Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od dunx81 »

Ovako laicki,osecam da ce se za ovog coveka zakaciti i da ce mu otezavajuca okolnost biti to da ga nije ubo jednom vec 5-6 puta..

sent using Tapatalk
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od maxer »

Svaki komentar je suvišan.
STRAŠNO je da je ovo, na žalost, samo jedan od ko zna koliko sličnih slučajeva u našim bolnicama:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/382691 ... da-dozovem

"Poslednji SMS žrtve bakterije u užičkoj bolnici: "Guši me, nikog ne mogu da dozovem"
V. Lojanica | 15. 05. 2013. - 17:00h | Komentara: 226

- Lekari kriju da je moj muž bio žrtva nemara na otropedskom odeljenju - kaže Draginja Cvijović, čiji je suprug 7. maja preminuo na Odeljenju ortopedije Opšte bolnice u Užicu, od bakterije klostridija dificile.

Slika
Draginja Cvijović, supruga preminulog Srboljuba Cvijovića (60)

Njen suprug Srboljub Cvijović (60) 26. aprila je zbog povrede kuka primljen u bolnicu. Tri dana kasnije, veče pred operaciju, dobio je dijareju.

- Niko nije reagovao na simptome koji su ukazivali na prisustvo bakterije. Bio je 3. maj kada su sa ortopedije tražili da ga odmah pregleda neko od hirurga. Tek sutradan popodne hirurg je došao - kaže Draginja Cvijović.
Ona još čuva muževljev mobilni telefon i poslednju SMS poruku koju joj je poslao: "Povraća mi se, guši me, nikog ne mogu da dozovem".

Slika

- Otići ću u bolnicu da vidim ko sme da me pogleda u oči. Apsurd je da je zbog epidemije krivac jedino glavna medicinska sestra! Kakav to javašluk treba da vlada u zdravstvenoj ustanovi, kada niko nije reagovao na simptome koji su ukazivali na prisustvo bakterije još u vreme kada je proglašena epidemija? - priča Draginja Cvijović.

Dan pred muževljevu smrt, priča ona, doktor joj je rekao da je on inficiran bakterijom.

- Ne mogu me ubediti da bakterija nije uzrok smrti. Teško mi pada da slušam priče da je imao hipertenziju, a on sa visokim pritiskom nikada nije kuburio. Dobio ga je u bolnici - dodaje Draginja Cvijović.

U bolnici su ponovili da se bez obukcije ne može tvrditi da je dvoje pacijenata koji su od proglašenja epidemije umrli na ortopedskom odeljenju, a bili su zaraženi klostridijom dificile, preminuli od posledica bakterije. "
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Evo još jednog odgovora na početno pitanje ove teme:

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/384172 ... o-Francuze

Kako su ubili Brisa Tatona (1): Ajmo braćo, danas gazimo Francuze!
Željka Jevtić | 25. 05. 2013. - 08:54h | Foto: A. Stanković | Komentara: 235

Odbrana okrivljenih za ubistvo francuskog mladića Brisa Tatona razvlačenjem žalbenog postupka nastoji da slučaj prolongira do oktobra kako bi izdejstvovala ponovno preispitivanje presude, kada na snagu stupa novi Zakonik o krivičnom postupku, saznaje “Blic” u diplomatskim krugovima. "Blic” ekskluzivno u nastavcima prenosi nepoznate detalje iz sudskog procesa protiv ubica navijača iz Francuske

Slika
Stepenište sa Obilićevog venca sa kojih je bačen Bris Taton

Nove odredbe tako će odbrani omogućiti da direktno Vrhovnom kasacionom sudu uputi zahtev za zaštitu zakonitosti za ponavljanje postupka i da tako zaobiđe Republičko javno tužilaštvo koje bi ovaj zahtev odbilo.

