja 1000 evra, relativno lako.

A pazi sad moje iskustvo. Ja znam da tip nije dobio otstetu od osiguranja jer sam pratio moju polisu oko godinu dana, ali mene su ipak zvali na krivicno, iako je simulirao.

U mom slucaju bilo je dovoljno da dodje po njega hitna pomoc. Mada ima tu mnogo finesa, sve zavisi od tih ljudi koliko su verzirani.

Sa druge strane ima toliko slucajeva zastarevanja...

Aj i ovo da ti napisem sto se tice tvoje supruge, racunaj da ce joj u najgorem slucaju ponuditi nagodbu, bar je tako bilo meni, a i mom drugaru pre mene.

To je neka vrsta izbegavanja krivicnog procesa, i svodi se na uplatu love u dobrotvorne svrhe...
Ako ima osnova za prekrsaj, pitanje te zebre, potom mogucnosti parkiranja na tom mestu...

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

snork napisao:Tex, pa kakav je to sudija koji tako sudi? :glavomuzid:
Zena sudija. Kaze jeste sve je tako, sve super, ALI ja sam morao predvideti da ce u jednom momentu ona zeleti da krene biciklistickom stazom. Iako je utvrdjeno i vestacenjem da sam isao oko 20km/h, iako sam imao svedoka, iako je nisam ni pipnuo, iako je babina izjava skroz odbacena jer je ona rekla kako sam "isao jako brzo i udario je prednjim delom", iako je policija utvrdila da nema ni ogrebotine na autu (jos mi pandur na uvidjaju kaze onako u brk "ova baba nije bas bazdarena"). Dzabe sve. Jebeni biciklisti i pesaci nisu NIKAD krivi.
Jos je i nesto muckala sa povredama. Prvo konstatovane lakse, pa posle 2 nedelje otisla ponovo kod lekara i sredila papire da su teske telesne (to smo lako oborili na sudu). A tvrdim da joj nista nije bilo, ni lake. Jos bio tu neki covek ocevidac, deda. Kad je video agresivnu babu, on krenuo da se dere na nju "ajde ostavi decka zeno, nije ti nista, a pala si kao da te je snajper pokosio" :) ,ostavio je i izjavu policiji. Bio je pozvan kao svedok na sudjenju i nije se pojavio. Na kraju se ispostavi da je deda umro u medjuvremenu i da se zato nije pojavio. :(
Niz losih okolnosti po mene...

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

:srbin:

Kakva smo mi zemlja...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Onakva kakvi su ljudi, uglavnom.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Bax napisao:Aj i ovo da ti napisem sto se tice tvoje supruge, racunaj da ce joj u najgorem slucaju ponuditi nagodbu, bar je tako bilo meni, a i mom drugaru pre mene.

To je neka vrsta izbegavanja krivicnog procesa, i svodi se na uplatu love u dobrotvorne svrhe...
Ako ima osnova za prekrsaj, pitanje te zebre, potom mogucnosti parkiranja na tom mestu...

Sent from my ZTE-SKATE

Slično je prošao nedavno moj tast. Naime, vozio je ulicom Bate Brkića ovde u Novom sadu i hteo da pređe preko Bul. Vojvode Stepe (nema semafora na toj raskrsnici) i nije video da mu sa leve strane velikom brzinom dolazi automobil sa ženom za upravljačem (dakle - nije ustupio prednost - kriv je, no kaže da je uopšte nije video, verovatno je vozila jako brzo jer je tu dug i otvoren pravac). Sudarili su se blaže (očešali), a ta žena je "prošišala" jedno 50-tak metara dalje i tek se tu zaustavila. Uglavnom, ništa ni njoj ni njemu, materijalna šteta, međutim kasnije je njen sin odveo lekaru, kragna, telesne povrede i ostale gluposti (traže pare, naravno) i završilo se tako što mu je sudija ponudio da u humanitarne svrhe uplati valjda 40.000 din (u nekoliko rata), pa slučaj neće voditi kao krivični već prekršajni.

Ovde kod nas po meni je slučaj 100% čist, nije kriva nimalo, mada nisam siguran koliko ti to vredi kada su u nezgodi nastale "telesne povrede". A te povrede su u najgorem slučaju neka modrica na ruci devojčice.... Bio sam malopre tamo, slikao mesto događaja, pa evo fotki i procenite sami:

Poprište događaja, vidi se i ulaz u školu desno. Devojčicu je zakačila retrovizorom odmah iza pešačkog prelaza, odnosno na ovom suženju posle zidića...

Slika

Nije ni čudno što je devojčica iskoračila sa trotoara, tu je jako usko, vidite i ovu "provaliju" od trotoara, nema mesta za dvoje koje se drže za ruke, pa makar to bila i deca, a moguće da je zaobilazila i ovaj istureni ćošak zidića...

Slika

Pogledajte koliko je usko...

Slika

Pogled sa suprotne strane..

Slika

Što se tiče zabrana, ograničenja i ostalog u toj ulici: postoji samo ograničenje od 40 km/h i znak za ležeći policajac (nalazi se ispred i iza pešačkog), dakle nema znaka za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje a nije ni čudno je je tu ujutro sve puno automobila roditelja koji se zaustavljaju na kratko tu desno uz trotoar da bi pustili decu iz auta da idu u školu...

Slika

Po meni ovo je vrlo čista situacija, sve olakšavajuće okolnosti su na strani supruge (a tako su se ponašali i govorili i policajci), samo je pitanje kako će to tamo neki tužilac ili sudija da okarakterišu i "preseku"... :-|
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Još nešto. Obratite pažnju na prolaznike koji su se slučajno zadesili na fotografijama. Pogledajte kuda svi i kako idu - niko i ne ide trotoarom jer je uzak i moraš da "balansiraš", obilaziš i preskačeš zidiće. Pa ti sad naiđi i znaj/predvidi šta sve može da se desi... I budi kriv, naravno.. :nonono:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

I po meni ovde nema prekršaja.

Nego da pojasnim uplatu u humanitarne svrhe. U slučaju kada postoji sumnja da je izvršeno kr. delo (ne prekršaj) tužilaštvo može da ponudi odlaganje kr. gonjenja (oportunitet) . Ako se postigne dogovor na tu temu radi se nešto u javnom interesu, najčešće se uplaćuje iznos koji ne može biti manji od 40.000 dinara i kad se izvrši uplata tužilaštvo obustavlja postupak. Dakle ne prelazi u prekršaj nego je sve gotovo.
Kada stvarno postoji kr. delo i ponudi se oportunitet treba ga prihvatati jer nema osude (dosije ostaje čist), nema zabrane upravljanja i nema kaznenih bodova, a u slučaju osuđujće presude novčani iznos neće biti nešto drastično manji, a ako je rađeno veštačenje biće i veći.

Saša moralo bi da može negde u NS da se podigne poicijski zapisnik. Obično se sačeka 10-ak dana. Podigni ga da vidimo šta piše i da te pripremimo na vreme šta i kako gospođa da radi, ako je uopšte proglase odgovornom.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Važi, hvala. Znam i ime policajca koji je napravio zapisnik/uviđaj (imam i njegov telefon) tako verovatno neće biti problema oko toga.
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od MilisaV »

Saša po novom zobsu u blizini škole ti kao vozač si dužan da predvidiš da deca mogu da iskoče sa trotoara, što se upravo desilo tvojoj ženi, još je otežavajuća okolnost po tvoju ženu je blizina pešačkog..

Tako da mogu da ti kažem da će postupak protiv tvoje žene sigurno biti pokrenut

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Odgovori