I u celom ovom postu ništa konkretno nisi napisao a optužio si čoveka da je prevarant!OklopniVitez napisao:dragvorl napisao:Ja ne kapiram sta je prevara? Jel si ti siguran da je konkretna osoba koja je ovde postovala prevarila nekog i to preko foruma, ovog ili onog? Ja ne vidim nista lose da neko ko drugima sredi usluzno papire uzme neku nadoknadu za svoj ulozeni rad, naravno ne u fazonu uzmem pare i nema me vise (prosto receno prevarant)...a ko hoce sam da se igra sa tim neka izvoli. Bas sam razgovarao sa jednim covekom koji je hteo da pocne nesto slicno da radi za medicinsku struku, da sredjuje papirologiju za ljude koji hoce da idu, i naravno da to naplati, a isto to moze i pojedinac da obavi, ali sam. Da se razumemo, ako imas konkretan primer da je neko prevarant mozes kontaktirati nekog od admina, ali nije pozeljno iznositi pausalne ocene.
Ja kapiram,zar moram dati 4000-5000 eura da bi skonto da sam prevaren?Sta toliko vrijedi?Ja razumijem da bi doticni trebao zaraditi neki dinar,sasvim razumljivo i normalno,to nije problem.Uzeti po covijeku 100-200 eura je ok ali 2000-3000 eura je malo previse,zar ne.Ja da imam 5000 eura u dzepu,bolio bi me cosak za Kanadu.Ja jurim da idem tamo zato sto ovdje nemam hleba da jedem,ne mogu da prezivim,muka me tjera a ne zato sto mi se digla patka eto ide guzica da vidi puta.Nerazumijem,4000-5000 eura kosta da ti pocnes da radis tamo?Pa Kanada godisnje "uveze" preko 100.000 radnika iz cjelog Svijeta,plus porodice koje su dosle sa tim radnicima.O cemu mi pricamo...Pa ne trazim ja posao u Svedskoj koja nepati od hronicnog nedostatka radne snage pa da dam 5000 eura za papire da bi radio legalno.Kanada ima preko 33.000.000 miliona stanovnika.Druga je drzava po velicini u Svijetu,odmah iza Rusije.Ima najduzu obalu na Svijetu,blizu 240 000 kilometara.To je ljudi pustara,oni naseljavaju tu zemlju,oni bukvalno prave nove gradove.
Ceprkajte po internetu,ako znate Engleski jos bolje,odlicno.Saljite svoje CV na Engleskom njihovim firmama,poslodavcima,koje nadjete na netu a za vas su interesntne.Vjerujte mi,vise ce te imati uspijeha da odete nego preko ovakvih i slicnih ponuda u Srbiji.Ja sam poslao na oglas svoj CV jednoj toboze firmi koja nase ljude odavde iz Srbije salje za Kanadu u pitanju soferi.I poslije par dana zove me neka zena iz te kao firme i poslije standardnih pitanja,trazi pare da donesem.Cim je trazila pare samo sam joj rekao "prijatno i dovidjenja,nemoj te me vise zvati".Pa sta mi trazis pare kad ja znam da njima treba tamo vozaca i ona meni trazi pare da me toboze tamo leaglno zaposle.Kao prvo,tamo na crno ne mozes da radis,nece niko da te primi.Ja mogu sutra da sjednem na avion i zapucam tamo kao turista,ne treba mi viza,tri mjeseca mogu biti i nazad i opet...Al sta imam od toga...nista.Sve sto ovi posrednici (lopov i prevaranti) kod nas mogu da srede to mozete i vi sami.Oni vama mogu samo da srede ovdje dokumente koje im trazi firma iz Kanade,odnosno njihov LMO da bi na osnovu toga dali dopustenje da vi mozete legalno raditi u Kanadi.Sve to sto oni traze,to mozete i vi sami da izvadite i posaljete toj firmi u Kanadi,odnosno njenom advokatu koji sredjuje te vase papire tamo,vi u stavri komunicirate sa njim,preko skajpa,emaila,telefonom...To nije nikakva mudrolija ljudi kao sto ovi posrednici (lopovi i prevaranti) ovdje kod nas prospaju.E to vam oni ovdje naplate i to samo oni koji toboze rade posteno pa i odete u Kanadu,takve jos nisam sreo a ni cuo da postoje u Srbiji.Obicno samo lape pare i nestanu,budu par dana u oglasima i cao,nema ih vise.Moj savjet onima koji zele da idu tamo da rade,samo internet i guglaj te,nemoj te biti lijeni.A ovakvih prica fol trebaju ozbiljni soferi koji ne piju,ne puse,ne drkaju,ne jedu,cuvaju kamion kao da je svoj itd...Pa cekaj malo,pa i ovde kad radis poslodavac od tebe isto zahtjeva,pa sta mi ovde soferi koji radimo u Srbiji ne cuvamo kamione,smo i lupamo i izvrcemo po kanalima,koje gluposti ne mogu da vjerujem.Pa naravno da ces cuvati i paziti taj kamion,jer ti se ne isplati stajati u kvaru ili na nekom kanalu u garazi kao kod nas ovdje,radio ne radio,para nema i neces ih dobiti,nas poslodavac kad bi ikako mogao pun sleper i zavezati nekako vozaca za kamion da ga vuce nebi li ustedeo gorivo i amortizaciju i pritom da mu nista ne plati.
Prevarant bi bio samo ako bi nekome uzeo pare a ne odradio dogovoreno.