Beograd
Re: Beograd
Meni je nelogična veličina fontane u odnosu na ceo prostor. Em zauzima previše mesta, em je upitno koliko će vetar nanositi vodu na kolovoz i elektro-mrežu za tramvaje i trolejbuse...
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Kineski most juce...

Sent from my ZTE Blade III using Tapatalk 2

Sent from my ZTE Blade III using Tapatalk 2
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Meni se generalno ne dopada ta stara srpska boljka da se napada svaka promena i pokusaj da se nesto uradi.
Ja licno pozdravljam svaku inicijativu, makar i ne ispala najidealnije.
Najlakse je kuditi.
Ja licno pozdravljam svaku inicijativu, makar i ne ispala najidealnije.
Najlakse je kuditi.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Malo kome nije lepa ta fontana i mambo dzambo arhitektura, ali treba biti svestan i priznati koliku tehnicku kulturu i sredstava imammo da odrzavamo ovakve za odrzavanje zahtevne objekte. Sve je to fino, ali treba se pruziti koliko je krevet dug.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja uopšte ne ulazim u to kako bismo mi to održavali, meni je jednostavno ružno i nepotrebno praviti fontanu na slaviji u sred saobraćajnom krkljanca i voleo bih da vidim primere kod drugih.
Čisto ono da narod priča kako se u Beogradu gradi... Skoplje je pravi primer dokle ta ludost može da ide.
Čisto ono da narod priča kako se u Beogradu gradi... Skoplje je pravi primer dokle ta ludost može da ide.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Svojevremeno prava atrakcija i jedna od najlepših podzemnih stanica u Evropi. Sad već godinama zapuštena i zapišana.

http://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%96%D0 ... 0%B8%D0%BA

http://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%96%D0 ... 0%B8%D0%BA
Posetite www.garaza.rs !
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Pa bar od kad je ja koristim a to je negde sredina 2009. daleko je od zapuštene i zapišane. Štaviše sve začuđujuće dobro funkcioniše, a kada se istovari jedan voz pun ljudi(a takvi su svi od kada BG voz vozi do Batajnice) uopše nije ni predimenzionisana, čak je mogla biti i većeg kapaciteta. Ali razumem poentu i slažem se. 

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja sam stavio sliku same stanice/perona, koja je u koliko-toliko dobrom stanju. To je prva slika koju sam našao. Mislio sam na lokale i hodnike okolo, koji su ruglo i sramota.
Posetite www.garaza.rs !
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
To jeste, nisam uzeo u obzir, onaj deo gde su igraonice i "kafići" je kao Mordor bukvalno...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Evo lopovi rade Makedonsku, standardno, jednom u dve godine. Pomalo popravljaju i Hilandarsku.
Kada sam bio u Pragu, to se vidi da je asfalt star ali dobar a ne kao kod nas, jednu ulicu rade svake godine i ko zna koliko para ukradu na taj nacin...
Kada sam bio u Pragu, to se vidi da je asfalt star ali dobar a ne kao kod nas, jednu ulicu rade svake godine i ko zna koliko para ukradu na taj nacin...
-
- Banned
Godinama se pitam, uvek kazem sebi uskoro ce, ali ne, neke ulice su jednostavno ostavljene propadanju godinama:
1. Karadjordjeva
2. Ruzveltova
3. Maksima Gorkog
Ako znate jos neku slobodno dodajte. Sto je najinterensantnije, ne zna se koja je vaznija i prometnija od ovih ulica.
Situacija je svakim danom sve gora.
Hteo sam jos neke da stavim ali sada ne mogu da se setim...
1. Karadjordjeva
2. Ruzveltova
3. Maksima Gorkog
Ako znate jos neku slobodno dodajte. Sto je najinterensantnije, ne zna se koja je vaznija i prometnija od ovih ulica.
Situacija je svakim danom sve gora.
Hteo sam jos neke da stavim ali sada ne mogu da se setim...
Za Maksima Gorkog se sećam da je skinuta kocka i stavljen asfalt pre ravno 20 godina. Šta bi ti više? 
Meni više smeta što se u okolini stalno nešto gradi, što znači da niko ni ne planira da se ona proširi, "ispravi", prošire trotoari (kao što se nekada pričalo da će biti). Slično je i sa Južnim bulevarom, koji su kao nešto sredili, ali samo u delu do Maksima Gorkog. (onaj gornji deo je horor). Inače, na raskrsnici pomenute dve ulice se upravo završava neka mega-shit zgradurina, umesto da su taj prostor iskoristili za proširenje ulice i raskrsnice.
Na uglu Maksima Gorkog i Cara Nikolaja II (ovo je tek sramotno, onakvo ruglo i usku uličicu nazivati imenom ruskog cara) su srušili neku udžericu koju su bili zauzeli Cigani. Ja se taman ponadao da će sada lepo napraviti skretanje i trotoar, kad ono - stoji tabla da će neko nešto tu da gradi. Ceo kraj je za rušenje i jedva prohodan, a oni bi da grade... Totalno nisu normalni...

