Inace pre nekih par meseci sam cuo, da je u planu da se pokrije ceo koridor 10 kamerama za automatsko kaznjavanje. I to nesto slicno tom sistemu prosecne brzine itd. Pa ko prekoraci, stize kazna ili te zaustave na naplatnoj rampi. E sad, oni ce verovatno to nekad i da urade, samo pitanje je kad
Jutros zanimljiva situacija sa vec cuvenim plavim A6 presretacem. Na cuvenom delu autoputa od ukljucenja sa Konjarnika do Dusanovca u zaustavnoj traci je stajao presretac sa sve ukljucenim blinkerima i pozadi strelicom koja pokazuje smer u levo. Verovatno je ispunio normu pa resio samo da upozorava vozace, jer nikoga nije zaustavio vec ih samo tako naterao da idu u levu traku. Neverovatno je da su se ljudi vracali u zaustavnu traku cim bi prosli krivinu gde ih vise ne vide policajci iz presretaca, a da napomenem da u tom trenutku nije bila neka strasna guzva, jeste se vozilo u koloni, ali brzinom izmedju 60 i 70 km/h. Da li ljudi nisu svesni kolika je kazna ili je cista bahatost u pitanju ne znam.
Trebali su malo nize da postave patrolu, ili jos jednog presretaca, uz prisustvo psihijatra, plus hitna i marica. Ukoliko se ispostavi da nisi slucaj za belu kosulju: pravac marica, ukoliko jesi: sanitet pa daleko negde od ljudi, na bezbedno
narocito zbog cinjenice da su se druge dve trake normalno kretale za jutarnji spic i stvarno nema opravdanja da tu jurcas zaustavnom sa 100km/h.
Da se razumemo, pisao sam vec da sam i ja u tom delu ranije vozio zaustavnom trakom, ali iskljucivo u situacijama kada su stajale obe vozne trake i pri tom je to bila voznja do 40km/h do iskljucenja Dusanovac.
Juce kada sam se vracao Ibarskom magistralom izmedju Kraljeva i Cacka policija na motorima izlece bukvalno iz sumarka pored puta a na krivini, jednog sam video na manjem motoru nalik jacem skuteru a drugi je bio na motoru, prvi sa skuterom je navatao lika u Audiju kako pretice tri automobila i sleper odjedanput, kada je dosao do polovine slepera vec je bila puna linija, sve to sam odgledao jer sam bio u koloni treci auto iza kamiona.