Ni jaLaki021 napisao:Pa realno ne vidim neku potrebu za posebne takse na alkohol.

E sad ako pricamo o preterivanju, zahebano je kad se pretera i sa hranom pa nema akcize na istu.
Postoji gomila medicinskih studija koje kažu da alkohol ni u najmanjim količinama nije bezopasan i neškodljiv.džole napisao:Pa, recimo, jedna ili dve čaše alkohola nisu štetne a jedna ili dve cigarete su jaaaako štetne, zato cigarete ili zabraniti ili lupiti cijene od kojih će da im se "puši" po džepu.
Tacno, ali nije bezopasan onom ko pije, njegovoj okolini jeste, i nikako ne utice na nju. Kod pusenja je drugacija situLacija.Uroš S. napisao:Postoji gomila medicinskih studija koje kažu da alkohol ni u najmanjim količinama nije bezopasan i neškodljiv.
Ovde već mnogo filozofiraš iako dobro, čak i odlično, znaš o čemu pričam.McGruja napisao:Pogrešna je logika "štetnosti"
Sve je štetno, i ništa nije štetno.
Ako ti jedeš slaninu, a to je kao štetno, misliš da ti treba taksa?
Stroga ti je definicijaMcGruja napisao:Inače, definicija alkoholizma je nejasna, ali ako svaki dan se popije nešto alkoholno, moj stav je da si alkoholičar
Ovo je vec previse subjektivan komentar.McGruja napisao:Naravno, okolina je tu kao glavni glumac
I alkohol ugrožava okolinu, posebno ekstremne varijante alkoholičara (porodica, društvo, vaspitanje)
Inače, definicija alkoholizma je nejasna, ali ako svaki dan se popije nešto alkoholno, moj stav je da si alkoholičar
Slaninicu sam ubacio bezveze
Trebalo bi da ne postoji alkohol, cigarete, droga, oružje... Ali eto...
Vidim, slusaju se Dasko i Mladja ujutru?Sloba napisao: kao da se u jednom delu bazena dozvoli šoranje, dok je u ostatku, bože moj, strogo zabranjeno.
Stari je fazon, toliko da ne znam ni odakle mi. Znam za voditeljski par, ali slabo slušam As. DarMar su mi bolji, samo ne znam gde nestadoše.Texonja napisao:Vidim, slusaju se Dasko i Mladja ujutru?Sloba napisao: kao da se u jednom delu bazena dozvoli šoranje, dok je u ostatku, bože moj, strogo zabranjeno.![]()
Inace skroz tacno... i odmah se setim scene iz filma "Torente" kad njih dvojica upadnu nepozvani na neku zabavu, pa pisaju u bazenu, a oko njih voda pozeleni.