Skidam kapu. Mislio sam da jedini ovako razmisljamFloyd napisao:1. Specijalni porez za pusace od koga bi se pravio poseban budzet iz koga bi se placala mesecna "odsteta" nepusacima jer su primorani da udisu dim iako to ne zele

Skidam kapu. Mislio sam da jedini ovako razmisljamFloyd napisao:1. Specijalni porez za pusace od koga bi se pravio poseban budzet iz koga bi se placala mesecna "odsteta" nepusacima jer su primorani da udisu dim iako to ne zele
Amin!Floyd napisao:Kako su na zapadu zabranili pusenje u zatvorinim javnim prostorijama, ne mozes da prodjes ulicom da te neko ispred ili iza ne gusi dimovima.
Purnja se na sve strane...nemam nista protiv ali plati bato pa purnjaj koliko ti je volja.
Ne moraju meni da daju odstetu, samo nek lupaju neke dodatne poreze na to. Ako nama mogu da dizu cenu registracije automobila, mogu i njima akcize i svi zadovoljni.To za pusace je isto kao da oni koji nemaju automobil dobijaju odstetu jer udisu dim iz automobila...
Gluplju ideju odavno nisam čuo...Floyd napisao: 1. Specijalni porez za pusace od koga bi se pravio poseban budzet iz koga bi se placala mesecna "odsteta" nepusacima jer su primorani da udisu dim iako to ne zele
Gaginh0 napisao:To za pusace je isto kao da oni koji nemaju automobil dobijaju odstetu jer udisu dim iz automobila...
Ima gomila kafića gde je zabranjeno pušenje skroz i ja tu ne ulazim. Tako ima kafića gde sme da se puši,ako hoćeš uđi,ako nećeš ne morašScuderia napisao:
Inace, bio sam najsrecniji kad su objavili da ce i kod nas zabraniti to smece po lokalima, kad ono prc, ispade 10x gore. Podelili stolove za kojima se sme/ne sme pustiti, a je*o to sto je u pitanju ista prostorija. Kakav debilizam![]()
Hoćeš da kažeš da ti dim pušača na ulici smeta,a izduvni gasovi automobila ne?Floyd napisao: Kako su na zapadu zabranili pusenje u zatvorinim javnim prostorijama, ne mozes da prodjes ulicom da te neko ispred ili iza ne gusi dimovima.
Purnja se na sve strane...nemam nista protiv ali plati bato pa purnjaj koliko ti je volja.
plaćam i ja porez na cigarete pa nikom ništa... Mene je dirnula vaša logika plaćanja poreza na pušače i to vama nepušačima... kao što rekoh,niko te ne tera da ideš gde je zagušljivo i gde ti smeta,u javnim ustanovama se poštuje zabrana pušenja,u firmama takođe...ja prvi moram i hoću i u kancelariji i u firmi da idem u nepušače prostorije iako realno nema potrebe jer nema kontroleScuderia napisao:TWM, nista ti nije argumentovano. Kakve veze slabiji vid ima za zagadjivanjem okoline i pojedinca koji se nalazi u njoj? Auta koriste i pusaci, porez na njih, kako na voznju, trosenje puta, tako i na izduvne gasove placaju svi i to debelo!
Rakhil napisao:E sad ga vas dvojica preteraste bas. Ako neko hoce da pusi, neka pusi i nek se truje, dokle god ne truje druge oko sebe. Malo rigoroznija zabrana u zatvorenim prostorima i na javnim mestima je dovoljna, uz drasticno podizanje akciza na cigarete. Ja bih bio vrlo srecan kad bi pljuge bile 10 evra pakla, taman bih ostavio
Vidis, ja sam ovako omalovazavanje satava cuo vise puta od mnogih pusacaTheWickerMan napisao:Gluplju ideju odavno nisam čuo...Floyd napisao: 1. Specijalni porez za pusace od koga bi se pravio poseban budzet iz koga bi se placala mesecna "odsteta" nepusacima jer su primorani da udisu dim iako to ne zele
Smetaju mi i gasovi automobila ali manje od purnjanja prolazinka kojima sam mnogo blizi dok setam nego automobilma...TheWickerMan napisao:Hoćeš da kažeš da ti dim pušača na ulici smeta,a izduvni gasovi automobila ne?
A sto da ne placate...meni te pare nisu potebne realno ali ako sam vec od strane Vas pusaca osudjen da se i ja trujem onda trebate da nam platite to.Mene je dirnula vaša logika plaćanja poreza na pušače i to vama nepušačima...
Tako nesto vec postoji i zove se kazna za brzu voznjuTheWickerMan napisao:Ili da ovi sa brzim automobilima plaćaju odštetu ovima sa sporijim jer brže stižu na svoju destinaciju![]()
Sloba napisao:Što kaže moja komšinica "Nije mi više ni žao zdravlja, koliko para".
Nisam rekao da treba da placas neki drugi. Samo kazem, placas za auto jer ga koristis. E sad koristis i pusenje, zagadjujes pa red bi bio da se placa dodatni i za to, ne vezano za auto. I to srazmerno velik stetnom efektu koji se nanosi okolini.TheWickerMan napisao:A za plaćanje poreza na automobile,plaćam i ja isto toliko kao i ti,zašto bi ja plaćao neki drugi porez samo zato što sam pušač?
Floyd napisao:Postoji i druga varijanta bez placanja a to je pusenje iskljucivo u privatnim prostorijama a zabrana svuda na javnom mestu.