“Blic”, ekskluzivno, prenosi delove presude po kojoj je unapred smišljen i detaljno organizovan napad, kao i brutalno ubistvo, dokazan na osnovu izjava svedoka, materijalnih dokaza, uz pomoć nalaza i mišljenja veštaka, pa do najsuptilnijih forenzičkih metoda i DNK analiza.

Mirni gosti
Centar Beograda, Obilićev venac. Dana 17. septembra 2009, oko 17 časova. Svedoci tokom suđenja opisuju: - Napad brz, brutalan!

Tokom postupka utvrđeno: Mladi Francuzi sedeli su mirno u bašti kafića, bez navijačkih obeležja. Nisu bili ni bučni. Dolazili su svakodnevno dva-tri dana pre utakmice Partizan - Tuluz. Zaposleni su mislili da su turisti u obilasku Beograda.

Bašta kafića. Svedok: U jednom momentu, začuo se topovski udar. Pored svedoka A1 sede dvojica mladića. Čuje: ”Brate, ajmo! Počelo je!” Deset do 15 mladića opkoljavaju momke koji sede. Čuje: Lomljava stakla... Prvo što vidi: “Momku koji sedi nabijaju baklju u lice”.

Drugi svedok Filip Sebe uspeo je da pobegne huliganima, spasavaju ga prolaznici, sakrivaju u gepeku automobila.
On govori: “Bakljom mi pali kosu. Pokušavam da ugasim vatru, peče! Dobija udarce... Kaže: Bežim, jure me njih četiri-pet...
Taton nije uspeo da pobegne.

Udarci, gaženje...
Sud je na osnovu utvrđenih činjenica pouzdano zaključio: Taton je sedeo u bašti “Ajriš paba”. Zadobio je snažan udarac od kojeg je ispao iz bašte lokala, pao na tri do četiri metra od stepeništa. Tu je ostao da leži, zaklanjajući rukom lice, štiteći se od udaraca napadača, a drugom se podupirao i pokušao da ustane. Nije mogao. Udarali su ga bejzbol palicama. Rukama. Šutirali u glavu, telo. Gađali inventarom kafića.

Vukli su ga po platou Obilićevog venca dok je bio u ležećem položaju. Vukli i gurali dok se nalazio na nogama, na šta ukazuju brazde na đonu patika. Zatim - odguravaju ga. Snažno guraju na šipke ograde platoa i stepeništa, zatim ga i namerno bacili preko ograde stepeništa.

Činjenice potvrđuju čak i odbrane okrivljenih, a jedan od njih Vladimir Bošković navodi:
- Milan Tarlać, pre nego što je došao kod mene da prespava rekao je da su nekog Francuza navijači Partizana bacili sa zgrade ili garaže.

Molio za život
Taton je studirao prava. Bio je sportista od malih nogu. Kada je počeo da radi, prestao je da igra fudbal i bavio se trčanjem. Nije bio incidentna ličnost. Nikada nije imao problema sa policijom. Čuo je da je Partizan odlična ekipa, a želeo je i da turistički obiđe srpsku prestonicu. Zato je krenuo dva dana ranije pre utakmice.

Bio je član udruženja koje se bori protiv određenih bolesti. U rodni Tuluz je trebalo da se vrati “u subotu jer je sutradan, kao atletičar, trebalo da trči maraton”.

Na sudu utvrđene činjenice govore: Huligani se ne obaziru što Taton dok leži na platou i vrišti od bolova, zapomaže, moli ih da ga ne tuku, što su očigledno čuli jer su to i naveli u svojim odbranama, a što samo govori o njegovom strahu, bolu i o tome koliko ga je surovo premlatilo više osoba.

Oni su pritom neosetljivi za njegove patnje, bolove, neosetljivi su što ih moli da prestanu da ga tuku, što plače, jauče, urla i govori “stop”. I nastavljaju i pored toga, svi da ga tuku, a bez ikakvog povoda, radi samoisticanja.