Meni više smeta što se u okolini stalno nešto gradi, što znači da niko ni ne planira da se ona proširi, "ispravi", prošire trotoari (kao što se nekada pričalo da će biti). Slično je i sa Južnim bulevarom, koji su kao nešto sredili, ali samo u delu do Maksima Gorkog. (onaj gornji deo je horor). Inače, na raskrsnici pomenute dve ulice se upravo završava neka mega-shit zgradurina, umesto da su taj prostor iskoristili za proširenje ulice i raskrsnice.
Na uglu Maksima Gorkog i Cara Nikolaja II (ovo je tek sramotno, onakvo ruglo i usku uličicu nazivati imenom ruskog cara) su srušili neku udžericu koju su bili zauzeli Cigani. Ja se taman ponadao da će sada lepo napraviti skretanje i trotoar, kad ono - stoji tabla da će neko nešto tu da gradi. Ceo kraj je za rušenje i jedva prohodan, a oni bi da grade... Totalno nisu normalni...
Ђенерал Јанковић
Karadjordjeva je postala bas ruglo,a moze to sigurno lepo da se sredi.Jedna od prometnijih ulica i na takvoj lokaciji sigurno moze (cuj moze,mora) da se uradi kvalitetno.
Inace bi na spisak dodao i Dimitrija Tucovica od ugla sa Branka Krsmanovica,to nisu rupe to su prototipovi za akumulaciona jezera.Nije da ih ima puno,ali 2,3 i ode tocak.I ima rupa na skretanju iz Dimitrija u Batutovu ono je strasno.
Inace bi na spisak dodao i Dimitrija Tucovica od ugla sa Branka Krsmanovica,to nisu rupe to su prototipovi za akumulaciona jezera.Nije da ih ima puno,ali 2,3 i ode tocak.I ima rupa na skretanju iz Dimitrija u Batutovu ono je strasno.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Juzni bulevar i okolina su totalno moderni. U koju god poprecnu ulicu da zabodes, nailazi se na ulegle sahtove, rupe, suzenja, gradjevinske radove. Maksima G su delimicno radili pre neku godinu, ali kao da nisu (plus svaki dan pizdim od semafora u Juznom, od kada su preorganizovali trake). Sad jos da se useli ona "snorkova" mega zgrada na cosku...
Bitno je da onaj koji gradi moze da zatvara i suzava ulice kako hoce, te da ih unistava mehanizacijom. Da ne spominjem potkopavanje komsijskih temelja.
TT
Bitno je da onaj koji gradi moze da zatvara i suzava ulice kako hoce, te da ih unistava mehanizacijom. Da ne spominjem potkopavanje komsijskih temelja.
TT
-
- Banned
Ja zivim upravo u tom delu ulice. I zaista je horor i to kakav! Ne mozes da zamislis zivot jedne porodice sa decom u takvom divljackom okruzenju:snork napisao:Slično je i sa Južnim bulevarom, koji su kao nešto sredili, ali samo u delu do Maksima Gorkog. (onaj gornji deo je horor).
- trotoar ne postoji
- parking ne postoji
- zgrada ne postoji jer zivimo kao slepci u zgradi koja nema ni tehnicki prijem ni upotrebnu dozvolu
Pre mesec dana je devojka pored moje zgrade isla do svojih kola i automobil se zakucao u nju, isla je ulicom jer trotoar, kao sto rekoh, ne postoji. Svaki dan, nekoliko puta, tom ulicom kuda jure automobili prolazi moja beba u kolicima i moj sin od 4 godine. Autobus mi staje bukvalno ispred zgrade.
Kazu, Vracar je najnaseljenija opstina, kako i ne bi bio kada rade sledece, na parceli gde je zivelo 2-3 porodice u 2-3 kuce udzerice sa par automobila, sruse ih i na tom mestu naprave, u mom slucaju, zgradu od 55 stanova. I tako bukvalno na svakom cosku na ogavnom Vracaru. Pri tome, naprave garazu koja ima 5-6 mesta. Ovaj deo ulice se nece raditi jos najmanje 5-10 godina jer tek treba da se zavrsi Marmil Land zgradurina preko puta Klasa, onda ona zgrada na cosku na uglu sa Maksima Gorkog, zgrada pored mene i dalje nije zavrsena i stoji tako 5 godina jer je investitor pokrao ljude i cao zdravo... vec XY godina fantaziraju da ce da spoje JB sa Gospodara Vucica ali im "smeta" stadion itd... ima jos cigana po ulici, cujem da ce preko puta moje zgrade da se gradi benzinska pumpa... jednostavno, ovde je princip, gde vidis mesto ti zgradu zabodi... nema reda, nema nicega... ej, ljudi, u 21 veku NE POSTOJI TROTOAR, ja moram sa decijim kolicima da hodam ULICOM, i tamo gde ima trotoara to je bulja, patrljci neki, ne moze jedan covek da prodje...
Vracar je jedno uzasno, uzasno mesto za zivot i sramota da je i gradonacelnika i predsednika opstine i sve ostale. Ja svakako jedva cekam da odem odavde.
Mozda bi ovom spisku ulica trebalo pridodati i Despota Stefana koja je takodje raspad, posebno u delu oko mosta mada njome jos uvek moze koliko toliko normalno moze da se vozi, ukoliko znas gde su rupe... i Cvijiceva u delu do 27. Marta je takodje raspad, u oba smera...