Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Ne brže od života!

Post od Paja »

Prvo ne postoji otežavajuća ili olakšavajuća okolnost da li je prekršaj učinjen. Te okolnosti se tiču odmeravanja kazne i kod prekršaja se svode uglavnom na raniju osuđivanost
Drugo nema te pojačane pažnje koja će da spreči dete da te tresne po sred kola. Dete nije udareno haubom nego je vozilo prošlo dete do A stuba kada je ono sišlo na kolovoz i kada je došlo do kontakta dečije ruke i retrovizora. To se ne može sprečiti nikakvom pa ni pojačanom pažnjom.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

@Milisav

Naravno, ali imaš ipak situacija u kojima si jednostavno nemoćan da bilo šta uradiš. To je delić sekunde u kome ne možeš adekvatno reagovati. Ona je prednjim krajem automobila već maltene bila prošla ispred devojčice kada je ova napravila iskorak u stranu sa trotoara i zato je retrovizor i dokačio. To je apsolutno nemoguće izbeći, jedino kada bi kao pauk imao 6 ili 8 očiju pa da vidiš sve oko sebe. Ai tada bi bilo pitanje... :) Nesrećan slučaj, nepažnja devojčice, šta da se radi... Postupak će sigurno biti pokrenut, to nema sumnje, videćemo samo kako će se sve završiti.

Edit: Paja je bio brži, a rekli smo bukvalno isto... :)
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od MilisaV »

@paja
da li u stvarnosti postoji tako nešto kao pojačana pažnja ili ne ne znam, ali znam šta sam slušao na tv-u lad je pričao neko iz komiteta za bezbednost saobraćaja, a to je da je u zoni škole obavezna posebna pažnja baš zbog ovakvog slucaja...

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Da li shvataš da je u ovoj situaciji vozač bio nemoćan? Bukvalno ništa ne možeš da uradiš. Bio sam u sličnoj situaciji koju bih najbolje opisao da je pešak udario moj auto.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Nije mi jasno kako tehnicki mozes nekog udariti bokom vozila, udarac mozes napraviti jedino u pravcu kojim se kreces, a auto nije kraba pa da se krece postrance, logicki mi je neodrzivo, mada me vise nista ne cudi kod naseg pravosudja.
Zeni svaka cast za reakciju.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ivan napisao:Nije mi jasno kako tehnicki mozes nekog udariti bokom vozila,
Kombinacijom zakretanja volana i rucne kocnice... Mozda se gospodja pod rucnom uparkiravala? :kezo:

Salu na stranu, bas ne volim da vozim pored skole. Pogotovo ne ujutro, kada skoro svi kolima dovoze decu i kada je rasulo. Vrlo retko se zamislim, pa udjem u ulicu pored skole, oko 7h, kada idem po koleginicu... Onda milim i bas bas pazim.
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od MilisaV »

Znam hoš jedan slučaj gde je pešak udario u kola sa strane pa je opet vozač bio kriv.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Mene je riba udarila o bok auta, i čak ga ulubila. Pričala mobilnim na ćošku, nije ni gledala i iznenada krenula da prelazi ulicu sve tako sa mobilnim i bez gledanja. Ja potpuno stao, imao sam čak vremena i da svirnem ali sam jednostvano bio šokiran tolikom glupošću i neopreznošću da sam samo gledao kao usporeni film tih sekundu dve. Ostao sam tako šokiran i kad se prosula preko auta, pogledala me, mahnula rukom i nastavila dalje. Taksisti pored su se krstili. Otežavajuća okolnost za mene je što se to desilo na pešačkom, i možda bi i bio kažnjen da je ona sad tu digla neku frku. Sa druge strane, šta sam uopšte mogao da uradim? Stao sam, i ona je mene udarila bočno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Veštaci bi pod hitno morali da počnu da uzimaju u obzir olakšavajuće okolnosti ako neko nedisciplinovano prelazi ulicu. Mene su snimili pre par godina i zaustavili jer nisam propustio pešaka. Tu sam se svađao sa policajcima kako je čovek nedisciplinovano prelazio ulicu, trčao je ko zna gde, onda promenio pravac i zakoračio na ulicu u isto vreme kad sam ja bio na pešačkom u krajnjoj desnoj traci, vrlo daleko od njega. Nikad ništa nije stiglo.

Postoje situacije kada realno ne može ništa da se uradi i ne bi trebao zakon po pravilu da štiti pešake. Postoji u zakonu opisano kako se prelazi ulica, a to se ne poštuje i nikoga nije briga.

Naravno, ne daj bože da zgazi neko pešaka, ali svi smo zajedno u tom saobraćaju, mora se paziti obostrano.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Sad se vracam iz grada, a na auto-putu preko puta Arene (u smeru prema Gazeli) prevrnut auto na krov. Cini mi se da je sam ucestvovao, tj da su ostali samo stali da pomognu.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Jeste sam. I to neka SEAT Cordoba Vario koliko sam ja video... Kako uspe na sred auto puta to da izvede covek nije mi najjasnije. Nadam se da je preziveo i da nije teze povredjen...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Najnovije vesti u vezi slučaja moje supruge: škola neće da nam ustupi video snimak (dozvolili su da ga pogledamo), odnosno kao ne mogu da to daju fizičkim licima već mora na zahtev suda ili advokata. Zamolio sam advokatsku kancelariju firme u kojoj radim da im pošalju jedan dopis/zahtev. Dalje, rekli su nam da je juče u školu došao otac te devojčice i rekao da neće dolaziti par dana u školu jer joj je moja supruga prešla i preko noge... :rofl: Pa mislim, strašno... :kuku:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Samo mudro sada, uz advokata
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

:plusone:

Ali opet, kako naivna stvar nacini coveku trosak, gubljenje vremena i stres. A ljudi kakva su stoka to da i ne govorimo. :naughty:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Covek je cudo