Njihova bezobzirnost se ogleda u brojnim povredama koje su mu nanete premlaćivanjem, a posebno u njegovom bacanju sa visine od 4,28 metara sa ograde stepeništa, što posmatra nekoliko desetina ljudi, i iako je očigledno povređen. Sve je za posledicu imalo njegovu smrt.
Slika
Bris Taton (28) brutalno je prebijen 17. septembra 2009. u centru Beograda. Od posledica batinanja preminuo je 12 dana kasnije u bolnici

Đorđe Prelić (28), osuđeni (u odsustvu) za ubistvo Brisa Tatona
Slika

Napadači na Brisa Tatona osuđeni su početkom 2011. godine na 240 godina zatvora. Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća tada su osuđeni na 35, odnosno 32 godine zatvora, a Ljubomir Marković i Ivan Grković na po 30.

Godinu dana kasnije Apelacioni sud u Beogradu odlučio je da se kazne osuđenima za ubistvo Brisa Tadona smanje , tako da je tada Đorđu Preliću kazna smanjena na 15 godina zatvora.

Nakon toga branioci optuženih za ubistvo Tatona podneli su prošle godine zahtev za ponavljanje krivičnog postupka. Zahtev je prvobitno odbijen, ali je Apelacioni sud u januaru doneo rešenje kojim je ukinuo prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je odbačen zahtev branilaca okrivljenih za ponavaljanje postupka i predmet uputio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

KOJA BAGRA JE OVO NAŠE PRAVOSUĐE ...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

I jos im prepolovili presude. :ccc: Pa dvoljno je pogledati samo ovog Prelica pa da vam bude sve jasno. :kuku:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sa 150 kila na ovog sto ima 60 sa krevetom...junacki.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

I to jos njih 15-ak koliko ih je vec bilo. Velika hrabrost, 15 na 2.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

To da ne pricamo sto ih je bilo vise. Pa zivotinje ne ubijaju iz obesti tako...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ono sto je doslo posle mi je posebno odvratno: pocevsi od grafita podrske (jedan Francuz 240 godina itd.) pa do relativizacije dogadjaja od strane kvazi-desne kvazi-elite.

Jednom mi je pod ruku dosao neki casopis, mislim da se zvao Argument, uglavnom daleko vece djubre od Kurira, Informera i Pecata zajedno. Svi tekstovi su bili predvidljivo ostrasceni, ali vrhunac je bio clanak o ubistvu Tatona. Novinar koji se potpisao inicijalima, kao sto i prilici njegovoj velicini, je imao pouzdane informacije, citiram iz secanja:
1. Bris Taton je u kaficu na Obilicevom vencu oponasao let Miraza koji su bombardovali Srbiju i eksplozije bombi koje su padale na srpsku decu, a onda je prisutnima tvrdio da ce ih u fudbalu Francuska razbiti ko Srbiju 99-e
2. Konobar je izrevoltiran tim ponasanjem pozvao navijace Partizana da ga malo nauce pameti
3. Bris je sam skocio sa stepenista nakon sto je povredio vise ljudi
4. Na licu mesta je nadjena Brisova torbica, u kojoj su se nalazili heroin, kondomi i vazelin

I kad covek tako nesto procita u novinama koje mozes da kupis (u to vreme) na svakoj trafici i koje sigurno brdo ljudi cita, sta vise da kazes?

Inace, moj kolega je taj dan bio u kancelariji i video veci deo desavanja u kaficu, nije posle mogao da se sastavi od toga. Kaze da nikad nije video taj nivo razularenosti i ludila - paljenje ljudi bakljama, stangle, gadjanje pikslama, sutiranje deset na jednog....
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

