O presretačima

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: O presretačima

Post od dragan »

kakvi su ovo likovi na snimku :pop: ...drugi preporuceni komentar je objasnio :kezo:
Floyd napisao:Slazem se sa Markonijem da bi 2.0 dizel u vecini situacija bio dovoljan za jurnjavu po autoputu...znam po meni, kad vozim u DE jer i ako mi onaj ispred pobegne malo, ja ga stizem posle par stotina metera jer i on mora da koci kad mu izleti neko ALI za presretace bi bilo smesno da im neko stalno bezi a oni da ga jedva stizu te smatram da im je jak auto donekle neophodan ali luksuzan kao sto je A6 i nije bas.
slazem se, poenta je da je brz a ne da kosta boga oca kao taj a6 koji spominjes...
a sto se tice autoputa, kod nas su mnogo prazniji u vecini slucajeva...
Poslednja izmena od dragan u 24 Maj 2013, 14:04, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Presretaci su dokazano jedan od najboljih vidova kontrole saobracaja i kaznjavanja prekrsaja. Kamere ne mogu da ih zamene. Kamere trebaju da budu kao dodatak presretacima. Treba uvesti onaj sistem kao Italija. Na svakih 9km kamera, meri prosecnu brzinu + vreme prelaska i lupa kazne ko ne vozi kako treba.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Znaci Golf R za presretaca? :mrgreen: :mrgreen:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ova metoda koju pomenu Hawkeye bi resila potencijalni problem usporavanja na 500m ispred kamere. Odredi se max.dozvoljena prosecna brzina i gotovo.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ne znam gde nalazite te presretace A6 2.0TDI?
svi koje sam ja video su A6 3.0TDIquattro ili A6 3.0TFSI quattro... ova ideja o kamerama na autoputu je glupost, koga ugrozava neko ko krstari sa 180-200kmh na autoputu?
bolje bi bilo kad bi se malo vise obracala paznja o onima koji vozi kroz naselja 150-200kmh ili sedaju u auto sa 3 promila alkohola, prolaze na crveno... pre par dana sam isao u KG i oni koji su iz tog kraja znaju onaj deo gde krecu 2 trake uzbrdo i 80kmh ogranicenje... bila je guzva ispred mene auto i ja preticemo neki autobus, i lik iza mene prelazi preko duple pune ulazi u trecu traku(kontra smer i krece da nas pretice sa nekim ventom iz 90te i sve detetom pozadi :srbin: )

ali kod nas je ista kazna ako neko vozi na autoputu 220kmh ili vozi kkroz naselje 220kmh... u oba slucaja dobija istu kaznu jel to prelazi u nasilnicku voznju :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Bez obzira o cemu treba voditi racuna pre a o cemu posle, ima razloga zasto je svuda u svetu ogranicenje na autoputu uglavnom 110-130kmh i treba da postoji kazna i za voznju van ogranicenja na ap-u. Jer ako krenes da oprastas jednu kaznu, onda ces i drugu, i trecu, petu. Fali ovde stosta ali kamere na ap-u su sasvim legitiman nacin punjenja drzavne kase, os da cepas 200, izvoli, plati.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Heinz napisao:Kako da se obori?
I mene zanima. :nemampojma: Prebacio sam pitanje u temu o kamerama, da ne jedimo moderatore.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

ADrei napisao:ova ideja o kamerama na autoputu je glupost, koga ugrozava neko ko krstari sa 180-200kmh na autoputu?
:srbin:

Ako nesto volim volim brzu voznju, ali ovo je tako glupo pitanje. :pardon:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jbg, na autoputu je ograničenje 120km/h. Uglavnom se toleriše do 140-150 i ne znam da su nekog zaustavljali pri tim brzinama, ne samo u Srbiji nego i drugde. Možda u švici jesu :)

Ali voziti 200 tamo gde neko očekuje da voziš 120/130 je bezbedno, isto kao i voziti 120 tamo gde se očekuje 80. Postoji niz situacija, da ih sad ne nabrajam, u kojima možeš nekog pa i sebe da povrediš, čak i na auto putu.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Kaznjavali su ovde i za 130km/h. A tek 140-150, to sigurno.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Mene na autoputu ne brinu oni sto voze 150-180, vec oni koji dok ih pretices, izlete ispred tebe jer i oni krenu da preticu, a zmigavca nema. Ili drumska mafija koja ostavlja razne stvari po autoputu da izbusis gumu ili polomis soferku.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ne znam za to, što ne znači da nisu. Sve koje znam, a da su popasli kaznu bilo je za 180, 190, makar po cajgeru :)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ekipa definitivno ovde gori od želje za kažnjavanjem :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Mi volimo da nas bicuju :mrgreen:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

"Kaznite me, bio sam nevaljao!" :rofl:
Grujic napisao:Po meni 2.0TDI nikako nisu dovoljni... Za to mora da bude jaka mašina...
Ti si makar sa svojom kosilicom bezbedan, i 2,0tdi je sportska mašina za nju. :mrgreen:
Odgovori