:srbin:
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Sad bas guglam i citam da je taj Argument casopis studenata pravnog fakulteta (Podgorica) :ccc:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Časopisi i udruženja studenata pravnih fakulteta su i kod nas piš živi. Koji polusvet se tu okuplja to je jezivo, sve one glave koji su uvek bili golmani, uvek su ih guzili kad se igraju kockice iako oni nisu ni igrali, slali ih po sok, i ostali isfrustrirani hobiti.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Nije onda taj, sigurno. Rekoh da mislim da se tako zvao, ali sve se zove slicno, jebga. Ne iskljucujem neku verziju Telegrafa, Svedoka itd.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

ZAR OVAKO UČITELJICI: Pi.ka ti materina, kobilo matora!
http://www.kurir-info.rs/zar-ovako-ucit ... nak-808469

Iživljavanje Sve masovnija pojava da đaci pojedu luk, a onda duvaju nastavniku u lice, a tu su i pretnje tipa: „Moj ćale će ti nalupati šamare“

BEOGRAD - Sukob nastavnika i učenika zbog ocena došao do vrhunca!
„Ti si retard“, „Pi. ka ti materina, kobilo matora“, „Doći će moj ćale da ti nalupa šamare“, „Nemaš, bre, ni kučeta ni mačeta“, „Crkla dabogda“ samo su neke od psovki i uvreda koje nastavnici i profesori redovno slušaju od svojih učenika u srednjoj hemijskoj, trgovačkoj, geodetskoj, tehničkoj školi „Lola“...
Jedan od najnovijih načina maltretiranja jeste onaj kada đaci jedu beli luk, a zatim sednu u prve klupe i duvaju profesorima u lice.

Otimaju dnevnike

Nažalost, kako se školska godina bliži kraju, verbalno nasilje đaka postaje još strašnije jer im se u takvom ponašanju pridružuju i roditelji, a sve zbog loših ocena i izostanaka.
- Učenici nam otimaju dnevnike, prete da će nas sačekati posle nastave i da će biti prvi u redu na našoj sahrani.

Buše nam gume na automobilima, donose oružje u školu, lepe nam superlepak na stolice, jedu luk, pa nam iz prvih klupa duvaju u lice, podsmevaju nam se, pa nas čak i fizički napadaju - pričaju prosvetni radnici, koji svakodnevno trpe različita poniženja u školama širom zemlje.

Aleksandra Cerovac, profesorka pejzažne arhitekture u Drvno-prerađivačkoj školi u Beogradu, kaže da neke njene kolege na časovima proživljavaju golgotu.

Briga ih za ukore

- Deca su osvestila svoja prava, znaju da ne mogu da budu izbačena iz škole, a ukori i disciplinski postupci ih se ne tiču previše. S druge strane, ne znaju šta ne smeju. Pretnje tipa „Sačekaću te posle nastave“, „Znaš li ti ko je moja mama“, „Moj tata poznaje nekog u ministarstvu“ koriste se kad god im date lošu ocenu ili izostanak. Nema više poštovanja nastavnika - navodi ona.

Najčešći oblici iživljavanja

♦ nekoliko đaka pojede luk, sednu u prve klupe i duvaju nastavniku u lice
♦ kredom žvrljaju nastavnikovu stolicu
♦ uvrede tipa „videćete vi, sačekaće vas neko posle škole...“
♦ prljaju nastavnikov sto ostacima od užine
♦ gađaju ga žvakama
♦ buše gume na kolima

Psi su zaštićeniji od prosvetara!

Dragan Matijević, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, kaže da su oni predložili da dobiju status službenog lica zbog sve većeg pritiska koji trpe:
- Nekad je u Srbiji prosvetni radnik bio kao roditelj, ali vremena su se izmenila. Incidenti su sve učestaliji, a ne želimo da oni postanu pravilo ponašanja. Zakon treba ga menjati jer sad kazna za napad na profesora iznosi 30.000 dinara, a za psa 300.000 dinara - rekao je on za Kurir.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Rakhil napisao: u kojoj su se nalazili heroin, kondomi i vazelin
:kezo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ovaj Gezin tekst pokazuje koliko nam je drustvo otislo u k.
Odgovori